Mladá lékařka čelí vrahovi

Marketa Harasimova_Vune noci
Vanda přišla o sestru – zabil ji neznámý vrah. Vyšetřování postupuje pomalu a špatným směrem. Mladá lékařka se dostane do situace, kdy má šanci vzít spravedlnost do svých rukou. Rozhodne se vrahovi pomstít?

Mladá lékařka Vanda je špičkou v oboru neurochirurgie, její soukromí však za zářivou kariérou pokulhává. Na začátku příběhu se střetne s těžkou životní ztrátou – za tragických okolností přichází o svou sestru. Vandino dvojče Vilmu s celou její rodinou chladnokrevně zastřelil neznámý vrah, který po sobě nezanechal jedinou stopu. Major Hons se svým týmem pracuje s několika vyšetřovacími verzemi a v hledáčku kriminalistů se postupně objevuje víc podezřelých. Není ovšem vůbec jisté, zda se zaměřují na správné osoby: stále totiž nedokážou připadnout na pachatelův motiv. A vrah mezitím nezahálí – spřádá další smrtící plány… Navzdory těžkým okolnostem se o mladou lékařku začínají zajímat hned dva muži. Současná konstelace však lásce příliš nepřeje. Vanda má úplně jiné starosti: řízením osudu se ocitne v situaci, kdy musí čelit dilematu, zda nevezme spravedlnost do vlastních rukou. Zachová si hrdinka lidskou i lékařskou čest, nebo se rozhodne pomstít svou rodinu i za cenu, že ztratí vlastní budoucnost?

 

Vůně noci

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 313
Vazba: vázaná
Formát: 155×216 mm
ISBN: 978–80–906776–2-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vůně noci vydalo nakladatelství MaHa.

 

Ukázka z knihy

Dlouhé prsty pevně objímaly sklenku s whisky – nebyla to nijak luxusní značka, ale na tom nezáleželo. Důležitější byl fakt, že alkohol krásně hřál a pronikal až do morku kostí. To se v takto mrazivých dnech hodilo.
V tomhle zatraceném počasí má jeden pocit, že mu krev prostupují krystalky ledu. Nic příjemného, ale na druhou stranu má takový nečas nesporné výhody. Jaké, věděl člověk srkající zlatohnědý mok zatraceně dobře. Všichni dřepí doma a nevystrčí nos – nemůžou tak vidět to, co není určeno jejich očím.
Venkovní chlad do jisté míry korespondoval s tím, jaký osamělý piják pociťoval uvnitř v sobě. Nebyl na škodu, vážně ne. Spolu s rozvahou naopak představoval to, čeho si na sobě právě teď nejvíc považoval. Nebýt jich, nedokázal by provést to, co má za sebou.
A to by byla chyba!

Přečtěte si celou ukázku.

 

Markéta Harasimová

Marketa HarasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP a aktuálně se začleňuje i do Obce spisovatelů. Knihy začala vydávat už během studií. Dnes se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru. Tíhne k akci, pádným dialogům a emotivním situacím. Z tvorby Markéty Harasimové můžeme jmenovat například knihy RozcestíMiriamNejkrásnější darOsmnáctRůže a slzy, anebo erotické krimithrillery Sametová kůžeVražedná vášeňPouta z pavučinMrazivé hryPoháry touhy či Purpurové doteky. Zaujmout by vás také mohl rozhovor s autorkou. Markéta Harasimová přispěla rovněž do naší rubriky Čtení ke kávě povídkou Manželské etudy. Více na www.marketaharasimova.cz.


Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci brzy rozšíří také o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVůně noci

Harasimová, Markéta

MaHa, 2018

Napsat komentář