Příběhy Kata Mydláře poprvé společně

kat mydlar uvodni
Vůbec poprvé vychází ucelený soubor tří knih s příběhy popravčího mistra Jana Mydláře, a to díky rodinnému nakladatelství Šulc-Švarc. V kronice rodiny Mydlářů najdete také zajímavé historické události z Prahy. 

Kronika katů Mydlářů zaznamenává ve třech knihách Meč magistra medicíny, Kati ve službách císařů a Katova vinice, které vycházejí poprvé společně, výjimečný příběh vzdělance, lékaře a popravčího mistra Jana Mydláře a všechny důležité historické události v Praze a Evropě za vlády císaře Rudolfa II. a během třicetileté války, jejímž aktérem se stal Mydlář jako vykonavatel staroměstské exekuce nad 27 českými pány.

Kronika katů Mydlářů

Autor: Karel Štorkán
Ilustrovala: Diana Delevová

Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7244-496-0
Doporučená cena: 444 Kč

Více o knize Kronika katů Mydlářů si můžete přečíst na stránkách nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

Taková zvěst vyvolala pochopitelně velké vzrušení i mezi pány profesory a studenty univerzity. Ještě v ten den krátce po obědě navštívil Jan Mydlář rektora Jesenského v Nožířské ulici. Jeden z jeho pražských přátel mu tam poskytl ve svém jednopatrovém domě malý světlý pokojík, jenž mu především sloužil jako pracovna. Přes počáteční obavy, že nazastihne slavného lékaře doma, mu kupodivu přišel hned po zaklepání otevřít osobně Jesenský. Stůl, za nímž, jak sám řekl, od samého rána seděl, byl zavalen knihami a vše v jeho chování naznačovalo, že se ve svém studiu soustředil hlavně na ohlášenou veřejnou pitvu.

O autorovi

Karel Štorkán (1923–2007) byl český spisovatel. Na začátku druhé světové války vstoupil do učení na soustružníka, jako vyučený šel do Prahy na státní průmyslovou školu. V letech 1947–1952 se jako student učil na novinářské fakultě Vysoké školy politické a sociální. Odtud přešel ještě v roce 1952 na katedru novinářství pražské filozofické fakulty, v roce 1960 na fakultu publicistiky. V roce 1965 habilitoval v oboru dějin novinářství prací Počátky českého dělnického tisku. V letech 1970–76 působil ve funkci proděkana. V padesátých letech zpopularizoval sportovní odvětví a jeho osobnosti v dílech jako Když chytal Plánička nebo Rekord nepadá z nebe. V jeho prózách ze 70. let, kde vylíčil nejrůznější mladé hrdiny z různých sociálních vrstev, prostředí a skupin, se snaží mluvit v první osobě, aby čtenáře přiblížil co nejblíže danému předmětu. V nakladatelství Šulc-Švarc vydal prózu pro mládež Nemravové ze septimy, historický román Pět žen Rudolfa II., trojdílnou Kroniku katů Mydlářů – Meč magistra medicínyKati ve službách císařů a Katova vinice.

Zdroj informací: Šulc-Švarc


logo Šulc-ŠvarcNakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Do konce roku 2013 vydalo nakladatelství přes 250 původních děl českých autorů. Celkový počet vydaných publikací se blíží číslu 500. To celkově představuje přibližně 3,5 milionů výtisků. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKronika katů Mydlářů

Štorkán, Karel

Šulc-Švarc, 2023

Napsat komentář