Najděte své lepší já

tipy_psychologie
„Poznej sám sebe.“ To je fráze, kterou všichni často slyšíme. Ale jen málokdo nám dokáže říct, jak na to. Dnes si představíme tři knihy, které vám pomohou nejen  poznat sami sebe, ale také se naučit se svou osobností a svým mozkem dobře zacházet.

První kniha pochází od renomovaného španělského neuropsychologa doktora Álvaro Bilbaoa. Co vše můžeme udělat proto, abychom náš mozek udrželi v dobré kondici a předešli tak různým chorobám a strádáním?

Pečujte o svůj mozek …a zlepšíte svůj život

Autor: Álvaro Bilbao
Přeložila: Jana Bílková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 123×198 mm
ISBN: 978-80-8111-601-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Pečujte o svůj mozek …a zlepšíte svůj život vydalo nakladatelství Noxi.

Víte, jak je váš mozek odolný? Chtěli byste se naučit, jak o něj pečovat a chránit ho před změnami nálad a plynutím času? Všichni jsme se už v dětství naučili, jak si třikrát denně mýt zuby, a přesto pravděpodobně nevíte, jak pečovat o svůj nejcennější orgán, o svůj mozek. Je to paradoxní, pokud si pomyslíme, že v něm spočívá celý potenciál k dosažení vašich cílů a štěstí. Ve společnosti, která žije šíleným tempem a ve které se dramaticky zvyšuje průměrná délka života, je nejlepší pojistkou pro boj proti stresu, úzkosti a nemocem, jako je Alzheimerova choroba, dobré zdraví mozku. Na této fascinující cestě Dr. Bilbao přibližuje šest klíčových oblastí souvisejících s péčí o mozek důkladným a praktickým přístupem plným doporučení. Od poradenství v oblasti výživy pro prevenci neurologických chorob a zlepšení nálady či účinných technik péče o paměť až po cvičení k zahnání starostí z vašeho života. Poselství o zdraví mozku je tak inspirující, že v něm najdete motivaci k rozvoji návyků pro zdravý životní styl ještě dříve, než dočtete tuto knihu. Vychutnejte si je!

O autorovi

Dr Álvaro Bilbao je španělský neuropsycholog a otec tří dětí.

Zdroj: instagram.com

O nakladateli

Logo-NoxiVydavatelství NOXI působí na českém a slovenském trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Vydává především kvalitní populárně-naučnou literaturu a beletrii jak zahraničních, tak českých autorů. Ediční plán nakladatelství drží krok s aktuálními trendy a zároveň nabízí dlouhodobě zajímavé tituly z oblasti ezoteriky, zdravého životního stylu a sebemotivace. V nabídce má také beletrii nebo četbu pro děti. Od roku 2015 se nakladatelství pyšní novým logem, které symbolizuje fakt, že knihy se čtou převážně v noci.

 

————————————————

Všichni známe postavu Malého prince od Saint-Exupéryho. Napadlo vás ale někdy, že bychom se z jeho chování mohli učit my všichni?

Chovejte se jako Malý princ

Autor: Stéphane Garnier
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 125×170 mm
ISBN: 978-80-7565-527-1
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Chovejte se jako Malý princ vydalo nakladatelství Jota.

Postava Malého prince fascinuje čtenáře bez rozdílu věku. Díval se na svět svýma idealistickýma očima a zachoval si čistou duši. Nyní přichází Stephane Garnier, autor bestselleru Chovejte se jako kočka, s knihou, která nám přináší inspiraci, jak se v uspěchané době vrátit k myšlenkám a filozofii Malého prince a uvést ji do praxe ve svém životě. Pokud se někdy cítíte v dnešním světě ztracení a potřebujete zpomalit a najít pevnou půdu pod nohama, udělejte to stejně jako Malý princ: Najděte své vnitřní dítě, které ve vás tiše dřímá, a naslouchejte mu.

