Vztahy v pohodě

tipy-vztahy-nahled
Dnes máme tipy pro všechny, které zajímá seberozvoj a zdravé vztahy! První kniha vás provede lidským podvědomím a fantaziemi. Druhá kniha vám ukáže, jak na vztahy v církevním prostředí a třetí kniha vám s lehkostí, humorem a upřímností předvede, jak hledat radost v každém dni.

Zajímá vás psychologie a lidské podvědomí? Pak by vás mohla zajímat i kniha Nevědomé fantazie ve vztazích od Slavoje Titla. Ten se v knize zabývá našimi skrytými fantaziemi, jejich původem a jejich dopadem na naše jednání, zejména pak na naše chování ve vztazích.

Naše hluboké, nevědomé fantazie ovlivňují naše prožívání i naše činy. Někdy nám brání, abychom dosáhli toho, pro co jsme se vědomě rozhodli, jindy nás vedou do situací, které naše rozumná část odmítá. Určují, do koho se zamilujeme a komu se vyhneme, kdo a za jakých podmínek pro nás bude sexuálně vzrušující, a kdo naopak spadne do koše „zoufale nudný/á!“ Nevědomí vztahu je pak vždy tvořeno interakcí obou partnerů. Chce-li terapeut páru nebo rodině účinně pomoci, musí rozumět právě tomuto vztahovému nevědomí a fantaziím, jež daný vztah řídí. Během terapie hledá nevědomé fantazie, které propojují partnery nebo rodinu. Z těchto společných nevědomých fantazií vychází tzv. „nevědomé vztahové přesvědčení“, které určuje, jak bude fungovat celý vztahový systém – pár, rodina, ale i jiné skupiny.
Na základě své více než třicetileté praxe představuje autor kořeny fantazií ve vývoji člověka, fantazijní životy lidí, jejich sny a touhy a představy o partnerských vztazích v kontextu moderní párové a rodinné psychoanalýzy.

Nevědomé fantazie ve vztazích

Psychoanalytický pohled na partnerství
Autor: Slavoj Titl

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-262-2089-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nevědomé fantazie ve vztazích vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Fantazie třetího řádu (freudiánské nevědomí) jsou fantazie, které byly kdysi vědomými přáními, ale posléze byly vytěsněny, protože se jich dítě, nebo i dospělý, zděsilo a vytěsnilo je. Mohou to být fantazie staršího batolete a dítě v předškolním věku a samozřejmě i staršího dítěte nebo i dospělého člověka. Jsou kódovány kortikálně v tzv. deklarativní paměti (paměť na situace).

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

PhDr. Slavoj Titl je psychoanalytik a psychoterapeut, člen České psychoanalytické společnosti, České společnosti pro psychoanalytickou psychoterapii a jeden za zakladatelů Institutu pro psychoanalytickou párovou a rodinou terapii. V Portálu vyšla jeho kniha Psychoanalytická párová terapie (2014).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Jste-li věřící, pak se pusťte do knihy Na jedné lodi od Jakuba Limy a Vojtěcha Urbana! Dozvíte se něco o přátelství i učednictví v rámci církve, jak to bylo s vztahy v Bibli nebo třeba to, jak si lidé mohou vzájemně porozumět.

O přátelství a vztazích toho v Bibli čteme opravdu hodně. Ježíš Kristus nazval své učedníky a následovníky přáteli. Jak funguje přátelství v současné církví? A jak je to s učednictvím? Svět se rychle mění a v církvi se setkávají různé generace. Každá má svoje zkušenosti, názory, slabé a silné stránky. Můžeme vůbec najít společnou řeč? Můžeme se něčím vzájemně obohatit?

Na jedné lodi

Cesta k hlubokému přátelství v církvi
Autoři: Jakub Lima, Vojtěch Urban

Počet stran: 180
Vazba: brožovaná
Formát: 150×150 mm
EAN: 9788072554584
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu Na jedné lodi vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

První pasáž s popisem větru symbolizuje současný svět, ve kterém se česká církev nachází. Druhá je jen pouhým nástinem církevních dějin. Nepatřím k těm, kdo mají tyto dvě oblasti odborně zmapované. Snad mi moudřejší odpustí. Právě pro tento popis mám potřebu dodat, že já i Kuba milujeme českou církev a vidíme v ní ohromný potenciál. Proč bychom jinak vůbec věnovali vzniku této knížky čas?

