Ukázka z knihy Bambusová říše – Řeka tajemství (Erin Hunterová)

ukazka bambusova rise
Na nedělní odpoledne jsme opět připravili ukázku z dětské knihy. Tentokrát se jedná o pokračování dobrodružných příběhů ze série Bambusová říše a potěší všechny čtenáře od 9 let.

Dnes vám přinášíme ukázku z knihy Bambusová říše – Řeka tajemství,
kterou vydalo nakladatelství Bambook.

Duch se vrhl na svou kořist a pokoušel se ji přidržet tlapami, jak ho to učila Zima, aby ji mohl zneškodnit jedním čistým kousnutím.
Jenže kořist se bránila, zmítala se v jeho sevření a nakonec ho švihla přes čenich. Duch uskočil a kořist se mu vysmekla. Nezbývalo než to zkusit znovu.
„To zvládneš,“ povzbuzovala ho Vločka, pohodlně se slunící na velkém balvanu. Tmavýma očima sledovala pohyb kořisti a švihalahuňatým ocasem.
„Chyť ho!“
„Tentokrát už se ti to téměř podařilo,“ ozval se z dálky druhý hlas.
Duch se snažil udržet kořist v tlapách, zvedl hlavu a podíval se přes širokou řeku na pandu, která na něj volala z opačného břehu. Jeho nový kamarád Soumrak z Hlubokého lesa mu na dálku
radil, kde na tomhle zvláštním, teplém a vlhkém místě najít jídlo. Dušoval se, že tahle kořist stojí za to, ale Duch o tom měl jisté pochyby.

———————————————————————————

„Duchu, musíš být nesmírně opatrný,“ zašeptal Soumrak, jakmile byl Duch dostatečně blízko, aby ho slyšel.
„Neříkej mu toho o sobě příliš.“
„Aha… ale proč?“ nechápal Duch.
„Protože toho musíš zjistit co nejvíc o něm. Rozpovídej ho, ať ti poví všechno, co ví. Vzpomínáš, jak jsem ti vyprávěl o trojčatech?“
„Samozřejmě,“ hlesl Duch.
„Pravda je taková, že mě před nimi Drak varoval,“ šeptal Soumrak.
„Kdysi dávno mi pověděl, že se jednoho dne objeví pandí trojčata, která se pokusí převzít Bambusovou říši! Je jim předurčeno svrhnout Drakopravy, zavraždit mě a nastolit krutovládu. Vím, že je těžké si to představit, když je tak mladý,“ dodal, „ale z tohoto medvíděte vyroste něco nesmírně nebezpečného. Už teď mám podezření, že nám o sobě neříká celou pravdu, ale ať je to jakkoli, jeho přítomnost tady představuje obrovské nebezpečí, nejen pro mě, ale pro celou říši, dokonce i pro samotného Draka.“
Duch netušil, jak na to reagovat. Soumrak měl pravdu – opravdu bylo těžké si představit, že tahle mladá, sympatická panda, se kterou se sotva seznámili, plánuje zavraždit jeho přítele. Ale Velký drak by se přece nemýlil.
Možná nás Drak varoval, protože pořád existuje naděje, pomyslel si. Možná že dokážeme Pepře obrátit na stranu Drakopravů!
„Postarejte se o něj, přesně jak jsem vám říkal,“ pokračoval Soumrak.
„Zkus se s ním spřátelit, pokud to půjde. Musíš ale zjistit, proč sem k nám přišel a kde jsou zbylá dvě trojčata. Rozumíš?“
„Samozřejmě! Rozumím!“ vydechl Duch.
„Děkuji ti, Duchu. Hned, jak jsem tě potkal, mi bylo jasné, že v tomhle všem budeš hrát zásadní úlohu. Už jsi mi několikrát prokázal věrnost. Proto ti teď svěřuji nejdůležitější úkol tvého života, a pokud uspěješ… v tom případě se nám možná podaří společně zachránit Bambusovou říši.“

bambusova rise ukazka(2)

Můžete si stáhnout také kompletní ukázku.

Autorky

Erin Hunterová je umělecký pseudonym amerických autorek Kate Caryové, Cherith Baldryové, Gilian Philipové, Tui Sutherlandové, Victorie Holmesové, Inbali Iserlesové a Rosie Bestové. Společně píší fantasy série o zvířatech Zákon smečky (Survivors), Kočičí válečníci (Warriors) a příběhy medvědích hrdinů Seekers. V sérii Bambusová říše již vyšla letos v dubnu Bambusová říše – Potopa.

Zdroj informací: warriorcats.com


BambookKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka Bambook je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBambusová říše 2
Řeka tajemství

Hunterová, Erin

bambook, 2022

Napsat komentář