Ukázka z knihy

mujmalyprincukazka

 

Přečtěte si i ukázkovou kapitolu z této knihy.

O autorovi

Stéphane Garnier (*1974) je muž mnoha profesí a už jejich výčet sám o sobě je poetický: zvukař, textař, sloupkař, truhlář, návrhář webových stránek, copywriter, třídič balíků, vlastník a správce penzionu, prodavač konvalinek, realitní makléř, vařič kávy a vyprazdňovač popelníků, bazénář-začátečník, básník, portrétista… Zuřivě a nenasytně se vrhl i na psaní: vydal jeden román a množství humoristických knih. Z jeho fascinace kočkami se zrodily například knihy Chovejte se jako kočka a Chovejte se jako kočka 2 (a nejen ty). Sám o sobě říká, že je „výkonný pozorovatel lidského druhu“. Žije v Lyonu.

Zdroj: jota.cz

O nakladateli

Nakladatelství JOTA vzniklo před 30 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Seberozvojová kniha Thibaut Meurisse nás naučí umění, které dokonale nezvládá snad vůbec nikdo: ovládání svých emocí. Mistr umění žít nás učí, jak se zbavit negativních emocí a najít ty pozitivní.

Jak ovládnout své emoce

Krok za krokem k pozitivnějšímu prožívání každého dne
Autor: Thibaut Meurisse
Přeložila: Miroslava Polová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 150×233 mm
ISBN: 978-80-271-3779-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jak ovládnout své emoce vydalo nakladatelství Grada.

Míváte někdy ve svých myšlenkách sklon k negativitě? Potřebujete pomoct s překonáním svých negativních emocí a posílením pozitivních? Pojďme se spolu vydat krok za krokem od strachu, úzkosti a dalších negativních pocitů k pozitivním.

O autorovi

Thibaut Meurisse pochází z Francie, kde vystudoval japonštinu, a posléze odešel do Japonska, kde začal pracovat jako koordinátor mezinárodních vztahů pro japonskou vládu. V Japonsku už zůstal a ve studiu pokračoval na přední ekonomické univerzitě v Tokiu. Cesta za jeho snem ho tedy odvedla tisíce mil od rodiště a vyžadovala ovládnutí japonštiny a angličtiny.
Ani Thibaut nemohl předvídat, že ho jeho životní dráha dovede do Japonska, kde bude studovat ekonomii, a že nakonec založí webové stránky o osobním rozvoji a napíše na toto téma více než dvě desítky knih. Taková je nepředvídatelnost života, ovšem o to je život každého z nás zajímavější.
Thibaut se zaměřil na umění osobního rozvoje a snahu pomoci ostatním najít motivaci jít si za svými jedinečnými sny a vydat ze sebe to nejlepší. Proč? Protože v sobě všichni máme potenciál k růstu a schopnost budovat si život, jakého jsme hodni. Jistěže mnozí lidé touží být úspěšní, bohatí a šťastní, ale překvapivě málo z nich věnuje čas studiu bohatství, štěstí nebo úspěchu. Proto stojí za to číst knihy napsané skutečnými experty v oblastech, na nichž člověku opravdu záleží, jako je štěstí, bohatství nebo láska.
Experty, kteří zasvětili studiu umění žít celou kariéru, čímž nám poskytli fantastickou příležitost růst jako lidské bytosti a dosáhnout takového života, o jakém sníme. Čtenář, který jim věnuje několik hodin, si ušetří celé roky.

Zdroj: grada.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak ovládnout své emoce
Krok za krokem k pozitivnějšímu prožívání každého dne

Meurisse, Thibaut

Grada, 2022

zobrazit info o knizeChovejte se jako Malý princ

Garnier, Stéphane

Jota, 2022

zobrazit info o knizePečujte o svůj mozek… a zlepšíte svůj život

Bilbao, Álvaro

Noxi, 2022

Napsat komentář