Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. srpna 2023

nenechte_si_ujit
Přemýšlíte, kam si v dalším srpnovém týdnu zajít za literaturou? Máme pro vás pár zajímavých tipů. Nenechte si ujít třeba letní čtení v táborské botanické zahradě. Nebo můžete využít jednu z posledních možností zúčastnit se Prázdninové knižní šifry. 

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 7. srpna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si přijdou milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Na úterý 8. srpna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně zajímavou přednášku na téma Jak nenaletět na falešnou zprávu. Mnoho lidí má čím dál větší problém rozeznat, které z informací jsou pravdivé a kdy jde o naprosté lži. Díky přednášce se seznámíte s pojmy jako dezinformace, hoax či fake news a dozvíte se, jak vyhodnotit důvěryhodnost různých zpráv. Přednáška začíná v IN-centru na Náměstí Svobody v 10.00.

Městská knihovna Tábor naplánovala na středu 9. srpna akci pro děti: letní čtení v botanické zahradě! Čeká na ně objevování zákoutí botanické zahrady a u toho mohou naslouchat i zajímavému příběhu, který se váže k tematice přírody, rostlin a živočichů v zahradě. Z knihy Z domu a zahrady bude číst autorka Olga Černá. Sraz je v 15.30 v botanické zahradě (přírodní zahrada za voliérami, vchod z Jiráskovy ulice). V případě deštivého počasí je sraz v knihovně.

Chcete si procvičit angličtinu? Pak je další akce určena právě vám! V Knihovně Jiřího Mahena v Brně totiž dobře ví, že ani o prázdninách se nesmí zahálet. Proto se zde ve čtvrtek 10. srpna koná akce Let’s talk určená všem dospívajícím starším třinácti let, kteří se chtějí anglicky rozmluvit a potrénovat psaní či poslech. Zúčastnit se mohou i začátečníci! Stačí přijít v 16.00 do ústřední knihovny na Kobližné.

A ještě se vrátíme do Tábora, kde se až do pátku 11. srpna můžete zastavit na letním bazaru knih. Prohlédnete si knihy vyřazené z fondu knihovny a třeba vás některá z nich zaujme a poskytnete jí nový domov. Tak přijďte mezi 8.00 a 17.00 do městské knihovny.

V pátek 11. srpna máte také poslední možnost zúčastnit se Prázdninové knižní šifry, kterou si pro malé i velké čtenáře připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Poznáte knihy na základě krátkého úryvku? Navštivte pobočku Vinohrady a otestujte své znalosti. Třeba se právě na vás usměje štěstí a vyhrajete některou z knižních cen.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář