Vyhrajte pátrání s minimem indicií a žádnými důkazy

osudne-svedectvi-perex
Vicky Clarkeová byla autorkou podcastu o skutečných zločinech a nyní se sama stala obětí jednoho z nich. Navíc z jejího bytu zmizely všechny poznámky k připravované epizodě a Erice Fosterové je jasné, že Vicky byla na stopě něčeho velkého.

Podcast zaplacený životem

Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech.

Poté co se Erika připojí k vyšetřování případu, zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna, a než se v hluboké noci vloupá k nim domů, dlouho je sleduje. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden.

Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.

 

Osudné svědectví

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-271-3689-6

Přečtěte si více o knize Osudné svědectví, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Podívala se na výbornou smaženou rybu s hranolky a vybavila si rozpadající se dům, který jí patřil. Cítila se spokojená. Možná by mohla štěstí prozatím odsunout na druhou kolej a spokojit se s tím, že je prostě spokojená.
Krátce po osmé vyšla z bistra zpátky na chodník. Mlha už mrzla a pokrývala povrch asfaltu bílým popraškem. Vracela se domů, ale protože pro ni čtvrť stále byla nová, špatně odbočila. Ocitla se v úzké ulici s řadovými domky, kde nesvítilo několik pouličních lamp. Všímala si, jak elegantně domy vypadají, a posmutněle si prohlížela jejich cihlové zdi vyspárované pískem a dvojitá výsuvná okna.
V polovině ulice byla v řadě domů mezera, ve které stál moderní bytový dům z betonu, odsazený od silnice a s udržovanou předzahrádkou. Všechna okna byla tmavá, ale když procházela kolem, v přízemí se rozsvítilo světlo. Hlasitý, příšerný výkřik Eriku přiměl, aby se zastavila. (str. 17)

O autorovi

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým manželem Jánem. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již prodaly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posledního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrets (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih. Stejně úspěšná byla i série případů nové hrdinky Kate Marshallové, ženy s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost, kterou jako novou vyšetřovatelku představil v knize Kanibal z Nine Elms (Nine Elms). Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

Vyhrajte knihu Osudné svědectví

Detektiv Erika Fosterová se právě přestěhovala do čtvrti Blackheath, proto se vydává na obhlídku okolí. Během ní se však nachomýtne na místo vraždy, jejíž obětí není nikdo jiný než autorka podcastu o skutečných zločinech. Po několika dnech vyšetřování je jasné, že Vicky Clarkeová zřejmě narazila při svém pátrání na stopu sexuálního predátora, protože z jejího bytu zmizely veškeré poznámky a nahrávky k nové epizodě. Jenže Vicky sama nebyla taková, jak se prezentovala na veřejnosti, a Erika Fosterová během vyšetřování narazí na nejedno překvapení. Nechá se jimi vyvést z míry, nebo se jí podaří nalézt stejná vodítka, která měla Vicky, aby dopadla nebezpečného útočníka?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Osudné svědectví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Osudné svědectví
probíhá od 25. října do 7. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Osudné svědectví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOsudné svědectví

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář