Efektivní vedení ženského kolektivu

Jak vest zensky tym_uvodni
Knížku Jak vést ženský tým ocení každý manažer i manažerka, který/á potřebuje trochu pomoct s efektivním a nekonfliktním vedením dámského kolektivu. Protože být v práci obklopen samými ženami, to nemusí být snadné…

Kniha má za cíl pomoci rozklíčovat problémy méně funkčních ženských týmů a ukázat možné cesty a nástroje, které by vedly ke zlepšení. Je určena všem manažerkám a manažerům, kteří se ocitají mezi samými ženami a hledají cesty k lepšímu pochopení zákonitostí fungování čistě ženského kolektivu a k účinnější komunikaci uvnitř týmu. Text je doplněn řadou příkladů z praxe a konkrétními doporučeními, jak v různých situacích jednat. Shrnuje zásady efektivního vedení týmů. V závěru ukazuje konkrétní nástroje vedení týmu obecně, které se v praxi osvědčily, jako např. správné nastavení rolí a cílů, budování pozitivního prostředí, využití koučinku či leadershipu.

 

Jak vést ženský tým

Zásady efektivního vedení týmů
Autorky: Kateřina Nechanická, Dana Cejpková

Počet stran: 86
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88429-67-8
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Jak vést ženský tým vydalo nakladatelství Pasparta.

 

Ukázka z knihy

Pracujete v převážně ženském kolektivu, nebo jej dokonce vedete? Pak držíte ve svých rukách tu správnou knihu. Domníváte se, že to v čistě ženském kolektivu není úplně jednoduché? Při četbě této knihy zjistíte, že nejste sami, kdo si to myslí.
Nemusíte propadat obavám, že chyba je na vaší straně.
Pokusím se vám vysvětlit, proč je práce s těmito týmy někdy komplikovanější než s týmy smíšenými. A samozřejmě se zaměříme i na způsoby, jak si s tím vším poradit, abyste bez potíží dosáhli svých cílů a atmosféra v týmu se zlepšila.
Tato kniha je zkrátka určena všem manažerkám a manažerům, kteří se ocitají mezi samými ženami a cítí, že to v takovém prostředí bývá občas velmi těžké. Objevují se konflikty, promluvy, „skupinkování“ a celá řada dalších potíží, které práci komplikují. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.


Nakladatelství Pasparta bylo založeno Národním ústavem pro autismus (dříve APLA Praha) jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších souvisejících oborech a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Nakladatelství vydává publikace z oblasti psychologie, pedagogiky, speciální peda­gogiky a dalších příbuzných oborů. Nabízí i řadu publikací pro děti. Pořádá rovněž odborné semináře a konference.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak vést ženský tým
Zásady efektivního vedení týmů

Nechanická, Kateřina - Cejpková, Dana

Pasparta, 2023

Napsat komentář