Jediná šance

pesec

Jaké to je, když ze dne na den člověk o všechno přijde a z dosavadního života v luxusu mu nic nezbyde? Zoufalá situace si žádá zoufalé činy…

Přesvědčit se o tom můžete v erotickém románu, jenž vydalo nakladatelství Knihy Dobrovský pod svou značkou Red. Pěšec od autorky Skye Warren je prvním dílem trilogie Koncovka. Pokud vás román osloví, můžete se těšit na další dvě pokračování, která nakladatelství plánuje vydat pod názvy Jezdec a Věž. Skye Warren má na svém kontě již mnoho děl a podle The New York Times je jednou z nejprodávanějších autorek romantických příběhů ze současnosti plných nebezpečí a napětí. Není proto divu, že si podobná témata zvolila i pro svou novou sérii Koncovka.

Hlavní hrdinkou je devatenáctiletá Avery Jamesová – zoufalá mladá dívka, která se ocitla v nezáviděníhodné situaci. Není to tak dlouho, co si užívala téměř bezstarostného života. Úspěšně odmaturovala, nastoupila na prestižní soukromou vysokou školu a randila s mladíkem, o kterém si myslela, že si ho za pár let vezme za muže. Jenže teď se její svět zhroutil: otec byl usvědčen z podvodu. Aby toho nebylo málo, byl napaden. Nyní je upoután na lůžko, neschopen vstát. Avery potřebuje peníze, aby mohla otci zajistit potřebnou léčbu a zachránit poslední věc, která rodině Jamesových zbyla – luxusní rodinné sídlo. Problém však je, že všichni přátelé se k nim obrátili zády. I přítel se s ní rozešel! Míří do vyšších kruhů (chce být senátorem) a domnívá se, že spojení s rodinou Jamesových by mu zničilo budoucnost. Koho má tedy poprosit o pomoc? Avery se rozhodne navštívit pánský klub, v němž se sdružují mocní a nebezpeční muži. Zločinci, kteří při porušování zákonů chodí v oblecích. Hodlá se s žádostí o půjčku obrátit na krále podsvětí a nejbohatšího muže ve městě Damona Scotta. Do klubu však chodí i Gabriel Miller, jenž udal jejího otce a způsobil pád rodiny Jamesových.

Část mě se obává, co se mi za těmi dveřmi stane. Větší část mě se bojí, že se ty dveře vůbec neotevřou. (str. 16)

Jaká je šance, že její žádosti o půjčku bude vyhověno? Tušíte správně, téměř žádná… Přece však tito mocní a bohatí muži najdou řešení. Avery je krásná, mladá a přitažlivá dívka. Nejcennější věc, kterou momentálně má, je podle nich její panenství. Existuje mnoho pánů, kteří by ji rádi zasvětili do umění slasti. Avery dostane nabídku: uspořádají aukci o její tělo. A ona dostane podíl z vydražené částky…

Tohle je jiný svět, který vyžaduje jinou sadu dovedností, než jaké jsem celý život pilovala. (str. 90)

Čím vás příběh zaujme? Mě bavil námět: naivní dívka se ocitne v temném světě mocných mužů, který je plný hněvu, chtíče, touhy a nebezpečných úmyslů. Klasické romantiky se nedočkáte, ale užijete si pořádnou dávku nebezpečí a napětí – včetně erotického. Rozhodně není třeba mít obavy z erotických scén: je jich málo, budete si na ně muset dlouho počkat a vůbec nejde o žádné drsné sexuální praktiky, jak by se možná některým mohlo zdát vzhledem k hlavní pointě románu.

Nejzajímavější postavou z celého vyprávění byl pro mě již zmíněný Gabriel Miller. Autorka příběh sestavila poměrně neobvyklým způsobem: ačkoli Gabriel v něm hraje klíčovou roli, příliš se o něm nedozvíte. Ani po dočtení knihy nedokáži říct, zda jde o kladného či záporného hrdinu. Chvílemi se zdá, že mu na Avery záleží, ale další jeho činy svědčí o opaku. Je pro něj jen prostředkem k dosažení cíle? Tato nejistota mě bavila, protože většinu času zkrátka netušíte, jak se bude děj dál vyvíjet.

Na závěr bych ráda přidala jedno varování: pokud vás má recenze knihy Pěšec zaujme, nečtěte si anotaci. Podle mého názoru prozrazuje až příliš. Dozvíte se totiž, kdo se stane vítězem aukce. A připravíte se o moment překvapení a o jeden z nejnapínavějších okamžiků, protože aukce se zúčastní mnoho mužů – zejména takových, kterým příliš fandit nebudete… Nejspíš je to způsob, jak potenciální čtenáře na knihu nalákat, jenže jakmile se skutečně pustíte do čtení, zjistíte, že znáte více než polovinu příběhu! Zkrátka tato informace je pro celý děj zásadní a já bych byla raději, kdybych ji předem nevěděla.

Jak již bylo řečeno, jde o první díl trilogie, takže pokud nemáte rádi otevřené konce, počkejte si, až nakladatelství vydá i zbývající díly. Pěšec totiž patří ke knihám, které přinášejí více otázek než odpovědí, takže se hned budete chtít začíst do pokračování. Věřím, že milovnicím erotických románů se bude série líbit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePěšec

Warren, Skye

Knihy Dobrovský, 2022

Napsat komentář