Jak nebýt pokrytcem víry

farizejove uvod
Farizejové bývají vnímáni jako pokrytci. Oni totiž přece nejsou jako ti ostatní, oni jsou lepší. Existuje ale ve víře cesta, která je „správnější“ než ty ostatní? A dokážeme se vyhnout rizikům až příliš urputné víry? Zkusme si společně odpovědět alespoň na některé takovéto otázky. 

Nikdo nechce být jako farizej. Farizejové jsou přece ti zlí, nafoukaní intelektuálové, kteří se hádali s Ježíšem. My nikdy nechceme být jako oni.
My chceme být opravdoví, radikální, misijní, evangelijní, bibličtí, zapálení a milejší Bohu víc než všichni ostatní. Chceme do toho dát všechno.
A právě na této cestě nás může naše horlivá víra a zápal přivést na cestu farizejství. Potichu, nenápadně, aniž bychom tušili, co se děje, se stáváme novými farizeji. Cesta farizejů totiž začíná výrokem: „Nejsme, jako oni.“ Jak se tedy vyhnout pýše, elitářství a dalším rizikům příliš horlivé víry?

Kde farizejové udělali chybu

A jak neskončit stejně
Autor: Larry Osborne
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 9788072554133
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kde farizejové udělali chybu vydalo nakladatelství Návrat domů.

O autorovi

Larry Osborne je uznáván jako jeden z nejvlivnějších amerických pastorů. Působí jako učitel v církvi North Coast Church v Kalifornii. Larry je autorem řady knih, mentorem a poradcem v oblasti vedení. Jakou kouč vedl tisíce špičkových pracovníků v neziskovém i finančním sektoru. Se svou ženou Nancy žije v Oceanside v Kalifornii. Mají tři děti a osm vnoučat.

Zdroj informací: Návrat domů


Logo_NavratDomuNávrat domů je pražské nakladatelství moderní křesťanské literatury. Vydává především překlady z angličtiny evangelického zaměření. Nejznámějšímí díly, které vydalo, jsou knihy C. S. Lewise včetně druhého vydání Letopisů Narnie. Publikovalo také řadu knih s kritikou evoluční teorie.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde farizejové udělali chybu
A jak neskončit stejně

Osborne, Larry

Návrat domů, 2023

Napsat komentář