Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. ledna 2024

nenechte_si_ujit
I ve druhém lednovém se můžete těšit na mnoho literárních akcí. Nenechte si ujít třeba čtení pro nejmenší z knihy Krabička, uvedení knihy Odolná společnost, autorské čtení Anežky Kočové či křest románu Radky Denemarkové.

Máte rádi poezii? Pak právě vám potěší pozvánka do Prahy na Večer současné poezie, který se koná v pondělí 8. ledna. Klára Šmejkalová představí texty existenciální až intimní, tvorba Natálie Dočekalové se pohybuje mezi upřímností a stylizovaným vyjádřením a finalista MČR ve Slam poetry Xerodoth Sigmius bude číst ze své nové sbírky. Začátek je v 19.00Čítárně Unijazz.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 9. ledna další čtení pro nejmenší: tentokrát z knihy Krabička od italské autorky Isabelli Paglii. Co se stane, když zvířátka v lese najdou krabičku? Kde se tam vzala? A co se v ní ukrývá? Přijďte na pobočku Bohunice v 16.30.

A nyní potěšíme fanoušky velmistra fantastiky J. R. R. Tolkiena, který by 3. ledna 2024 oslavil již 132. narozeniny. Proto se v úterý 9. ledna koná tolkienovský dýchánek, na kterém budou představeny vydané i chystané tolkienovské počiny (např. Pád Númenoru). Buďte v 19.00Čítárně Unijazz.

A zapomenout nesmíme ani na Bohumila Hrabala, tvůrce povídek, novel a románů, který by v letošním roce oslavil 110. narozeniny. Na přednášce publicisty Tomáše Mazala můžete i vy zavzpomínat na život a dílo (např. Ostře sledované vlakySlavnosti sněženekObsluhoval jsem anglického krále) tohoto výjimečného spisovatele. Přednáška začíná v ústřední knihovně Městské knihovny v Praze v 16.00.

Ve středu 10. ledna zajděte v Praze na uvedení knihy s názvem Odolná společnost literární dokumentaristky Barbory Baronové a filosofky Alice Koubové. Zabývají se tématem společenské odolnosti, a to prostřednictvím série rozhovorů s osobnostmi současné české společnosti. Co myslíte, co v české společnosti funguje? A co potřebujeme změnit? Dorazte v 18.00 do Knihovny Václava Havla.

Na čtvrtek 11. ledna připravila Městská knihovna v Praze autorské čtení Anežky Kočové z knihy Trnitá kletba. Nechte se pohltit světem založeným na rostlinné magii a aztécké mytologii. Autorské čtení začíná v 17.00 na pobočce Hostivař.

A na závěr tu máme pozvánku pro fanoušky spisovatelky (a čtyřnásobné držitelky ceny Magnesia Litera) Radky Denemarkové: v neděli 14. ledna bude pokřtěn její nový románu Čokoládová krev. Vypráví o objevu ropy, svobodě žen, bezohledné moci peněz a neviditelnosti chudoby, velikosti světa a malosti jednoho národa… a neporazitelné síle umění! Knihu pokřtí Ester Denemarková, Jan Denemark a Lukas Spinner – v divadle Na zábradlí v 18.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář