Získejte další případ komisaře Maigreta

maigret-vaha
Komisař Maigret obdržel zvláštní dopis. Prý dojde k vraždě! Lze jí zabránit? Kam komisaře vyšetřování zavede tentokrát? A co s tím má co společného advokát Parendon, nynější pán bytu v luxusní čtvrti, a členové jeho domácnosti?

Vražda v luxusní čtvrti advokátů nebo jen žert?

V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu zanechá. Pátrání dovede komisaře Maigreta do přepychového bytu v luxusní čtvrti, ve kterém je nynějším pánem advokát Parendon. Ne každému z jeho domácnosti jsou ale Maigretovy návštěvy po chuti a ne všichni s ním, zdá se, hovoří na rovinu. Podaří se nakonec komisaři zabránit předem avizovanému mordu? Anebo to celé byl jen nějaký žert?

Maigret váhá

Autor: Georges Simenon
Interpret: Jan Vlasák

Vydalo: nakladatelství OneHotBook
Délka: 4 hodiny 49 minut
Vydáno: 09/2022
EAN: 8594169485287

Přečtěte si více o audioknize Maigret váhá, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Georges Simenon (1903–1989), autor více než 200 románů a 150 povídek, se díky postavě komisaře Maigreta stal jedním z nejznámějších frankofonních spisovatelů. Psaním se živil už od šestnácti let, kdy začínal jako žurnalistický elév v rodném belgickém Lutychu. První knihu – humoristický románek – napsal ve svých osmnácti, poté se odstěhoval do Paříže, kde po příštích deset let pod různými pseudonymy vydával sešitové psychologické romány. První detektivku pod svým skutečným jménem publikoval v roce 1930: už v ní se objevuje postava rozšafného, zdvořilého, i když převážně nabručeného Pařížana, komisaře Maigreta. Poslední případ vyřešil jeho hrdina v roce 1972. Simenonovy romány byly přeloženy do mnoha jazyků a desítky z nich se dočkaly filmových adaptací.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

O interpretovi

Jan Vlasák (* 1943), rodák z Čáslavi, vystudoval brněnskou JAMU a první angažmá získal ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Prošel mnoha scénami (Divadlo Petra Bezruče, Státní divadlo, Divadlo E. F. Buriana, Státní divadlo v Brně, Realistické divadlo, Rokoko i Národní divadlo), v současné době působí v Městských divadlech pražských. Účinkoval v řadě televizních inscenací a seriálů (Tři králové, PF 77, Hodina tance a lásky, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Cukrárna, Cirkus Bukowsky, První republika, Svět pod hlavou) i filmů (Výchova dívek v Čechách, Milenci a vrazi, Vratné lahve, Bathory). Jeho věrným psím kamarádem je čtyřletý bílý švýcarský ovčák, se kterým rád chodí na procházky: „Sám bych se k nim nedonutil, ale pes na vás upře žadonící oči – a je to bez debat.“

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

 

Vyhrajte audioknihu Maigret váhá

Policistům z nábřeží Zlatníků přijde dopis, v němž je ohlášena vražda – jedná se o skutečné varování, nebo jen o hloupý žert? Komisař Maigret se musí pustit do vyšetřování tak či tak, protože takové zprávy by se neměly podceňovat. Pátrání jej zavede k Parendovi, advokátovi, který je pánem bytu v luxusní čtvrti. Jak moc bude komisaři nápomocný? A co členové jeho domácnosti, mluví všichni pravdu? Podaří se včas odhalit potenciálního vraha?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Maigret váhá, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Maigret váhá
probíhá od 21. října do 3. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Maigret váhá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaigret váhá (audiokniha)

Simenon, Georges

OneHotBook, 2022

Získejte další případ komisaře Maigreta - DISKUZE

Počet reakcí: 9
  1. ekov napsal:

    Dobrý den,
    omlouvám se, že obtěžuji, ale na vašem webu jsem vyhrála knížku Historky z Tinderu. Výhra mi zatím nepřišla. Vím, že před Vánoci byl s dodáním zásilek problém, proto bych Vás chtěla poprosit, zda byste nemohli zjistit, zda nakladatelství knihu poslalo a ta se někde nezatoulala. Byla by to škoda.
    Ještě jednou se omlouvám a dotatečně přeji do nového roku zdraví, štěstí a spokojenost.
    Ať je pro Vás nový rok plný dobrých zpráv a úžasných zážitků.
    Se srdečným pozdravem
    Eva Kovaříková

     

  2. DANALF napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za knížku Ženy ze zámku Lafayette, včera v pořádku dorazila.

  3. Miloslava napsal:

    Včera mi přišlo Orákulum jednorožců, děkuji!

  4. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dobrý den, děkuji za Zálesáctví pro celou rodinu. Už je doma.

  5. pavcajn napsal:

    Dobrý den, dnes jsem obdržela knihu Očistec. Moc děkuji.

  6. Ivuška61 napsal:

    Dobrý den,
    dnes jsem obdržela knihu Everest 1922, moc děkuji. Ivuška61

  7. pes napsal:

    Děkuji za audioknihu Maigret váhá.

Napsat komentář