Buďte blíž přírodě

tipy 4. 1.
Letošní první čtvrteční knižní tipy budou patřit přírodě. Ani na tu bychom neměli zapomínat. Holdujete-li zahradničení, jistě vás potěší oblíbený zahrádkářský diář. A jste-li milovníkem koček nebo zvířat obecně, zaujmout vás mohou další tituly. Tak do toho!

Co a hlavně kdy na zahradě dělat a jak při tom postupovat? Zejména to najdete v praktickém průvodci Zahrádkářův rok. Prostor však bude i pro vás samotné a uvnitř najdete místo na vlastní poznámky.

Přehled prací na každý měsíc, postupy výsadby a péče, rady proti škůdcům i bylinkové tipy. To vše v Zahrádkářově roce najdete – a navíc si do něj můžete zapisovat vlastní pěstitelské poznatky, zkušenosti a hodnocení! V tomto univerzálním diáři se dozvíte zahradnické rady a tipy na každý týden, ovšem můžete ho použít v kterémkoliv roce. Anebo si do něj zaznačte své zahrádkářské úspěchy a porovnávejte je v dalších a dalších letech.

Zahrádkářův rok

Autor: kol.

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 143×204 mm
ISBN: 978-80-271-3875-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zahrádkářův rok vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Bylinky jsou v poslední době čím dál oblíbenější a pokud je máte rádi i vy, s pomocí další knihy se s nimi naučíte výborně zacházet. Ba co víc, můžete se z nich naučit i vařit!

Divoké byliny jsou mnohými vnímány jako plevel. Netuší však, že jejich zelené listy nebo pestrobarevné květy obsahují celou řadu důležitých vitaminů a minerálních látek potřebných pro zdraví a celkovou dávku životní energie. Tento praktický průvodce světem divokých bylin vám nabízí základní jedlé druhy, které se skrývají i ve vašem okolí nebo přímo na vašich zahradách. V knize najdete nejen praktické a chutné recepty, ale také způsoby, jak léčivé a výživné hodnoty divokých bylin uchovat na později. Pampeliškové kapary nebo sedmikráskový med si tak můžete vychutnat i v zimě. Nejde o to, stát se odborníkem nebo učitelem. Stačí začít v malém, protože už jen znalost jedné bylinky vás přiblíží o krok ke zdravějšímu životnímu stylu. Naučte se připravovat jídla a léčit se pomocí divokých jedlých bylin. Přineste divokost světa do svého domova a ke svým blízkým. Protože to, co se naučíte dnes, můžete zítra naučit své děti. Spojte svou lásku k přírodě s domácí stravou a získejte maximum výhod, které bylinky nabízejí. Vždyť jsou tak dostupné, a navíc zdarma! Staňte se kreativními objeviteli rostlin a užijte si tuto dobrodružnou cestu se svými blízkými!

Léčivá síla divokých bylin

Základy jedlé fytoterapie, 76 receptů z divokých bylin
Autorka: Diana Mozoláková

Počet stran: 192
Vazba: flexi
Formát: 180×237 mm
ISBN: 978-80-8111-659-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Léčivá síla divokých bylin vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy

byliny ukazka (2)

O autorce

Diana Mozoláková pracuje s bylinami na všechny způsoby a jsou jejím největším koníčkem. S narozením dětí se snaží divoké jedlé byliny jednoduše zakomponovat i do stravy. Snaží se budovat u dětí vztah ke zdravé k výživě od útlého dětství. A funguje to! Je autorka ebooku Léčivá síla divokých bylinek, která Vás provede kouzelným světem divokých bylinek a ukáže Vám způsoby, jak je co nejlépe využívat pro zdraví. Miluje hledání způsobů, jak propojit lásku k přírodě a domácí stravu pro dosažení maximálního benefitu pro zdraví dětí a celé rodiny.