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

Tuto knihu napsali na základě vlastní životní zkušenosti dva přátelé. Jakub Limr a Vojtěch Urban jsou oba pastoři církve Křesťanské společenství. Jakub je starší a Vojta  o pár let mladší. Jejich přátelství a vztah učedníka a učitele se staly pro oba dva zdrojem požehnání a inspirace.

Zdroj informací: nakladatelství Návrat domů

————————————————

Když se život začne hroutit od Rachel Hollis je kniha plná upřímnosti, humoru a skutečných příběhů samotné autorky. Popisuje, jak zvládnout náročné životní situace, jak být vděčný za každý den a jak dosáhnout nejlepší verze sebe sama. Must-read pro všechny, kdo v životě více či méně tápou.

Máte pocit, že se vám pod rukama rozpadá život na kousky, a nedaří se vám přijít na to, jak ho znovu uspořádat? Nepotřebujete katastrofickou událost, abyste dokázali ocenit dobré věci ve svém životě, nicméně pokud jste vzali do rukou tuto knihu, je pravděpodobné, že jste nějakou takovou prožili. S touto knihou se přesvědčíte, že jste dostatečně silní na to, abyste tuto událost dokázali přežít – dokonce můžete ze všeho vyjít jako lepší verze sebe sama.

Rachel Hollis se s vámi s humorem a odzbrojující upřímností podělí o skutečné příběhy z vlastního života a ukáže vám, jak projít ohněm a vyjít z něj jako zcela nový člověk. Pomůže vám znovu si připomenout ty nejdůležitější životní myšlenky a najít správnou perspektivu, vděčnost a radost v každém dni, i když se někdy může zdát, že se vám hroutí celý svět.

Správné návyky si vytvářejte v době, kdy je vám dobře, aby vás mohly držet nad vodou, když je vám zle.

Když se život začne hroutit

O hledání radosti v temnotě a posílení sebe sama
Autor: Rachel Hollis
Přeložila: Lenka Štěpáníková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3857-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Když se život začne hroutit vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Tři dny předtím, než jsem dokončila úpravy této knihy, se mi rozpadlo manželství.

Šestnáct let trvající manželství s otcem mých čtyř dětí. Osmnáct let trvající vztah s mým nejlepším přítelem. Všechno, co kdysi tvořilo základ mého života, se rozpadlo mezi pouhým jedním nádechem a výdechem.

Tato kniha není míněna jako zpověď; nemá být analýzou toho, jak a proč došlo k onomu zemětřesení, které změnilo naše životy. Upřímně řečeno ani nevím, jestli jsem schopna pátrat po příčinách rozpadu našeho vztahu a postavit se tomu všemu čelem – ráda bych věřila, že jednoho dne budu dost silná na to, abych začala zkoumat, kde přesně se ty trhliny objevily a proč se v průběhu let rozšířily natolik, že rozervaly naše manželství vejpůl, ale dnes to ještě nejde. Stejně jako mnoho jiných dvojic jsme trhliny zalepili dětmi, prací, prostě těmi částmi našeho já, které fungovaly.

Navenek jsme působili jako úžasný pár, protože naše vzájemné přátelství bylo vždy zjevné, a to dokonce i pro lidi, kteří nás neznali, avšak přátelství a romantický vztah jsou dvě diametrálně odlišné věci. A nakonec se i z nás dvou staly diametrálně odlišné osobnosti a ten rozdíl znamenal, že jsme se něčeho museli vzdát.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Rachel Hollis se pustila do zakládání své lifestylové značky a mediální společnosti se stejně ryzí upřímností a otevřeností, jaké ji už dvakrát vynesly na vrchol žebříčku nejprodávanějších autorů podle časopisu New York Times. Rachel se daří oslovovat rostoucí počet nadšených příznivců po celém světě, kteří vysoce oceňují její transparentnost a optimismus. Je jednou z nejvyhledávanějších motivačních řečnic, autorkou jednoho z nejlepších obchodních podcastů současnosti a hrdou pracující matkou čtyř dětí, která využívá svou platformu k posílení a povzbuzení žen po celém světě. Za svůj domov považuje Rachel Texas, přesněji řečeno Hill Country nedaleko Austinu.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevědomé fantazie ve vztazích
Psychoanalytický pohled na partnerství

Titl, Slavoj

Portál, 2023

zobrazit info o knizeNa jedné lodi
Cesta k hlubokém přátelství v církvi

Lima, Jakub - Urban, Vojtěch

Návrat domů, 2023

zobrazit info o knizeKdyž se život začne hroutit
O hledání radosti v temnotě a posílení sebe sama

Hollis, Rachel

Grada, 2023

Napsat komentář