Příručka pro milovníky ptactva i kreslení

kresleni ptaci uvod
Dnes vám představíme příručku přírodovědce a umělce J. M. Lawse. Ten ve své knize precizně skloubil tipy a návody při kreslení ptactva s poznáváním jejich anatomie. Knihu si užijí jak milovníci kreslení, tak ornitologie.

Nechte se unést na křídlech nejen kreslicí příručky uznávaného přírodovědce a umělce Johna Muira Lawse! V knize Kreslení a pozorování ptáků (The Laws Guide to DRAWING BIRDS) naleznete kromě užitečných návodů, jak kreslit jednotlivé druhy ptactva a na co si dát pozor, také spoustu informací o životě ptáků a jejich anatomii . Jednotlivé umělecké techniky a fascinující detaily živé přírody se zde navzájem doplňují a kreslení se stává nástrojem pozorování. Tato příručka představuje hodnotnou pomůcku pro všechny umělce. Co je však důležitější, nabízí také klíčové rady těm, kteří si myslí, že kreslit neumí! Laws provede vaši mysl i ruku celou řadou cvičení, která vybrousil k dokonalosti během pravidelných workshopů. Sami brzy pochopíte, co autor myslí tím, když slibuje, že vám „kreslení ptactva umožní spatřit krásy celého světa“.

Naučíte se:

  • pozorovat a kreslit základní proporce všech ptačích druhů
  • zaměřit se na nejdůležitější rysy ptáka při kreslení v plenéru
  • kreslit ptáky v letu
  • techniky práce s pastelkami a akvarelem
  • vyhnout se běžným chybám při kreslení ptáků

Kreslení a pozorování ptáků

Autor: John Muir Laws
Přeložila: Mgr. Pavla Němečková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 216×280 mm
ISBN: 978-80-7413-516-3
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Kreslení a pozorování ptáků vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Ptaci 1ptaci 2

Prolistovat si můžete celou ukázku.

O autorovi

John Muir Laws je přírodovědec, umělec a pedagog, který zasvětil svou práci spojení lidí s přírodou prostřednictvím umění a vědy. Napsala a vydal už několik knih a je pravidelným přispěvatelem do časopisu Bay Nature se sloupkem „Zápisník přírodovědců“. Jeho práce je celostátně uznávána a je vědeckým pracovníkem Kalifornské akademie věd. Za svou práci v oblasti environmentální výchovy mu bylo uděleno již několik ocenění.

Zdroj informací: web autora


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslení a pozorování ptáků

Laws, Muir John

Zoner Press, 2022

Napsat komentář