Zahrajte si o příhody nejoblíbenějšího veterináře na světě

kdyz-se-zverolekar-ozeni-perex
Mladý veterinář James Herriot se sice oženil, ale jinak se v jeho životě příliš nezměnilo. Stále pečuje o své čtyřnohé pacienty v městečku Darrowby (a okolí) a společnost mu dělají Siegfried, Tristan a paní Hallová. Přidáte se k nim?

Svět Jamese Herriota

Nahlédněte do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě, a jeho vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných příběhů zvířecích pacientů.

Mladý veterinář Herriot se konečně oženil s milovanou Hele­nou, ale jinak se v jeho životě moc nezměnilo. Stále pracuje v ordinaci Skeldale House v městečku Darrowby, cestuje mezi odlehlými farmami na svazích kopců a malebnými vesničkami v proměnlivém podnebí Yorkshire Dales a stará se o jejich čtyřnohé – a někdy i dvounohé – obyvatele, bojuje s rozmary a tvrdohlavostí svých chlupatých pacientů a s nedobytnými peněženkami jejich rázovitých majitelů. A stále zůstává v úžasu nad rozmanitostí a nikdy nekončícími výzvami venkovské veterinární praxe. Společnost mu dělají mírně chaotický kolega Siegfried, jeho lehkomyslný bratr, věčný student Tristan a přísná hospodyně paní Hallová, které čtenáři už dobře znají.

 

Když se zvěrolékař ožení

Autor: James Herriot

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Eva Marxová
Počet stran: 415
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2023
ISBN: 978-80-7689-272-9

Přečtěte si více o knize Když se zvěrolékař ožení, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorovi

James Herriot, vlastním jménem James Alfred Wight, byl britský spisovatel a veterinář. Po ukončení studia veterinární školy v Glasgow se v roce 1940 odstěhoval do Yorkshiru, kde vykonával veterinářskou praxi – léčil hospodářská zvířata, ale i menší zvířata, jako psy a kočky. Za druhé světové války Herriot sloužil v Britském královském letectvu. Proslavil se hlavně svými veterinárními příběhy inspirovanými jeho skutečným životem.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Když se zvěrolékař ožení

Laskavé, humorné, ale někdy bohužel i smutné příhody veterináře Jamese Herriota jsou u čtenářů skutečně oblíbené, o čemž svědčí přes osmdesát milionů prodaných výtisků. Získaly si i televizní diváky prostřednictvím britského seriálu Všechny velké a malé bytosti. Nyní, po téměř 30 letech, vychází nové vydání knihy Když se zvěrolékař ožení, o které si můžete zasoutěžit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Když se zvěrolékař ožení vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Když se zvěrolékař ožení
probíhá od 14. do 27. prosince 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Když se zvěrolékař ožení

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž se zvěrolékař ožení

Herriot, James

Jota, 2023

Zahrajte si o příhody nejoblíbenějšího veterináře na světě - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Sar napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za zaslanou knihu Když se zvěrolékař ožení.

Napsat komentář