Zázraky, které se dějí jen v noci

planetka uvodni
Co asi dělají hračky, když se děti uloží ke spánku? Pokud si myslíte, že nic, velmi se mýlíte! O tom vypráví příjemný komiksový příběh známého výtvarníka, v němž plyšák Planetka začíná dovádět právě tehdy, když se jeho malá majitelka uloží ke spánku a zavře oči…

Co se děje, když spíš? Tvoje hračky si jdou hrát! Po dlouhém dni, stráveném skákáním v listí a čtením oblíbených knížek, je tahle malá holčička pořádně utahaná – ale její nejoblíbenější plyšák Planetka teprve začíná dovádět. Planetka se kamarádí se psem, slupne sušenky a vrhne se do neznáma za dobrodružstvím. Něžný, poutavý příběh mezinárodně uznávaného výtvarníka a autora slavných komiksů, Linierse, ukáže dětským čtenářům zázraky, které se dějí jen v noci a tajně, až když děti zavřou oči.

Dobrou noc, Planetko!

Autor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 32
Vazba: brožovaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7558-093-1
Doporučená cena: 148 Kč

Knihu Dobrou noc, Planetko! vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

Planetka ukazka (1)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Ricardo Liniers  (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů Macanudo a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: Menader

Edice

Ediční řada Pro Emu je průkopnicky věnovaná modernímu komiksu. Jako první zde vyšla kniha Lucie Lomové Anča a Pepík zasahují (2006), obsahující příběhy dvou myší, které v devadesátých letech vycházely ve Čtyřlístku. V této edici vydává nakladatelství Meander také oceňované zahraniční komiksy, které tak zpřístupňuje českému čtenáři.

Zdroj informací: Meander


log_meander_2-1

Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrou noc, Planetko!

Liniers, Ricardo

Meander, 2020

Napsat komentář