Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. září 2023

nenechte_si_ujit
Začíná září a s ním i nový školní rok. Rodiny s dětmi se tak po letních prázdninách zase ocitnou v kolotoči různých povinností. Zpříjeměty si první zářijové dny některou z následujících literárních akcí. Opět je z čeho vybírat.

V úterý 5. září si v Brně nenechte ujít vernisáž výstavy Pod skořápkou ilustrátorky, grafičky a typografky Vlasty Beránkové. Paní Beránkoavá letos oslaví významné životní jubileum a vy se můžete těšit na představení její tvorby. Věnuje se grafickému designu, výstavním grafikám, typografickým úpravám časopisů, litografii, kresbě a také ilustraci knih pro děti. Vernisáž začíná v konferenčním sále Moravské zemské knihovny v 17.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila pro děti na středu 6. září hrátky v parku. Přijďte si pohrát a zaskotačit s kamarády ze světa pohádek do parku na Slovanském náměstí od 10.00. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční na pobočce KJM v Králově Poli.

Hledáte inspiraci ke čtení? Zajděte ve středu 6. září do Knihovny Jiřího Mahena v Brně, kde se dozvíte informace nejen o knižních novinkách, ale i starších titulech, které stojí za přečtení. A pokud vás některá z knih zaujme, rovnou si ji můžete vypůjčit. Buďte v ústřední knihovně na Kobližné v 10.00.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně nezapomínají ani na nevidomé a slabozraké čtenáře: ve středu 6. září si nenechte ujít představení nových zvukových knih. Čeká na vás 32 novinek! Stačí dorazit do ústřední knihovny na Kobližné ve 14.00.

Konec léta vybízí k literární vycházce, kterou naplánovala na středu 6. září Městká knihovna v Praze. Nejprve navštívíte s Ondřejem Chalupou z Odboru životního prostředí MČ Praha 9 Fitness Park Srdce. Dalším cílem bude jírovcová alej v Klíčovském parku, kde se uskuteční přednáška Josefa Mertelíka. A máme tu něco i pro milovníky literatury: své básně uvedou Xerodoth Sigmius (autor sbírky básní Tak akorát čas jít domů), Dagmar Plamperová (autorka knihy Z naší louky) a Zofia Baldyga (napsala Polsední cestopisy). Sraz účastníků je v 17.00 u východu z metra Prosek či přímo v Parku Srdce.

A nyní potěšíme maminky a tatínky malých dětí: Knihovna Jiřího Mahena v Brně zorganizovala setkání, které se koná ve čtvrtek 7. září. Představeny budou knižní novinky nejen pro nejmenší děti, ale také pro jejich rodiče. Zajďtete do pobočky Bystrc v 10.30.

Ve čtvrtek 7. září dorazí do Prahy běloruský autor lllja Sin. Jeho román Libido patří k významným dílům tvz. „nové běloruské prózy“. Odehrává se v blíže neurčeném postsovětském městě v době válečného konfliktu, jehož předobrazem se stala válka na východě Ukrajiny probíhající od roku 2014. U nás román vydalo nakladatelství Pavel Mervart. Kromě autora se besedy zúčastní i překladatel knihy, kterým je básník Max Ščur, a kritička Jana Hubáčková.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář