Vyhrajte pohled do „divokých“ 20. let

soutez-skandal-v-rytmu-charlestonu
Mladá dívka s velkým hereckým snem zamíří do Londýna, kde vedle role v muzikálu získá i vlastní titulky v bulvárních novinách. Jak se s tím zvládne vypořádat? A co lidé kolem prince z Walesu, který se v titulcích objeví také?

20. léta ve znamení muzikálu a bulvárních titulků

Píše se rok 1923 a Kit Scottová, mladá Australanka původem z vyšších vrstev, přijíždí do Londýna, aby si splnila sen o hvězdné herecké kariéře. Podaří se jí získat roli v populárním muzikálu, kde se jejím partnerem stává Zeke Gardiner, kanadský herec s podobným snem, a brzy se vrhá po hlavě do života roztančené londýnské divadelní společnosti v čele s Fredem Astairem a jeho brilantní sestrou Adele. Když však titulní stránky bulvárních novin zaplní fotografie, které ji zachycují v divokém tanci s princem z Walesu, najednou se stává ústřední postavou velkého skandálu. Ve snaze distancovat od ní prince jeho lidé předloží novinám historku, podle níž byl jejím skutečným partnerem Lord Henry Carleton, hédonistický aristokrat s upřímným zájmem o mladou herečku. Dvacátá léta nejsou nadarmo označována za „divoká“ a Kit se Zekem čelí mnoha pokušením – a musí přijmout rozhodnutí, která navždy změní běh jejich životů.

 

Skandál v rytmu charlestonu

Autorka: Pamela Hartová
Přeložil: Tomáš Suchomel

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Vydáno: 03/2022
ISBN: 978-80-7565-937-8

Přečtěte si více o knize Skandál v rytmu charlestonu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si projít ukázku.

 

jota

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Pamela Hartová je autorkou více než 35 knih, z nichž mnohé se staly bestsellery a získaly významná ocenění. Její historické romány se odehrávají v první polovině dvacátého století, jakkoli její čtenáři budou vědět, že tu a tam napíše i romanci z éry anglického regentství. Její nejnovější román Ošetřovatelka v poušti je posledním v řadě zabývající se osudy australských a novozélandských vojáků, kteří bojovali v první světové válce. V roce 2020 vyšla i její Píseň a tanec, román, který se podobně jako Skandál v rytmu charlestonu odehrává v Londýně dvacátých let dvacátého století. Pod jménem Pamela Freemanová je také známou a oblíbenou autorkou dětských knih a fantasy románů. Její zatím poslední, bohatě ilustrovaná publikace pro malé čtenáře spadá do žánru literatury faktu a jmenuje se Od sucha k suchu: Rok v národním parku Kakadu. Fantasy trilogii Kamenopravci, určenou dospělým čtenářům, nyní uzavírá román Uhlík a Popel, jemuž se dostalo ceny Aurealis pro nejlepší australský fantasy román roku.

Zdroj informací: Jota

 

Vyhrajte knihu Skandál v rytmu charlestonu

Kit Scottová je původem z australských vyšších vrstev společnosti. V první polovině 20. let 20. století opustí domov a odjede do Londýna, aby si splnila sen o herecké kariéře. Získá roli v muzikálu a jejím hereckým partnerem se stane Zeke, kanadský herec s obdobnými cíli. Společně se vrhnou do roztančeného života londýnské divadelní společnosti. Když se však Kit dostane na úvodní stránky bulvárů, zachycena v taneční pozici s princem z Walesu, čímž se stane postavou velkého skandálu, princovi lidé předhodí novinářům historku o jistém Lordovi. Je princ uchráněn dalších bulvárních titulků? A jaký vliv budou mít noviny na začínající kariéru mladé herečky?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Skandál v rytmu charlestonu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Skandál v rytmu charlestonu
probíhá od 21. dubna do 4. května 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Skandál v rytmu charlestonu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkandál v rytmu charlestonu

Hartová, Pamela

Jota, 2022

Napsat komentář