Pohádková dobrodružství pro malé čtenáře

Pohadky
Dnešní knižní tipy potěší malé čtenáře! Začtěte se do dvou vánočních knih: podaří se Lucince uzdravit soba Santy Clause? A dokáže parta dětí ze 2.B zachránit Vánoce? Nechybí ani příběh o ztrátě milovaného plyšáka a o bláznivém světě dubánků!

Začneme dalším dobrodružstvím holčičky jménem Lucinka. Tentokrát má před sebou obtížný úkol: dokáže uzdravit sobíka Oriona, aby mohl Santa Claus včas všem doručit dárky?

Kouzelný zimní příběh pro vánoční pohodu! Lucinka má jedno velké tajemství – Santa jí nechal v zahradním přístřešku malého soba! Sobík Orion je totiž nemocný, a pokud se včas neuzdraví, Santa nebude moct doručit žádné vánoční dárky. Podaří se Lucince Oriona uzdravit a zachránit všem Vánoce?

Lucinka a uzdravený sobík

Autorka: Anne Bootheová
Ilustrátorka: Sophy Williamsová
Přeložil: Eva Kadlecová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3701-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Lucinka a uzdravený sobík vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Anne Bootheová vydala několik dalších knih pro děti. Podívejte se třeba na předchozí díly série s Lucinkou:

   

Ukázka z knihy

 Lucinka_a_uzdraveny_sobik_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O ilustrátorce

Sophy Williams prožila část dětství v exotických koutech světa, což často ovlivňuje její tvorbu. Studium ukončila v roce 1988 a od té doby se věnuje ilustraci. V oboru se pohybuje už mnoho let a spolupracovala s mnoha prestižními autory. V Česku s jejími ilustracemi vyšla například série Ema a její kouzelná zoo.

Zdroj informací: sophywilliamsillustrator.com

————————————————

Snad každé dítě má svého oblíbeného plyšáka. Jenže co když ho ztratí? Přesně to se stalo Žofince! Pak ale obdrží několik dopisů, ve kterých jí malý cestovatel vypráví o svých dobrodružstvích z různých zemí. A smutek je zažehnán…

Koncem letních prázdnin se stalo něco strašného: Žofie ztratila plyšového zajíčka. Zmizel na letišti, když čekali na letadlo. Žofinka byla moc smutná. Není divu, Felix byl její nejlepší kamarád. Na začátku nového školního roku přišla Žofce pošta z Londýna – dopis od Felixe! Byl to první zajíčkův dopis z cesty kolem světa. Následovaly další dopisy – z Paříže, Říma, Káhiry, dopis ze safari v Keni a dopis z New Yorku. Veselá vyprávění o lidech a cizích zemích vložená do šesti opravdových dopisních obálek jsou napínavá, zábavná i poučná. Poutavé vyprávění o malém cestovateli doplněné barevnými obrázky, veselými dopisy a kufříkem plným samolepek přináší zvídavým čtenářům zábavu i poučení.

Dopisy od Felixe

Zajíček na cestě kolem světa
Autorka: Annette Langenová
Ilustrátorka: Constanza Droopová
Přeložil: Rudolf Rada

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 220×220 mm
ISBN: 978-80-276-0587-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dopisy od Felixe vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

dopisy_od_felixe_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Annette Langenová vyrůstala v knihkupecké rodině s nespočtem knih. Už jako dítě s rodinou často cestovala a jako teenager měla po celém světě mnoho kamarádů. Ve svých knihách tak často využívá vlastní cestovatelské vzpomínky. Několik let navrhovala program pro nakladatelství dětských knih. V těchto letech také vedle editorské práce napsala své první knihy pro děti. První se objevila v roce 1989 a nyní má na svém kontě více než 100 titulů. Dopisy od Felixe byly přeloženy do 30 jazyků a zfilmovány.

Zdroj informací: annettelangen.de

O ilustrátorce

Constanza Droopová se původně chtěla stát architektkou. Po absolvování střední školy a roční stáži v reklamní agentuře se rozhodla studovat grafický design na univerzitách aplikovaných věd v Norimberku a Münsteru. Od získání diplomu (1992) v oboru ilustrace pracuje na volné noze. Svou první obrázkovou knížku vydala ještě během studií – příběh o medvědovi. V roce 1993 poprvé ilustrovala knihu o Felixovi. Dosud ilustrovala více než 100 obrázkových knih pro různá nakladatelství a také různé pohlednice a kalendáře.

Zdroj informací: coppenrath.de

————————————————

Nenechte si ujít ani další dobrodružství dětí z třídy 2.B a jednoho strašidla ze školních kamen z pera Petry Martiškové. Děti se těší na Vánoce, ale nejprve musí odvrátit pohromu a zachránit oblíbené strašidlo a jeho kamna!

Sourozenci Vítek a Anička jsou v nové třídě šťastní. Spřátelili se nejen s ostatními spolužáky, ale také s Čmoudíkem, strašidlem ze školních kamen.
Blíží se Vánoce, jejich nejoblíbenější svátek v roce. Všichni se těší, jak si Vánoce společně s Čmoudíkem užijí. Čeká je pečení perníčků, vyrábění ozdob, zdobení stromečku, vánoční příběhy a hry.
Jenže najednou se to všechno pokazí a pohroma je na spadnutí. Podaří se 2. B zachránit nejen Vánoce, ale také oblíbené strašidlo a jeho kamna?

