Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. prosince 2022

nenechte_si_ujit
Vánoční shon je v plném proudu. Pokud si od něj chcete alespoň na chvilku odpočinout, přijďte na některou z předvánočních literárních akcí. Koná se např. autorské čtení Jiřího Plocka nebo beseda se spisovatelkou Blankou Solařovou-Calibaba.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na pondělí 19. prosince autorské čtení publicisty, profesionálního hudebníka a hudebního redaktora Jiřího Plocka. Seznámí vás s fejetony z knih Zápisky potulného lidopisce a Zápisky potulného lidopisce podruhé a s verši z nové sbírky Cesta do Assisi. Buďte v ústřední knihovně na Kobližné17.00.

Ve středu 21. prosince navštíví Knihovnu Jiřího Mahena v Brně spisovatelka Blanka Solařová-Calibaba. Zúčastněte se i vy besedy spojené s autorským čtením! Autorka žila několik let v Kanadě, kam odešla krátce po sametové revoluci. Následně se usadila na Blízkém východě. O manželství s gamblerem vypráví ve své knize Sousedka ze Skalistých hor. Mezi její další díla patří např. Šílená Češka v Dubaji, Velbloudi a bloudi či nejnovější Fíky a datle. Beseda začíná v ústřední knihovně na Kobližné od 17.00.

Ani v týdnu před vánočními svátky nezapomíná Knihovna Jiřího Mahena v Brně na čtení pro nejmenší. Ve čtvrtek 22. prosince se děti od čtyř let mohou těšit na čtení z knihy Oksany Buly Zubr si hledá hnízdo. Dozví se, co dělají zvířátka v zimě a jak se připravují na zimní spánek. Buďte na pobočce Lesná v 16.00.

Ve čtvrtek 22. prosince máte poslední možnost navštívit výstavu Česká literatura v překladu. V Moravské zemské knihovně v Brně najdete 7 oboustranných panelů, ze kterých se dozvíte mnoho zajímavých informací o vydávání české literatury v zahraničí. Víte třeba, kteří čeští autoři patří mezi nejpřekládanější? Pokud ne, určitě se v MZK zastavte.

V pátek 23. prosince se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná poslední adventní předčítání pro děti. Zkraťte si čekání na Ježíška čtením vánočních pohádek, povídáním o Vánocích, poslechem vánočních koled, malováním či výrobou pěkné vánoční dekorace. Začátek je v 14.30 na pobočce Židenice.

A ve stejný den, tzn. v pátek 23. prosince, můžete naposledy získat odměnu za přečtení některé z luciovských knih. Jde o příběhy, v nichž hrají hlavní roli noc či světlo. Knihovna Jiřího Mahena v Brně se tak snaží navázat na tradici spojenou se svátkem svaté Lucie, která je označována za nositelku světla. A co pro získání odměny musíte udělat? Povyprávět knihovnicím na pobočce Štýřice o vámi vybrané a přečtené knížce.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Přejeme vám klidné a pohodové vánoční svátky s bohatou knižní nadílkou!

Krtek a Vánoce

Doporučení:
Share

Napsat komentář