Zdroj informací: divokastrava.sk

————————————————

A od rostlin se vrhneme na zvířata. V hledáčku jsou tentokrát kočky! Seznamte se s vaším domácím mazlíčkem pomocí této vesele ilustrované příručky.

Kočkologie je vtipně a půvabně ilustrovaná kniha oslavující vše, co dělá naše kočičí společníky tak úžasnými, a poodhaluje závoj jejich tajemství.
Ono je v konečném důsledku úplně jedno, jestli vaši domácnost opanovala úplně obyčejná číča, nebo kočičí šlechtic, jehož rodokmen sahá tak daleko, že nedohlédnete konce, společný život se zkrátka bude pohybovat v pevně vytyčených hranicích. Které ovšem určí vaše kočka… A vám jednoduše nezbude nic jiného než složit zbraně, rezignovat na (zcela mylnou) představu, že jste pány tvorstva, a naučit se jejímu veličenstvu rozumět. A buďte ujištěni, že s Kočkologií jste na dobré cestě! Proč mňouká? Proč vrní? Sakra, proč mě zrovna teď poškrábala??? Také si kladete tyto otázky? Občas se přistihnete nad plnou miskou v hlubokém zamyšlení a vstupujete se svou kočkou v dialog o tom, proč, zatraceně, nežere zrovna ty granule, kterých jste právě zakoupili sedmikilový pytel? Jak je možné, že si z celého domu vybere na odpolední šlofík zrovna vaše oblíbené křeslo? Kočka v sušičce, dřezu, na vašem černém kabátu, roztažená přesně v místě, kudy zrovna nutně potřebujete pronést fakt těžkou skříň? Jasan! Ale proč se to děje? Jsou to potměšilé bestie, které nám souvisle usilují o život a testují naše nervy? Ale kdeže. Kočky jsou velmi inteligentní, přátelská a vzdělaná stvoření! Jen prostě musíte pochopit a přijmout jejich jedinečnost.

Kočkologie

Co si vaše kočka opravdu myslí
Autorka: Ruby Fosterová
Přeložila: Lucie Chudová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7413-573-6
Doporučená cena: 325 Kč

Knihu Kočkologie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

kocka ukazka (1)

K dispozici máte kompletní ukázku.

————————————————

A na závěr pár zvířat, která můžete potkat jen tak venku, na procházce v lese, ale i kolem vlastního domu. Všude tam se totiž savci dají pozorovat. A že je na co se dívat!

Venku za ranního rozbřesku, okolo domu v průběhu celého dne i noci, na loukách, v lese, u vody i v otevřené krajině – všude a v každém okamžiku můžete pozorovat u nás žijící savce! Ať už při plavbě na kánoi, ze sedla jízdního kola, vleže na břiše ve vhodném úkrytu, nebo dokonce z auta na okraji města – jistě je najdete, neboť naši savci žijí všude kolem nás. A při jejich objevování můžete někdy zažít opravdové dobrodružství. U každého druhu se dozvíte, kde ho můžete najít a kde určitě ne. Zjistíte, že zvířata mají své vlastní vnitřní hodiny. Podle nich budete vědět, kdy máte největší šanci ho spatřit. Savci neputují do teplých krajin. Jakmile se ochladí, někteří jednoduše upadnou do zimního spánku. Zde se dozvíte, která zvířata v zimě pozorovat nemůžete.

Radost z pozorování savců

50 druhů
Autor: Ralf Bürglin
Přeložil: Petr Labuda

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 133×192 mm
ISBN: 978-80-271-3585-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Radost z pozorování savců vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

savci ukazka (1) (1) (1)

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahrádkářův rok

Grada, 2023

zobrazit info o knizeLéčivá síla divokých bylin
Základy jedlé fytoterapie, 76 receptů z divokých bylin

Mozoláková, Diana

Noxi, 2023

zobrazit info o knizeKočkologie
Co si vaše kočka opravdu myslí

Fosterová, Ruby

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeRadost z pozorování savců
50 druhů

Bürglin, Ralf

Grada, 2023

Napsat komentář