Exupéryho Noční let na CD

Nocni let CD_uvodni
Připomeňte si příběh člověka prosazujícího létání během noci bez ohledu na rizika, která to přináší statečným letcům. Nakladatelství OneHotBook vydává Exupéryho slavný román v audioverzi, kterou namluvil herec Hynek Čermák.

S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům… O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor čerpal z osobních zkušeností pilota letecké pošty v Jižní Americe. Ředitel komerčních letů Riviere v Buenos Aires netrpělivě vyhlíží trojici letadel, která mají v průběhu noci dorazit z Patagonie, Chile a Paraguaye. Jeho pečlivě sestavený harmonogram však naruší bouře nevídaných rozměrů, kvůli níž ztratí kontakt s jedním z letců. Dokáže zkušený Fabien, na němž závisí i osud jeho radionavigátora, najít ve tmě cestu z bouře a bezpečně přistát? A stojí vůbec za to riskovat životy pilotů při nočních letech? Exupéryho druhý román se stal mezinárodním bestsellerem a již dva roky po vydání se dočkal filmové adaptace.

 

Noční let CD

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Přeložil: Michael Konůpek
Ilustrovala: Daniela Olejníková
Čte: Hynek Čermák
Režíroval: Michal Bureš

Vazba: CD
Délka nahrávky: 2 hodiny 7 minut
Formát: 118×146 mm
ISBN: 8594169484136
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Noční let vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku na webu OneHotBook, přečtěte si náš článek nejen o této knize a také autorův medailon pro více informací o jeho životě.

 

Ohlasy

Příběh Saint-Exupéryho je nejen obdivuhodně hodnotný literárně, ale zároveň i jako dokument, a právě dík tomuto nečekanému spojení obou vlastností má Noční let onen výjimečný význam.

André Gide, z předmluvy k Nočnímu letu

Na základě vlastních zkušeností z Jižní Ameriky přetavil holé detaily leteckého doručování pošty v existenciální klasiku.

Nicholas LezardThe Guardian

 

O autorovi

Slavný francouzský spisovatel a letec Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944) se narodil v Lyonu jako prostřední z pěti potomků šlechtické rodiny. Po smrti otce trávil dětství na zámcích svých prarodičů a tety. Již od mládí psal básně a zajímal se o letadla. Po maturitě ve Švýcarsku se přesunul do Paříže, kde začal studovat architekturu a blíže objevovat literární svět. V roce 1921 narukoval k leteckému pluku a stal se stíhačem, kvůli následkům vážné nehody však musel roku 1923 odejít do civilu. Pracoval jako úředník a obchodník, ale také se věnoval psaní. První kniha – novela Letec – mu vyšla v roce 1926. Vrátil se rovněž k létání, tentokrát jako pilot letecké pošty. Za druhé světové války školil nové piloty a působil jako letecký průzkumník, ze svého letu nad Korsikou 31. července 1944 se však už nevrátil. Je autorem „leteckých románů“ Pošta na jih (1929), Noční let (1931) a Země lidí (1939), ale i moderní pohádky pro děti Malý princ (1943) nebo filozoficky laděné prózy Citadela (posmrtně 1948).

Zdroj informací: OneHotBook

 

O interpretovi

Po studiu DAMU prošel Hynek Čermák (* 1973) postupně plzeňskými, kladenskými a metropolitními činohrami až na jeviště Dejvického divadla, kde září od roku 2010. Filmoví a televizní režiséři ho zpravidla obsazují do rolí drsných chlapíků, kteří mají jen místy něžnější jádro (Četnické humoreskyMuži v nadějiSantiniho jazyk, Ve stínuCirkus Bukowsky apod.). Nejvýraznější příležitost mu poskytly dvě řady seriálu Rapl titulní rolí majora Kuneše a na opačné straně zákona filmová dilogie Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan, v níž ztvárnil mafiána Krawiece. Za postavu policisty ve filmu Nevinnost získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Další polohy prokazuje např. v seriálech Dabing Street, Čtvrtá hvězda a Zkáza Dejvického divadla nebo ve filmech Americké dopisySvatá čtveřicePo strništi bosDíra u HanušovicNárodní třída či Poslední aristokratka. Uplatňuje se též jako fotograf a hudebník.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční let (audiokniha)

Saint-Exupéry, Antoine de

OneHotBook, 2022

Napsat komentář