Poznejte sebe a své možnosti

Osvojte-si-nove-dusevni-dovednosti
V dnešních tipech se s námi vydejte na cestu sebelásky a sebepoznání! Čekají na vás tři knihy, které vám i díky svým praktickým radám a tipům dost možná mohou změnit život k lepšímu! Zjistěte, jak být šťastní, jak mít spokojené vztahy, nebo jak na sebepoznání skrze půst.

Kdo jsem a co tady dělám od Rostislava Honuse vás provede jakýmsi obrozením a inventurou vašeho života. Bude to váš rádce, průvodce i dobrý sluha. Pomůže vám zhodnotit, kam směřujete, zdali jste ve svém životě šťastni, či zda chcete něco změnit. V knize naleznete praktické techniky a cvičení, nahlédnete pod pokličku filozofie a psychologie a v neposlední řadě se s autorem ponoříte do vod hlubokého sebepoznání.

Čas od času je užitečné se na chvíli zastavit a odpovědět si na základní otázky, které souvisejí s naším bytím. S tím, jaký život žijeme. Udělat si inventuru a pořádek v tom, kde se právě nacházíme, co tady děláme, kam směřujeme, zda jsme spokojení a zda to takto chceme mít. Podívat se, jak odpovídáme na otázky, které nám klade život, a pátrat, jaký smysl nám to celé dává. Předkládaná kniha může být v tomto směru vaším osobním průvodcem. Nabídne vám praktické techniky, které pomáhají strukturovaně přemýšlet o důležitých otázkách vašeho jedinečného a neopakovatelného života. Seznámí vás také s praktickými myšlenkami existenciální filozofie a psychologie, jak jsou reprezentovány zejména přístupem Irvina D. Yaloma a Viktora E. Frankla.
Kniha je určena pro všechny zájemce o sebepoznání i pro psychology, kouče, lektory, terapeuty či sociální pracovníky, kteří potřebují se svými studenty, klienty či pacienty řešit podstatné životní otázky.

Kdo jsem a co tady dělám?

Průvodce praktickou sebezkušeností
Autor: Rostislav Honus

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-2069-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kdo jsem a co tady dělám? vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Smyslem toho průvodce je zprostředkovat vám, čtenářům, sebepoznávání techniky a cvičení, které vám pomohou strukturovaně přemýšlet o důležitých aspektech našeho bytí. O důležitých otázkách jedinečného a neopakovatelného života. O tom, jak poznat a realizovat to, čím každý z nás disponuje. Nikdo jiný na světě totiž nemá stejný potenciál, jako je ten váš. Zároveň vám tato kniha může pomoci ve chvílích, kdy se nedaří. V obtížných etapách a situacích vašeho života.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Mgr. Rostislav Honus působí v oblasti sociálních služeb jako metodik, supervizor, lektor a poradce pro oběti trestných činů.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Máte-li zájem o seberozvoj, spokojené vztahy a obecně o cestu ke šťastnému a spokojenému životu, kniha Uzdravte své sebevědomí od Hany Adamíkové je tu přesně pro vás! V několika kapitolách vám autorka představí, jak otevřít svůj potenciál, a rovněž přidá praktická cvičení a tipy na to, jak zvládat těžké životní situace a najít cestu opět k sobě samé/mu. Čekají vás témata jako komunikace, práce s emocemi, vztahy ale třeba i finance. Díky všem těmto aspektům lépe poznáte, kdo jste, a budete si tak sami sebe a svého blízkého okolí vážit.

Přejete si žít naplněný život, avšak neustále vám do cesty přichází překážky?
Nedaří se vám ve vztazích, nebo si nevěříte, či neumíte komunikovat své potřeby?
Na cestě osobního rozvoje sice nejste žádný nováček, nicméně váš život stále není podle vašich představ?
Tato kniha vám poskytne ucelený soubor rad pro váš osobní rozvoj. V sedmi kapitolách se dotknete zásadních témat vedoucích k otevření vašeho plného potenciálu. Pomocí praktických cvičení a tipů vám pomůže najít znovu cestu k sobě a naučí vás zvládnout a zpracovat i ty nejnáročnější životní situace – budete pracovat na tématech vztahů, osobních hranic, financí, komunikace i práce s myslí a emocemi.
To vše se pak odrazí nejen ve vašich vtazích, práci a okolí, ale především ve vašem vztahu k sobě. Poznáte, kdo jste a kdo nejste, budete si vážit sebe a svých schopností. Váš život se tak naplní láskou, radostí a harmonií.
Autorka ve své knize zúročuje více než 10 let praxe v oblasti koučinku, osobního rozvoje a práce s vnitřním potenciálem člověka. Za dobu svého působení pomohla více než tisícovce žen žít spokojený a naplněný život.

