Nakladatelství Knižní klub představuje Nebru

Bez nebra1
Máte rádi dobrodružství, napětí a záhady? Pak jistě uvítáte uvedení knihy Nebra německého autora Thomase Thiemeyera na český knižní trh.

Thomas Thiemeyer: Nebra

Děj se odehrává v současnosti a hlavní postavou děje je archeoložka Hana Petersová, která je pověřena zkoumáním záhadného disku nalezeného nedaleko městečka Nebra. Bronzový disk má údajně sloužit k rituálu, který každoročně v den čarodějnic (Valpružina noc) provádí v pohoří Harz sekta slavící výročí úmrtí mytického krále Gilgameše. Součástí rituálu je vyvolávání babylonského démona všech větrů, s jehož pomocí chce sekta ovládnout svět. Pro úspěšné dokončení rituálu potřebuje právě tento bronzový disk s magickou kresbou.

Pátrání po původu a obsahu disku zavede Hanu do Egypta, Skotska, ale i do Nebra, kde se seznámí s napohled sympatickým advokátem Michaelem. Netuší však, že v blízkosti Nebry, v nekonečném labyrintu podzemních jeskyň číhá pradávná síla, démon, jenž před 20 lety unesl a snažil se rituálně obětovat čtyři děti, z nichž třem se podařilo uprchnout. A vše nasvědčuje tomu, že teď čeká právě na ni…

 

Nebra

Vydalo nakladatelství Knižní klub

Autor: Thomas Thiemeyer

Počet stran: 384

Cena: 279 Kč

Formát: 134 × 207 mm

ISBN: 978-80-242-3558-5

Knihu si můžete objednat zde

 

O autorovi

Thomas Thiemeyer studoval umění a geologii v Kolíně nad Rýnem. V roce 1989 byla vydavatelstvím Ravensburg, kde pracoval od roku 1987 jako grafický poradce a vytvářel layouty, vydána první kniha s jeho ilustracemi Velká kniha pravěkých ještěrů (Das groβe Buch der Saurier). Poté se osamostatnil a odstěhoval se svou ženou do Stuttgartu. Jako umělec na volné noze ilustroval hry, knihy pro děti, obaly knih apod. Jeho díla byla několikrát oceněna cenou Kurda Laβwitze a cenou německé fantasy literatury.

Během let se víc a víc věnoval psaní. V roce 2004 se díky nakladatelství Droemer Knaur objevil jeho debutový román Medusa (do češtiny přeložen jako Kamenné oko). Většina jeho románů se stala bestsellery a byla přeložena do několika jazyků. Příběhy Thomase Thiemeyera zachovávají tradici klasických dobrodružných románů. Vyprávějí o nálezu zaniklé civilizace a hrozbě vyvolané záhadnými silami.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebra

Thiemeyer, Thomas

Euromedia Group, 2012

Napsat komentář