Hackněte svůj život

Zivot-neni-pericko-perex
Dnes se podíváme na pět knihy, díky kterým bude váš život jednoduší. Pomohou vám zlepšit komunikační dovednosti, poradí, jak dosáhnout úspěchu, naučit se naslouchat svému nitru, využít konflikty ve vlastní prospěch a také, jak ovládat svou mysl. 

Melanie Pignitterová trpěla nesnesitelnými migrénami. Jak se jí je podařilo překonat? Přečtěte si Medové perly, knihu o chronické bolesti, mentálních technikách, nastavení mysli, pozitivní psychologii a sebelásce.

Právě se chystám setřít pár kapek medu, které mi ukáply na stůl, a všimnu si, jak se ty jantarově zlaté kapky nádherně třpytí v ranním slunci úplně jako perly. Takhle je to s každou nepříjemností či problémem: I v nich – podobně jako v medových perlách – najdeme dárek, který čeká, až ho rozbalíme.

„Všechna neštěstí, krize, dramata a rány osudu se pro nás mohou stát velkými dary – pouze pokud se odvážíme pozorně dívat, naslouchat svému nitru, rozpoznat znamení a pak podle nich jednat.“

Medové perly

Proč je náš život sladší, než si myslíme
Autorka: Melanie Pignitterová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 133×188 mm
ISBN: 978-80-7670-108-3
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Medové perly vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Na první den svého chronického onemocnění, pro které 112 lékařů a léčitelů nemělo pojmenování ani řešení, si vzpomínám jen matně, o to zřetelněji se mi ovšem vybavují ty úplně nejhorší okamžiky. Se svým zoufalstvím, obavami ze smrti a beznadějí jsem se nějakou dobu svěřovala jen svému deníku a o některé z těchto záznamů, ze kterých je zřejmé, jak nepřekonatelný se mi můj problém zdál, se s vámi teď podělím. (str. 9)

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Melanie Pignitterová více než rok trpěla nesnesitelnými migrénami, na které vůbec nic nezabíralo. Podařilo se jí nad nimi zvítězit až díky mentálnímu tréninku. Na své cestě hledání pomoci objevila medové perly, dary života, které na první pohled vypadají jako větší či menší pohroma. V této knize dala dohromady tipy a přístupy, které se jí osvědčily, i praktická cvičení a návody, jak si i z toho zlého, co nás v životě potká, vzít to dobré. Zkrátka jak kolem sebe nacházet medové perly, aby byl náš život sladší.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Chcete zlepšit své komunikační dovednosti? Autorka Sam Horn vás naučí bránit se bez agrese v případě, že na vás někdo slovně zaútočí. Stačí si pořídit Slovní sebeobranu.

Kniha je určena všem, kteří chtějí uspět v každodenní komunikaci. Nabízí jednoduchý návod, díky kterému usměrníte své vyjadřování a předejdete konfliktům. Metoda spojující asertivitu, harmonickou energii a duševní eleganci pomáhá zvládnout vlastní nitro i nejrůznější situace ve styku s jinými lidmi. Když ovládnete umění verbálního kung-fu, budete se umět bránit bez nutnosti agrese.

Slovní sebeobrana

Autorka: Sam Horn
Přeložil: Vladimír Novák

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-948-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Slovní sebeobrana vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Jak je možné naučit se současně jednat a přemýšlet? Jestliže pochopíte, že když jste na někoho rozzlobeni, díváte se zřejmě na celou záležitost jen ze svého hlediska. Abyste spatřili věci pohledem druhé osoby, použijte „frázi empatie“: „Jak bych se cítil?“, „Jak bych se cítil na jeho místě?“, „Jak bych se cítil, kdyby se to stalo mně?“ Síla této fráze spočívá v tom, že odstraňuje nepřátelské smýšlení, a pomáhá tak zakusit postavení člověka z druhé strany. (str. 2)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Sam Horn je americká autorka a úspěšná lektorka verbální komunikace. Založila institut Intrigue Agency, kde dodnes působí jako ředitelka. V rámci svých aktivit pomáhá lidem utvářet uctivý, fungující, jedinečný a otevřený způsob komunikace, který jim dopomáhá k uplatnění pozitivního vlivu při budování nejrůznějších projektů. O svých aktivitách pravidelně píše v prestižních amerických periodikách. Její knihy, včetně titulu Slovní sebeobrana (v orig. Tongue Fu!®), se staly skutečnými bestsellery.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Jak dosáhnout úspěchu, aniž byste za něj zaplatili příliš vysokou cenu? Jak včas dostát všem závazkům a povinnostem? Využijte strategii psychopatů, kterou v knize Trénink hodného psychopata představují Kevin Dutton a Andy McNab.

