Získejte závěr série s prokurátorkou Rebeckou Martinssonovou

vina-otcu-perex
Rebecce Martinssonové se momentálně nedaří ani v osobním ani v pracovním životě, takže nemá nejmenší chuť pouštět se do vyšetřování dávno promlčené vraždy. Jenže dokáže nevyslyšet možná poslední přání umírajícího Larse Pohjanena?

Poslední přání

Když soudní lékař Lars Pohjanen požádá Rebecku Martinssonovou, aby vyšetřila dávno promlčenou vraždu, dobře ví, že žije na vypůjčený čas. Už měl skoro pocit, že je se svým osudem smířený, jenže pak se mu na pitevní stůl dostalo tělo, ve kterém ke svému překvapení poznal otce slavného švédského boxerského šampiona Börjeho Ströma. Strömův otec v roce 1962 beze stopy zmizel. A našli ho až teď – v mrazáku mrtvého alkoholika Henryho Pekkariho.

Rebecce se ovšem momentálně nedaří ani v osobním, ani v pracovním životě a nemá nejmenší chuť se dávno uzavřeným případem zabývat. Navíc zjišťuje, že ji k vyšetřování poutá nečekaná vazba, a mohlo by se stát, že jí dávná nevraživost zkalí úsudek. Může však nevyslyšet přání umírajícího? Zvlášť když pojme podezření, že Pekkari možná nezemřel přirozenou smrtí? Z Rebecčina volnočasového pátrání se tak stane naléhavé vyšetřování, při němž se jí doslova otřásá půda pod nohama. Město Kiruna se kvůli rozšíření místního dolu musí přestěhovat, a tím se otevírá prostor pro nejrůznější nečisté hry.

 

Vina otců

Autorka: Åsa Larssonová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jana Satrapa Holá
Počet stran: 544
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-275-1114-3

Přečtěte si více o knize Vina otců, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorce

Åsa Larssonová (nar. 1966) pochází z Kiruny v severním Švédsku. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i další díly série, Sluneční bouře se roku 2007 dokonce dočkala zfilmování. Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do osmadvaceti jazyků a celosvětově se jich prodalo přes pět milionů výtisků. Závěrečný díl Vina otců sklidil nadšené ohlasy a stal se švédskou knihou roku 2021.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Vina otců

Čas Larse Pohjanena se pomalu krátí a on si je vědom toho, že brzy zemře. Před smrtí by si však rád ještě odškrtnul jako vyřešenou vraždu, která by na pomyslném seznamu případů, na nichž pracoval během své kariéry soudního lékaře, mohla zůstat v kolonce „neuzavřeno“. Je totiž dávno promlčená a policie se jí odmítá zabývat. Pomůže mu s tím prokurátorka Rebecka Martinssonová, přestože se právě sama potýká s řadou vlastních problémů? Dokáže odmítnout umírajícího a nesplnit jedno z jeho posledních přání? To si přečtěte v očekávaném vyvrcholení série s Rebeckou v hlavní roli od švédské spisovatelky Åsy Larssonové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vina otců vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vina otců
probíhá od 3. do 16. února 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi romány Vina otců

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVina otců

Larssonová, Åsa

Host, 2022

Napsat komentář