Pomozte si sami

FotoJet nahled
V současné době není třeba chodit k babkám kořenářkám, a přece je možné využít dary přírody ke zlepšení zdravotních obtíží. Jak je to možné? Máme totiž dostatek různých knižních rádců, kteří nám poradí a pomohou vybrat ten správný způsob, jak si pomoci i bez návštěvy lékaře.

Znáte úporné šumění, bzučení, zvonění v uších, na které nic nepomáhá? Nemůžete kvůli problému zvaný Tinnitus spát? Rádi byste s tímto nepříjemným jevem zatočili, ale nevíte jak? Poradit vám možná může kniha uznávaného odborníka na tento problém.

Tinnitus je odborné označení pro hučení, pískání či šelest v uších. Není to nemoc sama o sobě, jde o příznak, jehož pravou příčinu se lékařům dosud nepodařilo zcela odhalit. V současnosti postihuje přibližně deset procent světové populace a objevuje se u čím dál mladších pacientů, i dětí. Stává se tak novou civilizační chorobou. Nepřetržitý zvuk může způsobovat i vážné psychické problémy, pacienti se často dostávají do sociální izolace, každodenní život je pro ně utrpením. Účinná metoda, jak tinnitus stoprocentně vyléčit, však zatím neexistuje.

Tinnitus má mnoho podob. Je to něco víc než jen obyčejná porucha sluchu – může mít rozličné příčiny, které zprvu nemusíme jen tak odhalit. Tinnitus lze mnohdy chápat jako příznak vnitřního nesouladu, vnitřní nerovnováhy. V této knize jsme se věnovali mnoha aspektům, jež s tinnitem přímo nebo i nepřímo souvisejí. Mnohé z nich byste možná v knize o tinnitu ani nečekali. Například koncepce, jako je salutogeneze, se týká celého našeho života. A to platí i pro terapeutickou práci s tinnitem.

V této knize jsme se zabývali různými faktory, jež ovlivňují tinnitus a jež jsme se snažili objasnit pomocí případových studií. Možná jste mohli to či ono nově objevit sami na sobě, možná jste také narazili na něco, co byste si přáli změnit – možná už jste s tím dokonce začali. A absolvovali jste několik, nebo dokonce mnoho cvičení v této knize. Takový proces může u mnoha lidí znamenat začátek dlouhé cesty, kterou je třeba zvládnout.

Tinnitus přitom u vás mohl fungovat jako spouštěč k tomu, abyste se v budoucnu intenzivněji zabývali sami sebou. Možná se dokonce rozhodnete absolvovat psychoterapii, jež může vhodným způsobem doprovázet takový proces uvědomování si vnitřních procesů. Pro řadu specifických oblastí osobnosti může poskytnout podporu také koučování nebo poradenství. Uvedli jsme čtyři nejdůležitější faktory, jež jsou zodpovědné za vznik a přetrvávání tinnitu. Podporují a umocňují koloběh, jenž udržuje sám sebe a v jehož důsledku se tinnitus stává chronickým. Tento koloběh je třeba narušit. Objevte užitečné strategie a použijte je! Kruh, který je na určitém místě narušen, se již nemůže točit dál.

Tinnitus řešení existuje!

Jak úspěšně vytěsnit ušní šelest a znovu nalézt klid
Autor: Markus Schwabbaur
Přeložila: Radana Studenovská

Počet stran: 194
Vazba: brožovaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7670-076-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tinnitus řešení existuje! vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Tinnitus ovlivňuje všechny oblasti života. Ráno u snídaně – tinnitus už je vzhůru. Cestou do práce – tinnitus je tu také. Než se začneme soustředit na práci – tinnitus už běží na plné obrátky a vyžaduje svůj díl pozornosti. Konečně je po práci – tinnitus nás ovšem nenechá na pokoji. Nakonec jdeme do postele, chceme setřást každodenní starosti a ponořit se do sladkého snění. „Zapomeň na to!“ piští to v hlavě.

Pokračujte ve čtení ukázky a přečtěte si náš článek o knize.

Markus Schwabbaur

Německý odborník na tinnitus a psycholog Markus Schwabbaur v knize Tinnitus řešení existuje! nabízí možnosti, jak se pokusit ušní šelest vytěsnit. Nahlíží na něj v nejrůznějších souvislostech, aby bylo možné celý problém pochopit v jeho komplexnosti. Uvádí různé terapeutické přístupy a případové studie svých pacientů a popisuje praktická cvičení, aby člověk trpící touto poruchou sluchu mohl zase vést normální život a tinnitus ho co nejméně omezoval.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti.

————————————————

Máte rádi med? A mohu vědět, jak ho využíváte při léčbě? Pokud jej jen dáváte do čaje, pak máme pro vás hned celou knihu plnou rad a tipů, jak tento včelí produkt využít k nejen k léčbě. A pokud máte přístup i k dalším včelím produktům, pak určitě upotřebíte i je!

Všichni včelaři ví, že med je zázrak přírody. Tušili jste ale, že se dá využít i jako alternativní metoda léčby různých nemocí? V tomto atlasu najdou své všichni vyznavači přírodní medicíny. Dozvíte se vše o léčivých účincích medu, mateří kašičky, včelího pylu a dalších včelích produktů, a to na příkladech konkrétních výzkumů.

Léčba medem

a jinými včelími produkty
‚Autoři: Elzbieta Holderna-Kedzia, Bogdan Kedzia
Přeložila: Jarmila Horáková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 165×245 mm
ISBN: 978-80-7639-139-0
Doporučená cena: 342 Kč

Knihu Léčba medem vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

vceliprodukty (1)

Prohlédněte si další ukázky z knihy.

O nakladateli

Nakladatelství BOOKMEDIA vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářů, především však dětem a mládeži a přinášejí názorné, barevnými ilustracemi a předlohami v původní velikosti doprovázené návody k tvorbě nejrůznějších výrobků z mnoha materiálů. Rovněž se zaměřujeme na dětskou literaturu, najdete u nás knížky pro nejmenší děti, předškoláky nebo malé školáky. Chcete-li se ve svém volném čase pobavit a máte rádi luštění a další logické úkoly, potěší vás některé z našich křížovkářských titulů či sudoku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Využíváte knižní rádce dříve, než zamíříte k lékařům? Napište nám!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTinnitus řešení existuje!
Jak úspěšně vytěsnit ušní šelest a znovu nalézt klid

Schwabbaur, Markus

Kazda, 2022

zobrazit info o knizeLéčba medem
a jinými včelími produkty

Holderna-Kedzia, Elzbieta – Kedzia, Bogdan

Bookmedia, 2022

Napsat komentář