Vyhrajte příběh plný temnoty

mekka puda soutez uvod (1)
Na místě s tajemnou minulostí probíhají velmi neobvyklé seance a jsou rozehrány podivné psychologické hry. Lze ale ještě rozlišit, co je „pouze“ hra a co je opravdová realita? A není nakonec všechno trochu jinak, než jak to vypadá?

Co je skutečnost, a co hra?

Jeden za všechny, nebo každý sám za sebe?

V hlubinách starobylé tvrze, kde se mísí vůně minulosti s hořkostí zoufalství, se ocitáme s tajemným pacientem, jehož jméno zůstává skryto v stínech. Tvrz, nyní transformovaná na léčebný ústav pro ty, kteří se pokusili o sebevraždu, se stává dějištěm neobvyklých seancí a psychologických her. Ale co když se hra stane skutečností a skutečnost se ztratí ve hře? Napětí stoupá, když náš hrdina objeví tělo světoznámého psychologa a začne odhalovat tajemství tvrze. Je v ní skutečně jen šest pacientů a mrtvý lékař? Nebo je zde někdo další, skrytý v temnotě? A co když je smrt psychologa součástí léčebného procesu, testem jejich mentální odolnosti?

Když se zdá, že tajemství tvrze jsou na pokraji odhalení, přichází další šok – tvrz byla v minulosti továrnou na chemické zbraně a hrozí únik smrtícího plynu. Je někdo ve skupině zrádce? Kdo je skutečně náš tajemný hrdina? A jaký konec si pro něj vyberete vy?

Měkká půda

Autor: Petr Novotný

Vydalo nakladatelství: Věra Nosková – Klika
Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2023
ISBN: 978-80-7666-114-1

Přečtěte si více o knize Měkká půda, kterou do soutěže věnoval autor Petr Novotný.

Ukázka z knihy

Psal se nový rok a byl stejně nudný jako ty předešlé. Přede mnou první květnový den. Jako malá skupinka lidí bez chuti do života jsme byli časně ráno přivezeni k úpatí lesnatého svahu, na jehož vrcholku se mezi mohutnými korunami smrků a borovic vyjímala nahnědlá šindelová střecha postarší, avšak udržované tvrze. I přesto, že se vrch nezdál být příliš vysoký, cesta k němu nebyla dvakrát příjemná. Úzkou stezku pokrývalo množství ostrého kamení, na němž jsme v důsledku ranního mrholení podkluzovali, a popadaných větví, o  které jsme ve chvilkách nepozornosti zakopávali. Zmítáni silným větrem a se slabostí v kostech i svalech jsme však pokračovali hrdinně dál, vstříc naší léčebné kúře. Naše pocity není snadné popsat. Jako by se mísil strach s tužbou se uzdravit a zase prahnout po své existenci. Byla nás sice jen hrstka, ale každý měl své odhodlání zbavit se stresu, který nás všechny trhal na kusy. Nevím, proč si přední psycholog, zabývající se osobami trpícími schizofrenií, bludy a šílenstvím, vybral právě nás? Snad jen proto, že věděl, že máme ještě šanci uniknout černým myšlenkám, které nás v  noci budí ze spaní.

O autorovi

Petr Novotný je přední vlasový stylista a maskér. Ve volném čase umělec, spisovatel, producent, idea maker. Vytvořil mnoho projektů a výstav např.: Kalendář osobností, kde upravil známé osobnosti. Podílel se na módních přehlídkách: Styl a Kabo, Prague fashion week, Dezignblog. Byl nominován v mezinárodní kadeřnické soutěži Czech and Slovak Hairdressing Awards. Několik let zastával pozici vedoucího týmu při focení podkladů na titulní stránky magazínů, časopisů a do běžné reklamy. Svého času psal i pro magazín Šperk a móda, kde vlastnil rubriku Zdraví a krása. Jeho tvorba se rozšiřuji o malbu a kresbu v médiích, vystavuje každý měsíc po území České republiky i v zahraničí. Napsal tři romány, básnickou sbírku a pohádku, publikované jsou i jeho básně v souhrnných dílech poezie. Svou dosavadní uměleckou tvorbou byl zařazen do Encyklopedie mezi umělce 21. století do věku 30 let.

(Zdroj informací: kaderniknovotny.cz)

Vyhrajte knihu Měkká půda

Temné místo, na němž se ocitají pacienti léčebného ústavu, je už samo o sobě zvláštní. Ještě zvláštnější jsou podivné hry a seance, které tam probíhají. Když se do všeho připlete ještě navíc i vražda, nemůže si být už nikdo jist tím, co je ještě hra… A není náhodou i podivné úmrtí jen promyšleným psychologickým experimentem?

Ve spolupráci s autorem Petrem Novotným vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Měkká půda vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Měkká půda
probíhá od 15. do 28. prosince 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Měkká půda

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěkká půda

Novotný, Petr

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2023

Vyhrajte příběh plný temnoty - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Měkká půda dorazila v pořádku. Moc děkuji.

Napsat komentář