Uzdravte své sebevědomí

Cesta k vaší sebelásce
Autorka: Hana Adamíková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-271-0460-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Uzdravte své sebevědomí vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Co lidem brání žít šťastně? Naučit se přece dá úplně všemu – jak zacházet se svou fyzickou energií, jak si vybudovat šťastný vztah, jak vydělat peníze, jak využívat své talenty a schopnosti, jak najít svou duchovní cestu.
Tyto možnosti jsou dostupné úplně každému, jenže to vypadá, jako by k nim lidem chyběl klíč.
Že něco nevíte nebo neumíte, to by tolik nevadilo. Problém je ale v tom, že lidé nevěří, že mohou žít šťastný a naplněný život. Nevěří, že by mohli pevně stát na vlastních nohou a cítit přitom podporu svého rodu. Nevěří, že by mohli naplno prožívat své emoce, bez obav uplatňovat své talenty a schopnosti a být úspěšní. Nevěří ani tomu, že je možné budovat láskyplné, inspirující vztahy a využívat svou intuici pro realizaci vlastního potenciálu.
Nevěří, že mohou žít harmonický život, naplněný láskou, dostatkem, štěstím a smyslem.
A právě zde je klíč: ve schopnosti vnitřně si dovolit pustit do svého života naplnění, lásku, štěstí, dostatek. Důležitá je přitom víra. Víra v to, že každému je vše dostupné. Víra, která otevírá dveře ke všemu a umožňuje prožívat život naplno.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Hana Adamíková je koučka, mentorka, lektorka a životní průvodkyně. Koučinku a osobnímu rozvoji se plně věnuje od roku 2012. Zabývá se především budováním zdravé sebedůvěry, vytvářením harmonických vztahů, maximalizací vnitřního potenciálu, prací s emocemi v náročných životních situacích. Přednáší a pořádá workshopy pro veřejnost i pro firmy.
Vytváří online programy, věnuje se individuálním konzultacím a vede Poradnu Hany Adamíkové v uzavřené skupině na Facebooku. Píše také články a příspěvky zaměřené na osobní rozvoj. Je autorkou knihy Staňte se magnetem na skutečné muže.
Ráda se vzdělává, cestuje a miluje čas strávený se svou rodinou a ve společnosti inspirativních přátel. S manželem Pavlem žijí v Ostravě a vychovávají své dvě děti.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Kniha Půst – restart těla i mysli od Hellmuta Lütznera je už několik desítek let úspěšným průvodcem půstem a nyní znovu vychází. Pokud vás zajímá půst a chcete se dozvědět tipy a rady, jak na postní týden, tohoto knižního rádce byste neměli minout. Dozvíte se o benefitech půstu, jak vám takový půst může dopoví k sebepoznání či jaký je vůbec původ půstu. Nechybí ani tipy na odpočinek a relax během držení půstu.

Více než 40 let nejúspěšnější průvodce půstem. Obsahuje podrobné instrukce a denní plány pro postní týden – od odlehčeného dne přes samotné dny půstu až po sestavování jídelníčku. S praktickými tipy pro odpočinek a relaxaci během držení půstu.

Půst prospívá celému tělu, protože…

  • … podporuje zdravou a pružnou pokožku.
  • … působí proti usazování bílkovin v cévách a chrání tak např. před kardiovaskulárními chorobami.
  • … uvolňuje toxiny z pojivových tkání, které tělo následně vyloučí.
  • … pozitivně působí na tkáně a vnitřní orgány.
  • … nechává zmizet nadbytečná kila způsobená nevhodnou stravou.
  • … zmírňuje tlak na klouby a meziobratlové ploténky.
  • … reguluje krevní tlak a hladinu lipidů v krvi.

Původ půstu:
Schopnost přežít bez jídla a využívat nashromážděnou energii z potravy je nám lidem vrozená. Jinak bychom už dávno vymřeli, protože v historii vždy docházelo k nedobrovolnému nedostatku potravy. Nemusíme tedy hladovět, pokud po určitou dobu nejíme pevnou stravu. Vědomý půst se vyvinul v souvislosti s duchovními a náboženskými praktikami. Neexistuje snad žádné náboženství, které by neznalo půst. Je stejně zakotven v západních i východních kulturách.
V moderní době lékaři a vědci vyvinuli rozmanité postní procedury. Dnes, v době přebytku jídla a stresového vypětí, se tedy můžeme kdykoli vrátit k této metodě, abychom našli cestu zpět k přirozené formě lidského života a komplexně se zregenerovali – fyzicky, duševně i duchovně.

Půst – restart těla i mysli

Autor: Hellmut Lützner
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×200 mm
ISBN: 978-80-7670-129-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Půst – restart těla i mysli vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Půst znamená víc než jen zdržení se jídla. Půst je celostní proces. Přestože krevní oběh a svaly během půstu fungují normálně, někdy nejsou tak rychlé, jak jste zvyklí. Pokud například ráno vyskočíte z postele, jakmile zazvoní budík, může se vám točit hlava, může se vám udělat černo před očima, anebo se vám udělá nevolno.

pust-ukazka

 

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Hellmut Lützner (1928–2020) byl uznávaný lékař a odborník na léčebný půst, který se stal těžištěm jeho celoživotní práce. Nejprve působil na vyhlášené soukromé Buchingerově klinice, a když byla v roce 1975 v Überlingenu u Bodamského jezera založena klinika specializovaná pro onemocnění související s výživou, stal se jejím vedoucím lékařem. Kniha Půst – restart těla i mysli (Wie neugeboren durch Fasten) vznikla v roce 1976 jako doplněk k úspěšnému televiznímu pořadu a stala se naprostým bestsellerem. V roce 1984 následovala kniha receptů Richtig essen nach dem Fasten (Správné stravování po půstu). Obě knihy jsou už desítky let považovány za základní díla. Hellmut Lützner založil Německou akademii půstu, jejímž cílem je školit lektory půstu a také obecně dávat podněty, jak žít jednoduše a zdravě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo jsem a co tady dělám?

Honus, Rostislav

Portál, 2023

zobrazit info o knizeUzdravte své sebevědomí
Cesta k vaší sebelásce

Adamíková, Hana

Grada, 2023

zobrazit info o knizePůst – restart těla i mysli

Lützner, Hellmut

Kazda, 2023

Napsat komentář