Zahrajte si o odpovědi na zásadní životní otázky

proc-o-tom-nemluvime-perex
Přestože nám mnohdy může připadat, že v dnešní době už neexistuje žádné tabu, stále jsou mnohá témata, o kterých se příliš často nemluví. A právě záležitostem, na něž se bojíme či stydíme zeptat, se věnuje Hazel Meadová ve své knize.

Co byste chtěli vědět, ale bojíte se zeptat

Na jakou nejosobnější věc jste se zeptali internetu? Ilustrátorka Hazel Meadová provedla rozsáhlý průzkum, na jehož základě vytvořila barevnou, pozitivní a otevřenou knihu o všem, co se nás bytostně dotýká, ale v čem občas trestuhodně tápeme – o našich skrytých touhách, pochybách, o potřebě sebepéče a v neposlední řadě i o vztahu k sobě samým a našemu okolí. Kniha obsahuje stovky objasňujících a vysvětlujících ilustrací a je tak zábavným, otevřeným a inkluzivním průvodcem po zásadních životních otázkách. Jedná se vlastně o jakýsi program citové výchovy, který by se měl vyučovat všude!

Co kdyby existovala kniha, která by se zabývala zásadními životními ponaučeními? Jistě, formální vzdělání vás vybaví potřebnými znalostmi například o fotosyntéze. Ovšem když přijde na to, jak rozpoznat případného nadějného životního partnera, překonat smutek milované osoby (nebo svůj vlastní), jak se připravit na vyšetření děložního čípku nebo jak se naučit sebeobraně, většina z nás naprosto tápe.

 

Proč o tom nemluvíme?!

Autorka a ilustrátorka: Hazel Meadová

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Petr Kovařík
Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-7413-584-2

Přečtěte si více o knize Proč o tom nemluvíme?!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

O autorce

Hazel Meadová je ilustrátorka a pochází z umělecké rodiny. Je autorkou oblíbených ilustrací, které demystifikují menstruaci, poukazují na sexismus a vybízejí nás, abychom se na sebe vzájemně dívali s empatií a otevřenou myslí a abychom kriticky uvažovali o mediálních stereotypech. Svými kresbami ráda otevírá debaty a zpochybňuje tabu a společenské normy ve snaze pomáhat lidem být sami sebou.
(Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press)

 

Vyhrajte knihu Proč o tom nemluvíme?!

Školní docházka nás vybavila řadou znalostí – například díky ní známe Archimédův zákon, umíme dopočítat délku třetí strany trojúhelníku nebo víme, jak funguje fotosyntéza. V životě je ale také řada otázek, na které se odpovědi ve škole nedozvíme, přestože bychom je potřebovali. Právě tématům „o kterých se nemluví“ se věnuje Hazel Meadová ve své knize.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Proč o tom nemluvíme?! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Proč o tom nemluvíme?!
probíhá od 7. do 20. prosince 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Proč o tom nemluvíme?!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč o tom nemluvíme?!
Ilustrovaný průvodce životem

Meadová, Hazel

Zoner Press, 2023

Napsat komentář