Podrobný průvodce půstem

pust-nahled
Kniha, která je už několik desítek let úspěšným průvodcem půstem, nyní znovu vychází! Půst možná nemusí být lákavý pro každého, ale pokud vás zajímá a chcete se dozvědět tipy a rady, jak na postní týden, tohoto knižního rádce byste neměli minout!

Více než 40 let nejúspěšnější průvodce půstem. Obsahuje podrobné instrukce a denní plány pro postní týden – od odlehčeného dne přes samotné dny půstu až po sestavování jídelníčku. S praktickými tipy pro odpočinek a relaxaci během držení půstu.

Půst prospívá celému tělu, protože…

  • … podporuje zdravou a pružnou pokožku.
  • … působí proti usazování bílkovin v cévách a chrání tak např. před kardiovaskulárními chorobami.
  • … uvolňuje toxiny z pojivových tkání, které tělo následně vyloučí.
  • … pozitivně působí na tkáně a vnitřní orgány.
  • … nechává zmizet nadbytečná kila způsobená nevhodnou stravou.
  • … zmírňuje tlak na klouby a meziobratlové ploténky.
  • … reguluje krevní tlak a hladinu lipidů v krvi.

Původ půstu:
Schopnost přežít bez jídla a využívat nashromážděnou energii z potravy je nám lidem vrozená. Jinak bychom už dávno vymřeli, protože v historii vždy docházelo k nedobrovolnému nedostatku potravy. Nemusíme tedy hladovět, pokud po určitou dobu nejíme pevnou stravu. Vědomý půst se vyvinul v souvislosti s duchovními a náboženskými praktikami. Neexistuje snad žádné náboženství, které by neznalo půst. Je stejně zakotven v západních i východních kulturách.
V moderní době lékaři a vědci vyvinuli rozmanité postní procedury. Dnes, v době přebytku jídla a stresového vypětí, se tedy můžeme kdykoli vrátit k této metodě, abychom našli cestu zpět k přirozené formě lidského života a komplexně se zregenerovali – fyzicky, duševně i duchovně.

Půst – restart těla i mysli

Autor: Hellmut Lützner
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×200 mm
ISBN: 978-80-7670-129-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Půst – restart těla i mysli vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Půst znamená víc než jen zdržení se jídla. Půst je celostní proces. Přestože krevní oběh a svaly během půstu fungují normálně, někdy nejsou tak rychlé, jak jste zvyklí. Pokud například ráno vyskočíte z postele, jakmile zazvoní budík, může se vám točit hlava, může se vám udělat černo před očima, anebo se vám udělá nevolno.

pust-ukazka
Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Hellmut Lützner (1928–2020) byl uznávaný lékař a odborník na léčebný půst, který se stal těžištěm jeho celoživotní práce. Nejprve působil na vyhlášené soukromé Buchingerově klinice, a když byla v roce 1975 v Überlingenu u Bodamského jezera založena klinika specializovaná pro onemocnění související s výživou, stal se jejím vedoucím lékařem. Kniha Půst – restart těla i mysli (Wie neugeboren durch Fasten) vznikla v roce 1976 jako doplněk k úspěšnému televiznímu pořadu a stala se naprostým bestsellerem. V roce 1984 následovala kniha receptů Richtig essen nach dem Fasten (Správné stravování po půstu). Obě knihy jsou už desítky let považovány za základní díla. Hellmut Lützner založil Německou akademii půstu, jejímž cílem je školit lektory půstu a také obecně dávat podněty, jak žít jednoduše a zdravě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl, v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůst – restart těla i mysli

Lützner, Hellmut

Kazda, 2023

Napsat komentář