Chcete si vyzkoušet, jak využít svého vnitřního psychopata, abyste lépe řídili vlastní život a získali z něj co nejvíc? Mnoho z nás dosahuje úspěchu, ale platí za to vysokou cenu. Jako bychom běhali v křeččím kolečku vnějších závazků a povinností. Pod tlakem umíme zabrat. Ale co kdybychom onu zbraň, kterou nám život klade na spánek, vzali do rukou a obrátili ve svůj prospěch? Nemusíme se přitom stát někým patologickým, ale prostě jen využijeme strategie psychopatů tak, aby z toho mělo prospěch nejen naše okolí, nýbrž i my sami.
Psycholog
Dutton a elitní voják McNab se ve své příručce pojednávající o tom, jak se stát hodným psychopatem, zaobírají se rozmanitými oblastmi života (práce, odpočinek, zdraví, vztahy, čas, životní úkoly) a nabízejí konkrétní, praktické a přehledné kroky na cestě k spokojenějšímu životu.

Trénink hodného psychopata

Jak zvládat život, místo aby nás život ovládal
Autoři: Kevin Dutton, Andy McNab
Přeložila: Miroslava Kopicová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1994-1
Doporučená cena: 365 Kč

Knihu Trénink hodného psychopata vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Většina lidí se soustředí na věci, které jsou důležité a naléhavé: na věci, které je třeba udělat okamžitě, jinak se prominentní espézetka změní na vyhazov z práce. Ale jakmile v sobě najdete disciplínu, budete řešit úkoly ještě předtím, než se stanou naléhavými, a soustředíte se trochu víc na strategická, dlouhodobá rozhodnutí, brzy zjistíte, že se ve vašem rozvrhu začnou objevovat pěkná zelená místa tam, kde dříve bývala nahromaděná spousta harampádí. (str. 64-65)

Přečtěte si i další ukázky.

O autorech

Kevin Dutton je experimentální psycholog a spisovatel. Výzkumný pracovník katedry experimentální psychologie na Oxfordské univerzitě je autorem úspěšných knih Moudrost psychopatů (2019) a Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu (s Andym McNabem, 2021).

Andy McNab je bývalý britský elitní voják, dnes konzultant a spisovatel. Proslavil se jako velitel hlídky vysazené během první války v Perském zálivu hluboko v nepřátelském území. Svoje drastické zkušenosti popsal v knize Konečná stanice Bagdád (2004). V Portále vyšla i jeho kniha pro děti Dostaňte mě odsud (s Philem Earlem, 2021).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Věděli jste, že konflikt může být jedním z faktorů úspěchu? Alespoň to tvrdí Gabe Karp ve své knize Konflikt jako cesta k úspěchu. Ukáže vám, jak využít konflikty ve svůj prospěch.

Vadí vám konflikty? Neradi se hádáte? Raději ustoupíte nebo se nejlépe do konfliktu vůbec nezapojíte? Ve výsledku to může mít škodlivější dopad než se občas pohádat. Většina lidí považuje konflikt za špatnou věc, které je nejlepší se za každou cenu vyhnout, ve skutečnosti je ale zdravý způsob přijetí konfliktu jedním ze zásadních faktorů úspěchu.

Odhalte příčiny, které eskalují konflikty do nebezpečných výšin, a zjistěte, jak konflikty zmírnit a využít je ve svůj prospěch. Autor s více než třicetiletou praxí v řešení konfliktů na nejvyšších úrovních vás naučí nahlížet na ně jako na produktivní hnací sílu úspěchu organizací a lidí. V této vtipné, inspirativní a poutavé knize představuje jednoduché, ale vysoce účinné nástroje, díky nimž se naučíte efektivněji komunikovat a zlepšíte nejen svou kariéru, ale i vztahy s těmi, na kterých vám záleží nejvíce.