Strašidlo z 2. B o Vánocích

Autorka: Petra Martišková
Ilustrátorka: Marie Koželuhová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3727-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Strašidlo z 2. B o Vánocích vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 strasidlo_z_2_b_o_vanocich_ukazka

O autorce

Petra Martišková se narodila 5. Března 1977 v Chomutově, vystudovala Gymnázium v Kadani a později tamtéž i nástavbové studium obchodní akademie. Příběhy a knížky miluje od svého dětství. Přečetla téměř celou knihovnu, a když už měla pocit, že nemá co dál číst, začala si osnovat v hlavě příběhy své vlastní. Odtud už byl jen krůček k tomu, aby je hodila na papír. Ty první, nezralé a nevinné, psané na starém psacím stroji, má schované dodnes. První kniha pro mladé jí vyšla v roce 2006 a od té doby vydává nejen knížky z žánru young adult (např. Léto na maximum či Léto na vodě), ale také knížky pro děti a pohádkové příběhy (např. HejkalkaMůj kamarád dinosaurusO Rozárce Čarodějné a zlobivém PepíkoviDorotka na táboře či Nepovedené kouzlo: Emilka a ztracená škola). V profesním životě se věnuje práci šéfredaktorky internetového magazínu pro ženy, účetnictví a lektorování dospělých. Ve svém volném čase ráda čte, sportuje, chodí na procházky se svými dvěma psy, vede taneční kroužek pro děti, cestuje, tvoří, tančí a hraje na kytaru. Ráda také jezdí se svými knížkami za dětmi na besedy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Marie Koželuhová je grafička a ilustrátorka. Vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara. Užité grafice se věnuje víc jak dvacet pět let. Vytvořila již desítky publikací nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je autorkou mnoha zajímavých projektů. Navrhuje design všeho, co si jen dokážete představit. Poskytuje konzultace ohledně kreslení, grafiky či modelování žákům i studentům. Ráda poznává nová místa, kde čerpá inspiraci. Je pravidelným účastníkem kurzů rychlořezby motorovou pilou. Ve volném čase vytváří sochy a maluje obrazy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook 

————————————————

Do světa dubánků vás ve své knize Dubánčí šprými zavede Martin Kinc. Jeho vtipné básničky doprovázené krásnými fotografiemi Petra Václavka vám zcela jistě zvednou náladu.

Dejte křídla své fantazii a představte si hravý i poněkud bláznivý svět dubánků. A věřte, že se v něm dějí věci opravdu nevídané. Kniha vtipných a laskavých básniček, které se snoubí s milými fotografiemi. Kniha, která vás zavede do hájemství malých rošťáků – dubánků. Ti mají jedinečnou schopnost rozdávat radost a zlepšovat náladu.

Dubánčí šprýmy

Autor: Martin Kinc
Ilustrátor: Petr Václavek

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 180×190 mm
ISBN: 978-80-7684-126-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dubánčí šprýmy vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

dubanci_sprymy_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Martin Kinc, známý jako „básník z Vysočiny“, dělal svými verši na twitteru a později i knihami radost tisícům lidí. Pro svůj básnický um byl velmi oblíbený, dokázal reagovat na aktuální dění. Napsal např. knihy Dubánčí šprýmy či Zpod klobouku. Nečekaně zemřel v listopadu letošního roku.

O ilustrátorovi

Petr Václavek je grafik a kreativec. Živí se hlavně kreslením vektorových ilustrací pro zahraniční microstock fotobanky, občas dělá nějakou grafiku na zakázku, ale je hodně vybíravý, protože mu spoustu času zaberou vlastní projekty – hlavně Dubánci. Má rád knížky – je náruživý čtenář, každý rok přečte více než 50 knih – většinu v elektronické podobě. Aby toho nebylo málo, jednu knihu i napsal a další spoluvytvářel – ještě při studiu začal psát do Softwarových Novin a webového magazínu Interval.cz. Pravidelně mu zde vycházel sloupek tipů pro JavaScript, které nakonec vydal a tak vznikla kniha Javascript Hotová řešení. V současné době je spoluatorem spíše dětských knih o dubáncích. Na jejich psaní si netroufá a tak se spojil se svým kamarádem Slávkem Rydvalem a jeho manželkou Leonou Šťastnou, kteří napsali text knihy Dubánci – příběhy jednoho roku a dvou veršovaných leporel Dubánčí den a Dubánčí rok a on k jejich textům nafotil dubánky a další ještě dokreslil.

Zdroj informací: petr.vaclavek.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucinka a uzdravený sobík

Bootheová, Anne

bambook, 2022

zobrazit info o knizeDopisy od Felixe
Zajíček na cestě kolem světa

Langenová, Annette

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeStrašidlo z 2. B o Vánocích

Martišková, Petra

bambook, 2022

zobrazit info o knizeDubánčí šprýmy

Kinc, Martin

Triton, 2022

Napsat komentář