Krása a jiné závislosti

krása
Jak důležitá je krása v životě ženy? Opravdu nemůže žít bez manikúry, pedikúry a všech možných procedur, jež ji jen mění na někoho jiného? Není podstatnější to, že je zdravá a šťastná?

Autorka Chris Manby se ke své profesi dostala opravdu zajímavým způsobem .V roce 1995 potkala v New Yorku věštkyni, která jí předpověděla, že vydá sedm úspěšných knih. Spisovatelka jich do současnosti vydala již čtrnáct a nevypadá to, že by chtěla v brzké době skončit. V současnosti bydlí v Londýně a doufá, že neustálé překračování časových pásem jí pomůže proti stárnutí. Kromě psaní knih se také věnuje charitativní činnosti. Je redaktorkou Girls night In, které vydělaly více než milion liber a darovaly je na dobrou věc.

V České republice vyšla pouze tři její díla, ale doufám, že se to časem změní a české čtenářky si budou moci přečíst i ten zbytek.
Její nejnovější počin se jmenuje V zajetí krásy a u nás vyšel v květnu tohoto roku v nakladatelství BB/art.

Hlavní hrdinkou příběhu je Emily Brownová. Mladá a úspěšná žena, která si konečně splnila svůj sen a otevřela si salon krásy. Podnikání není ale snadná věc a skutečnost vůbec nevypadá tak jako navržený a dopředu promyšlený marketingový plán. Emily se však nechce vzdát snadno, a tak se snaží vymyslet něco, co by jí pomohlo. V tom jí radí její zákazník, který je daňovým poradcem právě začínajících podnikatelů. Emily by ráda s tímto mužem šla na rande, ale bohužel Matt není takový, jak si ho vysnila.

Ve chvíli, kdy Emily přemýšlí nad škrty a snížením kvality výrobků v Beauty Spotu, se objeví něco – tedy spíše někdo, kdo její salon vynese mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější podniky v okolí. A stačilo jediné, její salon navštívila hvězda reality show Carin Leesová, která si zlomila malíček a nutně potřebuje pomoc.

Obchod se začíná rozjíždět díky reklamě, kterou Carina Beauty Spotu udělala, a Emily musí začít svůj salon rozšiřovat, aby uspokojila zvyšující se poptávku po jejích službách. K rozšíření patří i noví zaměstnanci. Brzy ale začne být jasné, že ne všichni přejí majitelce salonu úspěch a slávu. Existují lidé, kteří chtějí pomstu. Pomstu za dávno zapomenuté věci. A tak začíná válka. Ta správná ženská válka plná intrikování a zrad, jež jsou schované za dokonale upraveným make-upem.

Jediné, co mi chvílemi vadilo, byla právě důležitost, která se přiřkla vzhledu. Je opravdu tak důležité mít dokonalý make-up, nehty a vlasy? Opravdu některé z nás považují za životní tragédii, že se nám ulomí akrylový nehet? Je mi to líto, ale je to smutné a dost šílené. Chápu, že toužíme být upravené a krásné, ale není důležitější být šťastná a spokojená?

Jsem ráda, že příběh nakonec dospěje do chvíle, kdy se nad tímto problémem autorka zamyslí a zodpoví na tyto otázky.

Kniha se velice dobře čte. Je to typický román, jenž si můžete vzít na dovolenou a užívat si s ním zasloužené volno. Doporučuji ho všem ženám, které rády čtou neobvyklé romány. Protože tento příběh není jen vyprávěním o pravé lásce, ale vypráví o životě. Zaměřuje se na běžné problémy každého z nás a snaží se poukázat na ty pravé hodnoty, za které má smysl bojovat do posledního dechu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV zajetí krásy

Manby, Chris

BB/art, 2012

Napsat komentář