Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. srpna 2022

nenechte_si_ujit
Opět vám přinášíme přehled literárních akcí, které nabízí třetí srpnový týden. A tentokrát se zaměříme především na děti! Koná se totiž třeba čtení pro nejmenší, prázdninové dílničky a také oblíbené letní čtení v táborské botanické zahradě!

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 22. srpna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Pro nejmenší čtenáře připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně čtení pro nejmenší. Koná se také v pondělí 22. srpna a dětem budou představeny knihy Nauč svého draka říkat PROSÍM a Nauč svého draka říkat PROMIŇ od maďarské autorky Anny Láng. Vypráví o malé holčice Lily, která každý den učí svého dráčka jedno nové kouzelné slovíčko, aby byl ještě hodnější a chytřejší. A „abrakadabra“ to opravdu není! Začátek je v 16.30 v pobočce Starý Lískovec.

Další čtení pro nejmenší naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně na úterý 23. srpna. Tentokrát se děti i jejich rodiče mohou těšit na knihu Tohle není džungle od autorky Susanny Isernové. Co myslíte, co by se mohlo stát, kdybyste na všechno začali odpovídat „NE!“? To se dozvíte v 16.00 v pobočce Nový Lískovec.

I další akce, která se koná v úterý 23. srpna, je určena dětem. Pokud se vaše ratolesti doma nudí, využijte další nabídku Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Ta pro ně připravila prázdninové dílničky! Jde o výtvarné a tvořivé aktivity pro malé i velké na téma oblíbených knižních světů jako Narnie, Středozemě či Bradavice. Pokud vás láká spojení knih a kreativity, buďte v 16.00 v pobočce Štýřice.

Městská knihovna Tábor si na středu 24. srpna pro děti opět připravila již tradiční letní čtení v botanické zahradě! Děti čeká objevování zákoutí botanické zahrady a u toho si poslechnou zajímavý příběh o fauně a floře v zahradě. Na vlastní oči se přesvědčí, jak vypadá moruše, jinan i hotel, ve kterém bydlí hmyzíci! Z knihy Michala Štěpánka a Doroty Šebkové KAM a RÁDI – Lesní příběhy bude předčítat Zuzka Sedláková. Sraz je v 15.30 před budovou zemědělské školy (za deště je sraz v knihovně).

A na závěr pozvánka na prázdninový piknik s knihou v zámecké zahradě. Přijeďte v pátek 26. srpna do Vyškova. Vezměte si svou oblíbenou knihu, nezapomeňte ani na pití a něco dobrého na zub a užijte si příjemné letní odpoledne s dalšími milovníky knih. Sraz je v 15.00 v zámecké zahradě.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář