Pro naše nejmladší

děti čtení Flicker
Dnes potěšíme nejmladší čtenáře. Chiara Piroddiová má na svém kontě mnoho naučných knih – tentokrát děti seznámí s lidskými smysly. Robert Munsch je poučí o rodičovské lásce a zábavu na zimní večery naleznou v knize Nejkrásnější dětské hádanky.

Italská autorka Chiara Piroddiová se ve své další knize vystavěné na principech Montessori pedagogiky zaměřila na lidské smysly.

Dokážeš podle siluety zjistit, kdo létá ve tmě po obloze? Odhalíš, který z předmětů dělá hluk v plechovce? Uděláš si zvláštní hudební nástroj – dešťovou hůlku? Když s ní budeš pohybovat, vytvoříš zvuk deště. Povede se ti se zavázanýma očima, tedy jen čichem, přijít na to, jaká jídla ochutnáváš? Vypátráš hmatem, jaké předměty skrývají balonky?

Děti se v knize pomocí vybarvování, dokreslování čar, rozlišování tvarů a barev a nalepování samolepek seznámí s jednotlivými smyslovými orgány a prozkoumají jejich části i funkce. Současně se na základě principů montessori pedagogiky rozvinou také jejich kognitivní schopnosti.

Moje první kniha o pěti smyslech

Montessori: Svět úspěchů
Autorka: Chiara Piroddiová
Ilustrátorka: Agnese Baruzziová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 40
Vazba: brožovaná
Formát: 215×270 mm
ISBN: 978-80-276-0517-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Moje první kniha o pěti smyslech vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Montessori_O-5-smyslech_ukazka
Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Chiara Piroddiová je dětská psycholožka, která se věnuje neuropsychologií. Specializuje se na vývojovou poruchu učení a na psychoterapii takto postižených dětí včetně fyzického či mentálního omezení. Pracuje také jako vysokoškolská učitelka psychologických disciplín. Má na svém kontě celou řadu úspěšných knih, v nichž uplatňuje principy montessori pedagogiky a rozvíjí tak kognitivní schopnosti malých čtenářů. Napsala např. Moje první kniha o světěMoje první kniha o vesmíruMoje kniha o poznávání časuMoje první kniha o zvířátkách z lesa a Moje první kniha plná barev.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

Rodičovská láska bývá nepodmíněná a nekonečná. Trvá za všech okolností. Přečtěte si společně s dětmi knihu Roberta Munsche nazvanou Nepřestanu tě milovat.

Dojemný příběh o chlapci, který se stává mužem, a o trvalé a trpělivé rodičovské lásce. Nepřestanu tě milovat je kniha, kterou si užijí jak děti, tak dospělí – znovu a znovu.

Nepřestanu tě milovat

Autor: Robert Munsch
Ilustrátorka: Sheila McGraw
Přeložila: Julie Gonzálezová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 193×193 mm
ISBN: 978-80-271-3492-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nepřestanu tě milovat vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Mladá žena drží novorozeného syna a láskyplně se na něj dívá. Zpívá mu tiše:
Nepřestanu tě milovat,
nepřestanu tě mít ráda,
dokud budu živa,
budeš mým děťátkem.

neprestanu -uk

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Robert Munsch se narodil 11. června 1945 v Pittsburghu v Pensylvánii. Žije v Kanadě. Chtěl být knězem, pracoval jako učitel ve školce, a když zjistil, že vyprávění příběhů dětem pomáhá s usínáním, začal je vymýšlet a nakonec i psát.

Zdroj informací: robertmunsch.com

————————————————

Máte rádi hádanky? Pak si nenechte ujít výběr těch nejlepších, které naleznete v knize Nejkrásnější dětské hádanky. Zabaví děti i dospělé a pokochat se můžete i obrázky, které namalovala malířka a ilustrátorka Vlasta Švejdová.

Výběr nejhezčích dětských hádanek s výtvarným doprovodem známé malířky a ilustrátorky Vlasty Švejdové.

Nejkrásnější dětské hádanky

Ilustrátorka: Vlasta Švejdová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 165×238 mm
ISBN: 978-80-7364-146-7
Doporučená cena: 228 Kč

Knihu Nejkrásnější dětské hádanky vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Ukázka z knihy

 nejkrasnejsi_detske_hadanky_ukazka

O ilustrátorce

Vlasta Švejdová je česká spisovatelka a ilustrátorka knih pro děti. Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu, obor drobný umělecký průmysl-loutkářství a hračky. Zpočátku se věnovala ilustracím a psaní příběhů a pohádek do novin, později pracovala v časopise Dikobraz. Během osmdesátých let spolupracovala s Filmovým studiem Barrandov, kde se stala autorkou sedmi animovaných filmů, dále spolupracovala se Zlínským filmovým studiem, a v letech devadesátých pracovala pro televizi v Brně. Ilustrovala přes sto dětských knížek (např. Co děláme celý denCo je velké, co je malé? Co je lehké, co je těžké?Nejkrásnější česká říkadla či Měsíce) a několik knih také napsala. Je držitelkou ocenění Pohádkový zvoneček.

Zdroj informací: Knižní klub


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje první kniha o pěti smyslech
Montessori: Svět úspěchů

Piroddiová, Chiara

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeNepřestanu tě milovat

Munsch, Robert

bambook, 2022

zobrazit info o knizeNejkrásnější dětské hádanky

Lukáš a syn, 2022

Napsat komentář