Okno do ženské duše

zeny_za_mrizemi
Jaké okolnosti vás mohou dovést až ke spáchání některého z trestných činů? O tom si s několika ženami z věznice ve Světlé nad Sázavou popovídal spisovatel Petr Šámal. A jejich zpověď si v knize Ženy za mřížemi můžete přečíst i vy!

Ženy, které spáchaly zločiny.
A teď za ně pykají v ženské věznici s ostrahou ve Světlé nad Sázavou.
Za nimi se vydává spisovatel Petr Šámal, aby čtenáři otevřel okno do ženské duše, někdy ztýrané, jindy nic nechápající. Tyto ženy, které mají potřebu, aby jim někdo naslouchal, překvapivě upřímně osvětlují okolnosti, které je před mezníkem jejich života obklopily natolik děsivě, že nenašly jiné východisko než spáchat trestný čin.

Ženy za mřížemi

Šokující svět plný emocí… v ženské věznici Světlá nad Sázavou
Autor: Petr Šámal

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-278-0089-6

Knihu Ženy za mřížemi z edice Victima vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

„Teď zavolám dozorce, protože tam se vstupuje pod zajištěním.“
„Dobrý den, já bych potřebovala udělat prohlídku jedné cely, prosím vás – zvládnete jedno zajištění teď?“
„To víte, že jo – můžete vstoupit,“ odpovídá přivolaná dozorkyně.
„Jenom na chviličku,“ upřesňuje ředitelka
„Ženy, stoupněte si ke katru a vezměte si respirátory!“ hlasitě vyvolává dozorkyně.
Výkon služby je tady složitý, těžký a můžou to dělat jedině zkušení dozorci.
A otvírá se cela…
„Tak co, ženy – už se vám to krátí?“
Vstupujeme dovnitř.
„A za co tady jste?“ ptá se ředitelka. (str. 14)

O autorovi

Petr Šámal je fotograf, malíř, grafik, filmový producent, scénárista a spisovatel. V novém tisíciletí uspořádal několik fotografických výstav. Roku 2002 mu geografický magazín Koktejl otiskl fotoreportáž z prostředí americké Nevady. V letech 2000–2005 uvedl ve své produkci čtyři celovečerní filmy, které odvysílaly TV NOVA, PRIMA a MARKÍZA. Jako výkonný producent natočil v roce 2010 celovečerní film TACHO, k němuž rovněž navrhl plakáty a billboardy. V minulosti pracoval osm let jako chatař v Krkonoších, pět let se plavil jako kuchař na lodích do Hamburku. V letech 1989–1994 žil trvale v USA, kde byl nejprve zaměstnán v tiskárně, kavárně a bance, aby potom s americkým truckem sjezdil celé Spojené státy. Česká televize přijala jeho námět na krimiseriál, nadace RWE podpořila scénář k filmu KDE DOMOV MŮJ. V roce 2015 vydal ve spolupráci s plukovníkem Jiřím Markovičem knihu Kriminalista, v níž přibližuje legendu pražské mordparty. Nakladatelství Epocha mu rovněž vydalo kuchařku Sicilská kuchyně (2016) a příběhy členů Horské služby Krkonoše Záchranáři (2016).
Dnes žije střídavě v Praze a v městečku Grotte na Sicílii, kde zakoupil dům.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽeny za mřížemi
Šokující svět plný emocí… v ženské věznici Světlá nad Sázavou

Šámal, Petr

Epocha, 2022

Napsat komentář