Získejte thriller, v němž se nepřátelé mění ve spojence

Zbabelci_a_vrazi-nahled
Sériový zabiják ospravedlňuje své činy pomstou na nepotrestaných zločincích. Kriminalisté se jej neúspěšně snaží dopadnout. Vraha, který si říká Pérák, chce najít i mladá investigativní novinářka Klára. Vypadá to však, že bude muset své síly spojit s nenáviděným kapitánem Baxou…

Z nepřátel spojenci

Dosud nepotrestaní viníci dávných zločinů se třesou hrůzou a staré křivdy znovu ožívají. Tajemný mstitel bere spravedlnost do vlastních rukou a rozpoutává krvavou hru, která nezná vítězů ani poražených.
Venku je sychravý podzim a kapitán Leoš Baxa, hnán spalující touhou po pomstě, se vydává na lov největšího sériového zabijáka v našich dějinách. Klára Matějková, mladá investigativní novinářka, má k dopadení vraha jinou motivaci. Vidí v něm totiž vykonavatele spravedlnosti nad nikdy nepotrestanými přisluhovači komunistického režimu, který z duše nenávidí.

Vyšetřování ale nejde tak, jak by si oba představovali. Donuceni okolnostmi uzavírají Klára s Leošem nečekané spojenectví v honbě za spravedlností. Společně se vydávají do temných zákoutí historie, která měla zůstat navždy skryta. Někde hluboko ve stínech minulosti se ukrývá krutá pravda, která hrdiny mění ve zbabělce, ze zbabělců se stávají hrdinové a z lovců kořist.

Zbabělci a vrazi

Autor: Jakub Zachrdla

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-271-3816-6

 

Přečtěte si více o knize Zbabělci a vrazi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

 

Ukázka z knihy

Nový krajský ředitel, plukovník Pavel Jindřich, při svém uvedení do funkce vyhlásil Pérákovi válku. V Česku se vystřídalo mnoho policejních expertů z několika zemí. Nic ale nepomohlo, oběti přibývaly stejně rychle, jako padaly hlavy na nejvyšších místech v řadách policie.
Když se vraždící přízrak přesunul na Moravu, byl utvořen speciální tým, v jehož čele stanula vycházející hvězda brněnské kriminální policie, čerstvě povýšený kapitán Leoš Baxa.

O autorovi

Jakub Zachrdla je jedním z výherců Velké povídkové soutěže KNIHY DOBROVSKÝ. Narodil se v roce 1987 ve Šternberku. Jako kytarista prošel několika rockovými kapelami, kde zažil pár šílených dobrodružství. Opravdovou vášeň ale nalezl až v literatuře.
Je autorem několika románů, které se prozatím neúspěšně pokouší vydat. V roce 2019 uspěl s povídkou „Estébák“ v povídkové soutěži nakladatelství Brk. Povídka vyšla v tištěném Adventním kalendáři povídek. Miluje Stephena Kinga, víno a svoji kytaru. Je naivním snílkem, kterým, jak doufá, už navždy zůstane. Kniha Zbabělci a vrazi je jeho tištěná románová prvotina.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

Vyhrajte knihu Zbabělci a vrazi

Kapitán Leoš Baxa se vydává na lov největšího sériového vraha v našich dějinách. Jeho motivací je pomsta. Investigativní novinářka Klára Matějková má k dopadení vraha jinou motivaci. V jejích očích jde o vykonavatele spravedlnosti nad nikdy nepotrestanými přisluhovači komunistického režimu. Okolnosti vyšetřování však svedou kapitána Baxu a novinářku Kláru dohromady. Budou mít více šancí sériového vraha dopadnout?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zbabělci a vrazi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zbabělci a vrazi
probíhá od 7. března do 20. března 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 české krimi thrillery Zbabělci a vrazi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZbabělci a vrazi

Zachrdla, Jakub

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář