Osobní strážce

polib_me

Jaké to je být neustále pod dohledem osobního strážce? Otravné? Určitě. Vzrušující? Ano, pokud je osobním strážcem charismatický muž, který svou chráněnku od první chvíle přitahuje…

Stella Tack svou knihu Polib mě vystavěla na romantické zápletce. Jde o její první příběh, který nepatří mezi fantasy literaturu. Na svém kontě má totiž již romány plné draků, bohů nebo ďáblů: Luzifer – Des Teufels Sünden či duologii Warrior & Peace. Poté, co strávila semestr na Floridské univerzitě, zatoužila napsat knihu, jejíž děj by se odehrával v prosluněném univerzitním kampusu plném sexy studentů. A románem Polib mě si své přání splnila.

Hlavní hrdinkou je osmnáctiletá Ivy Redmondová. Dívka, která je dědičkou několika miliard dolarů. Lidé se často domnívají, jak skvělý život díky tomu vede. Ale opak je pravdou. Neustále musí poslouchat různé příkazy a povinně se účastnit obchodních večírků. Sama nemůže učinit prakticky žádné rozhodnutí – ani ohledně jídla, oblečení či svého volného času. Není tedy divu, že touží po svobodě. Proto se rozhodne přijmout prospěchové stipendium na Univerzitě střední Floridy (UCF). Po mnoha letech soukromého vzdělávání tak dá přednost veřejné univerzitě. Díky stipendiu bude do značné míry nezávislá na penězích svého otce. Chce být úplně normální studentkou. Chce se pohybovat mezi lidmi, kteří ji neznají. A UCF jí může poskytnout požadovanou anonymitu.

Nejspíš už tušíte, že tak jednoduché to přece jen nebude. Pan Redmond je jedním z nejúspěšnějších podnikatelů v Americe, takže svou dceru nehodlá nechat bez dozoru. Proto se na scéně objevuje devatenáctiletý mladík: osobní strážce Ryan MacCain. Ivy bude pod jeho dohledem. Ryan musí sledovat každý její krok. Zároveň by se však měl držet v pozadí a zakročit jen v případě nouze…

Tohle nemůže skončit jinak než průšvihem. Dojde jí, kdo jsem, nejpozději tehdy, až budu trvat na tom, že ji doprovodím až na záchod. Alespoň pokud má vyšší IQ než burský oříšek. (str. 18)

Seznámení Ivy a Ryana není takové, jak bylo naplánováno. Oba se v kampusu objeví o pár dní dříve, než bylo domluvené. Ve chvíli, kdy se poprvé setkají, ani jeden z nich neví, s kým má tu čest. A tak mezi nimi začne vznikat přátelství. Nebo i něco víc?

Lži nejsou tím správným základem pro vznikající přátelství. (str. 231)

Jenže co se stane v okamžiku, kdy Ivy zjistí, kým Ryan ve skutečnosti je? A jak velkou kontrolu nad jejím životem otec i nadále má? A dokáží Ivy a Ryan udržet své city na uzdě?

Musím se přiznat, že charakter hlavní hrdinky mě příjemně překvapil. Domnívala jsem se, že půjde o dívku rozmazlenou luxusním životem. Ivy si ale moc dobře uvědomuje, co je v životě skutečně důležité. Váží si přátel, kterým nezáleží na stavu jejího bankovního konta. A ona se vždy bez zaváhání obětuje pro všechny, které má ráda. Samozřejmě i Ivy občas udělá zbrklé rozhodnutí, jehož později lituje, ale to už k životu zkrátka patří.

Polib mě je nejen pohádkou pro dospívající dívky, ale také pro dospělé ženy, které se chtějí vrátit zpět do svých studentských let. Já jsem si během čtení příjemně zavzpomínala na svůj nástup na univerzitu – na poznávání neznámého prostředí, nových lidí i na první přednášky a stres spojený s požadavky profesorů. Vše totiž v příběhu najdete. A třešničkou na dortu je tajný bodyguard se slabostí pro svou klientku. Ryan si dobře uvědomuje, že podlehnutí citům by ho mohlo stát nejen práci, ale také reputaci spolehlivého osobního strážce…

A co by to bylo za román v hlavní roli s bodyguardem, kdyby nedošlo i na nějaké akční scény? Peníze mají obrovskou moc a kvůli nim (a také kvůli svému postavení) se Ivy stane obětí skandálu i  nečekaného útoku. A bude to Ryan, kdo si bude muset se vším poradit!

Pokud se vám kniha Polib mě zalíbí, jistě vás potěší, že jde o první díl série. Nakladatelství Knihy Dobrovský by pod svou značkou Red mělo vydat i další pokračování. A já už se těším, co dalšího Ivy ještě čeká!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolib mě

Tack, Stella

Knihy Dobrovský, 2022

Napsat komentář