Konflikt jako cesta k úspěchu

Nezlobte se na tučňáky doma ani v práci!
Autor: Gabe Karp
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 143×206 mm
ISBN: 978-80-271-3706-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Konflikt jako cesta k úspěchu vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Gabe Karp je expertem na konflikty. Chce, abyste konflikt přijali, nikoli se mu vyhýbali. Své dovednosti zdokonalil jako právník – byl proslulý svými úspěchy v soudní síni. Následně vstoupil na pole technologických startupů, investoval do desítek úspěšných společností, vyjednával obchody za stovky milionů dolarů. Co se naučil? Ať už jste kdekoli, konflikt je něco, co je třeba přijmout, ne se před ním skrývat. Dnes je vyhledávaným odborníkem na to, proč a jak je konflikt nezbytným nástrojem vedení pro všechny typy organizací.

Zdroj informací: gabekarp.com

————————————————

Hinduistický kněz Dandapani vás prostřednictvím svého díla Moc soustředěné pozornosti naučí důležitou věc: soustředit se. Díky tomu totiž dokážete ovládat svou mysl, zlepšit produktivitu, vztahy i duševní zdraví.

Úzkost, stres, obavy a strach – to jsou duševní obtíže, které v dnešní době sužují mnoho z nás, a když je nezvládáme, nejen že se necítíme šťastní, ale mohou se projevit až na fyzické úrovni ve formě nemoci, jako jsou srdeční choroby a obezita. Hinduistický kněz a známý řečník Dandapani ukazuje ve své nové knize, která nám otevře oči a obohatí nás, že jde „jen“ o mentální překážky, které můžeme trvale odstranit, a to díky zvládnutí jediné dovednosti – dovednosti soustředění. Dandapani strávil deset let v odlehlém klášteře, kde o výhodách koncentrace získal neocenitelné zkušenosti. Ve své knize Moc soustředěné pozornosti nám je zprostředkovává ve formě praktického průvodce, díky němuž krok za krokem pochopíme, jak ovládnout svou mysl. Díky jasným definicím a praktickým cvičením (jako je například každodenní stlaní postele) učí Dandapani čtenáře, jak silou vůle posouvat vědomí a postupně začleňovat soustředěnou pozornost do každodenního života, což vede k trvalé změně. Dandapaniho poselství se doposud šířilo prostřednictvím přednášek a kurzů, které pomohly milionům lidí. Moc soustředěné pozornosti dnes otevírá oči čtenářům a přináší jim návod, jak lze praktikováním soustředěné pozornosti zásadně zlepšit svoji produktivitu, vztahy, duševní zdraví a štěstí – a v konečném důsledku nasměrovat vědomí a energii k dosažení našich životních cílů.

Moc soustředěné pozornosti

Využijte sílu své mysli
Autor: Dandapani
Přeložil: Radomír Beneš

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-200-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Moc soustředěné pozornosti vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Dřevěná židle zavrzala, jak jsem se předklonil a odpověděl: „Svůj životní cíl objevujeme pomocí mysli. K tomu potřebujeme dostatečně jí rozumět, ovládat ji a umět se na ni soustředit. Jen tak můžeme po určitou dobu důsledně udržovat stav sebereflexe, abychom dospěli k jasnému a definitivnímu závěru o svém životním poslání. Ačkoli se tedy může zdát, že bychom měli začít hledáním vlastního životního účelu, ve skutečnosti tomu tak není. (str. 20)

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorovi

Dandapani je hinduistický kněz, podnikatel a bývalý mnich. Také se jedná o vyhledávaného řečníka a předního odborníka na využití mysli k dosažení smysluplného a radostného života. Sdílel pódium se světově proslulými osobnostmi, jako je Hillary Clintonová, bývalý tajemník OSN Pan Ki-mun nebo bývalý francouzský prezident François Hollande. Společně se svojí ženou v současné době buduje v Kostarice třináctihektarové centrum a botanickou zahradu, kde se nadále hodlá věnovat svému poslání, tedy inspirovat ostatní k osobnímu růstu a sebetransformaci. Více informací najdete na Dandapani.org.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoc soustředěné pozornosti
Využijte sílu své mysli

Dandapani

Jota, 2023

zobrazit info o knizeKonflikt jako cesta k úspěchu
Nezlobte se na tučňáky doma ani v práci!

Karp, Gabe

Grada, 2023

zobrazit info o knizeMedové perly
Proč je náš život sladší, než si myslíme

Pignitterová, Melanie

Kazda, 2023

zobrazit info o knizeSlovní sebeobrana

Horn, Sam

Alpress, 2023

zobrazit info o knizeTrénink hodného psychopata
Jak zvládat život, místo aby nás život ovládal

Dutton, Kevin – McNab, Andy

Portál, 2023

Napsat komentář