Pohádkově-dobrodružné příběhy pro starší děti

Fantasy kniha - ilustrační
Dnes si představíme tři dobrodružné příběhy, které zaujmou spíše starší děti. Vyberete si vyprávění o přátelství mezi dvanáctiletým chlapcem a vlčicí, druhé pokračování série Worldrunner, či pohádkový román o Ditušce a skřítkovi?

Máte rádi příběhy o přátelství mezi lidmi a zvířaty? Pak si nenechte ujít knihu Vlčí prokletí, kterou napsala Jessica Vitalisová.

Strhující příběh o přátelství, naději a tajemné bílé vlčici.
Dvanáctiletý Gauge je jako jediný schopen vidět velkého bílého vlka a také s ním mluvit. Proč se ale vlčice zjevuje pouze jemu? Proč právě na něj padla vlčí kletba a všichni lidé z vesnice ho pronásledují? Naštěstí chlapec najde spřízněnou duši v kamarádce Roux a společně se pokusí přijít celému tajemství na kloub.

Vlčí prokletí

Autorka: Jessica Vitalisová
Přeložila: Kateřina Cinková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-3612-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vlčí prokletí vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Pospíchám úzkými dlážděnými ulicemi Mořské Výdutě a v těle cítím každou ze svých sedmi set zim. V průběhu staletí se mi na tlapách vytvořili mozoly, popraskaly a krvácely a pak opět zmozolnatěly. Mé ostré zuby se otupily. Konečky mé bílé srsti získaly stříbřitý nádech. V poslední době jsem si všimla, že na hýždích mám stále víc lysin, a to, co mi ze srsti zbylo, je zacuchané a mdlé, bez lesku. Než jsem se stala Vlkem, když jsem ještě byla mladá dívka, která má celý život před sebou, byla bych se zděsila, kdybych věděla, že jednou ze mě bude starý ošuntělý pes. (Co si to namlouvám? Byla bych se zděsila, kdybych věděla, že ze mě jednou vůbec bude pes.)
Nic naplat. Teď už na tom nezáleží, ne, pokud vše půjde podle plánu. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Jessica Vitalisová začala psát příběhy již ve třetí třídě základní školy. Na střední škole přešla k básním. Už v posledním ročníku vysoké školy si pohrávala s myšlenkou, že se bude psaní věnovat na plný úvazek. Má na svém kontě obrázkové knihy i romány pro mladé dospělé. Nejraději píše fantasy pro deseti až čtrnáctileté čtenáře (a dospělé, kteří vědí, že nejlepší příběhy jsou všechny psané pro děti). Jejím posláním je podporovat lásku ke knihám prostřednictvím zábavných příběhů.

Zdroj informací: jessicavitalis.com

————————————————

Thomas Thiemeyer napsal další pokračování série Worldrunner: ŠtvanciTim a jeho přátele čeká velký závod kolem světa. Hlavní cena je velmi lákavá: zájezd na Měsíc. Podaří se jim vyhrát?

Druhý díl dilogie od autora bestsellerových dobrodružných knih pro mládež Thomase Thiemeyera.

Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní výhra je téměř nepředstavitelná. Celý svět se dívá a závodníky posuzuje. Vyplatí se ale Timovi a ostatním hráčům riskovat pro výhru téměř vše?

Worldrunner: Štvanci

Autor: Thomas Thiemeyer
Ilustrátor: Jann Kerntke

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 153×217 mm
ISBN: 978-80-7639-136-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Worldrunner: Štvanci vydalo nakladatelství Bookmedia.

Doporučujeme

Přečtěte si i první díl série Worldrunner: Lovci:

Ukázka z knihy

Uplynulo už deset týdnů od doby, kde se kvalifikovali na mistrovství světa GlobalGames, závodu kolem Země. Deset týdnů, v nichž sotva minul den, kdy by Tim a Annika nemuseli poskytovat různé rozhovory, odpovídat na poštu od fanoušků nebo být přítomní na sociálních sítích. Na vlastní hru jim sotva zbýval čas. Navíc byl konec září a škola už normálně běžela. Ovšem normálně bylo možná špatné slovo, protože pro vítěze vyřazovacího kola stále platil výjimečný stav. Tim se na svém gymnáziu stal hvězdou, kterou obdivovali žáci i učitelé. Zvláštní postavení mu umožňovalo v následujících dvou týdnech nedocházet na vyučování a plně se soustředit na hru. Občas mu to všechno připadalo tak neskutečné, jako kdyby se mu to jen zdálo. (str. 7)

Podívejte se na další ukázky.

O autorovi

Thomas Thiemeyer je německým spisovatelem a ilustrátorem. Vystudoval geografii a geologii v Kolíně nad Rýnem a poté se začal věnovat právě ilustrování a psaní. Se svými vědeckofantastickými thrillery a knihami pro mládež získal několik ocenění a prodal více než půl milionu výtisků. Jeho díla byla přeložena do mnoha světových jazyků, například do španělštiny, holandštiny, polštiny, češtiny nebo slovinštiny. Stal se neodmyslitelnou součástí německé zábavní literatury. Hrdinové jeho příběhů často objevují zaniklé civilizace a čelí hrozbě záhadných sil. Je autorem trilogie Evoluce – Město přeživšíchVěž zajatců a Pramen života či příběhů Nebra a Koróna.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Dóra Elekes , uznávaná maďarská autorka dětské literatury, přichází s další knihou – pohádkovým románem O Ditušce a jiných bozích. Víte, že i vy máte svého neviditelného kamaráda?

Dituška má skřítka Bolemíra žijícího v klíčové dírce pokojových dveří – a není sama. Každý má kamaráda, který žije jen v jeho představách. I ten, kdo o tom neví. Je to kamarád, kterého v tichu svého pokoje obtěžujeme polohlasem kladenými otázkami, který nás povzbuzuje a který to za nás odnese, když je nejhůř. Náš věčný společník, který si v naší hlavě pořád něco brblá, i když jsme zrovna sami. Ale jak vidí on nás? Jak vidí naše rodiče? Rodinný život s jeho radostmi, strastmi a zádrhely? A co cítí, když poprvé v životě přijde na to, že má najednou soupeře ztělesněného opravdovým, živým kamarádem nebo kamarádkou? Že existují tajemství, kterým nedokáže přijít na kloub? S těmito otázkami si pohrává Dóra Elekes ve svém absurdním a prostořekém pohádkovém románu.

O Ditušce a jiných bozích

Autorka: Dóra Elekes
Ilustrátorka: Barbara Tresner
Přeložil: Robert Svoboda

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×215 mm
ISBN: 978-80-7530-351-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu O Ditušce a jiných bozích vydalo nakladatelství Malvern.

O autorce

Dóra Elekes je jednou z nejoriginálnějších autorek současné maďarské dětské literatury. Dosud vydala tři samostatné knihy a je také plodnou překladatelkou. Ve své tvorbě se zabývá i citlivými tématy, například v knize A muter meg a dzsinnek (Máti a džinové) vypráví desetiletá dívka o svém každodenním životě s matkou alkoholičkou i bez ní.

Zdroj informací: Lisztův institut


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlčí prokletí

Vitalisová, Jessica

bambook, 2022

zobrazit info o knizeWorldrunner: Štvanci

Thiemeyer, Thomas

Bookmedia, 2022

zobrazit info o knizeO Ditušce a jiných bozích

Elekes, Dóra

Malvern, 2022

Napsat komentář