Království Arendelle opět otevírá své brány

ledove_kralovstvi_platinova_kolekce_1
Prožijte společně s královnou Elsou, princeznou Annou, jejím přítelem Kristoffem, sobem Svenem a sněhulákem Olafem další dobrodružství – království Arendelle totiž opět otevírá své brány!

V nakladatelství Egmont dobře vědí, že dívka s blonďatými vlasy spletenými do copu, oblečená do tyrkysový šatů, která disponuje kouzelnou mocí (dokáže ovládat zimu, sníh a led), si získala srdce mnoha malých holčiček. A proto vznikla kniha Ledové království, která ukrývá rovnou pět příběhů s oblíbenými hlavními hrdiny ze stejnojmenného filmu.

Na jaká nová dobrodružství se můžete těšit? Přátelský sněhulák Olaf, kterého pomocí své kouzelné moci vytvořila právě Elsa, si konečně najde nového kamaráda. Ve druhém vyprávění společně s hlavními hrdiny oslavíte letní slunovrat. Elsa s Annou se rozhodnou obnovit tradici letní přehlídky, protože na každoroční slavnostní přehlídku mají z dětství ty nejšťastnější vzpomínky. Co myslíte, kdo pojede v čele průvodu? Večer v Trollím údolí je tématem třetího příběhu. Anna s Kristoffem a Svenem slíbili dospělým trollům, že jim pohlídají jejich děti. Otázkou však je, zda jejich představy o hlídání malých trollíků budou odpovídat realitě… Ve čtvrtém vyprávění prožijete společně s Olafem jeho vysněný letní den. A na závěr se naladíte na Vánoce: Olaf se Svenem se pro Annu a Elsu pokusí vypátrat zapomenuté vánoční tradice. Věřte, že půjde o těžký úkol. Co se zavřely brány hradu, Anna a Elsa vánoční svátky už nikdy společně neslavily…

A oficiální věkové doporučení? Pro děti od čtyř let. Nicméně já bych se tentokrát věkovým doporučením příliš neřídila. Myslím si, že příběhy z Arendellského království ocení především holčičky, které už film viděly a hlavní hrdiny tak dobře znají. Pak se s chutí ponoří i do dalších dobrodružství, která Elsa, Anna, Olaf a další postavy prožívají.

Chválím nádherné ilustrace, které doprovázejí text. Najdete je na každé stránce a díky nim se nemusíte bát, že se vaše ratolesti budou u vašeho předčítání nudit. A pokud si knihu přeje starší dítko, které už umí číst, také bych s koupí neváhala. Vzhledem k malému množství textu a velkým obrázkům je vhodná třeba i pro první čtení – oblíbení hrdinové z Arendellského království a jejich příběhy navíc budou skvělou motivací!

Jsem si jistá, že každá malá milovnice královny Elsy a princezny Anny bude z knihy nadšená. Stejně jako má šestiletá dcerka, která právě prožívá „elsovské“ období, takže příběhy na motivy Ledového království patří k jejím nejoblíbenějším. My jsme všechna vyprávění společně přečetly již několikrát. A přestože už je dcerka zná zpaměti, stále jejich čtení každý večer před spaním vyžaduje. Ano, nemohla jsem vybrat lépe. Dcera je naprosto spokojená a já tak knize a jejímu zpracování nemám co vytknout.

Ledové království patří do Platinové kolekce – speciálně vytvořené k oslavě 100. výročí studia Disney. V čem spočívá její výjimečnost? Na obálce knihy naleznete speciální sběratelský sticker, který 100. výročí připomíná. A pokud Ledové království nepatří zrovna mezi vaše favority, můžete vybírat ještě z dalších tří knih, jež jsou rovněž součástí Platinové kolekce. Osloví vás spíše závoďák Blesk McQueen, Burák a jejich přátelé nejen z Kardanové Lhoty? Nebo příběhy na motivy filmů Star Wars či marvelovských superhrdinů jako třeba Spider-Man a Iron Man? Zkrátka z nové narozeninové edice si svého favorita vybere téměř každý.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLedové království – Platinová kolekce
100 let spolu

Egmont ČR, 2023

Napsat komentář