Romantická zastávka

Zeny-o-zenach-pro-zeny
Co na tom, že MDŽ už máme za sebou? Trocha romantické četby, kterou ocení zejména ženy, není nikdy na škodu. Zvlášť když vyvolává hřejivou atmosféru, úsměv na tváři a radost v srdci.

Autorské duo známé pod pseudonymem Christina Lauren přineslo čtenářkám už řadu vtipných i vášnivých románů, včetně žhavé série Božský. Zkuste také jejich novinku Každá ráda kamaráda, nenáročnou romanci pro odlehčení.

Každá ráda kamaráda

Aneb jak spolu Josh a Hazel (ne)randili.
Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-887-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Každá ráda kamaráda vydalo nakladatelství Jota.

Hazel Camille Bradfordová ví, že její chování často leze lidem krkem, a většina mužů ji po pravdě nezvládá. Pokud je neodradí svým početným domácím zvěřincem a zálibou v absurdních situacích, spolehlivě je odežene poznámkami, pro které si dokáže vybrat ten nejnevhodnější okamžik. Což je ale jejich škoda, protože zábavnějšího člověka byste hledali stěží. Střízlivý, lehce odtažitý Josh Im se zná s Hazel z vysoké, kde zjistil, že se k téhle ztřeštěně rozverné holce rozhodně nehodí. Od prvního setkání, kdy mu pozvracela boty, po trapas s nesrozumitelným e-mailem, který mu poslala pod vlivem tišících léků, ji považoval spíš za přírodní úkaz než potenciální partnerku. Jenže mezitím uběhla řada let, rozchod s nevěrnou snoubenkou mu převrátil život naruby a Hazelina společnost mu najednou připadá jako příjemná změna. Tedy ne že by randili. Rozhodně ne spolu. Pouští se do vzájemného hledání partnerů a řadou čím dál trapnějších schůzek naslepo se snaží dokázat, jak moc k sobě nepatří. I když kdo ví…

 

Ukázka z knihy

Během jarního semestru v druhém ročníku mi Joshe přidělili jako školního poradce. Už dřív jsem si samozřejmě všimla, že vypadá moc dobře, ale teprve tehdy mi došlo, jak je úžasný. Mimo svých běžných studijních povinností se věnoval lidem, kteří zaostávali, dělil se s námi o zápisky a před zkouškami doučoval po kavárnách. Byl chytrý a vtipný a k tomu vynikal nenucenou přirozeností, o které jsem dávno věděla, že jí nejsem schopna.
Všichni jsme ho zbožňovali, ale mně šlo o víc: Josh Im byl mým vzorem dokonalosti. Chtěla jsem, abychom byli přátelé.
V té době jsem si nechala vytrhnout zuby moudrosti a nejdřív jsem si myslela, že všechno půjde jako po másle: prostě mi je vytáhnou, spolknu pár ibuprofenů a budu to mít za sebou. Pak se ale ukázalo, že mám v jednom zubu velký kaz a před zákrokem mě budou muset uspat. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

Soutěžte o knihu v naší soutěži do 17. března 2022!

 

O autorkách

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové, autorek bestsellerové série Božský. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Nezdá se, že by Cassie se svým drahým kostýmkem a pohodlným životem zapadala do městečka Honey Springs, kde nečekaně zdědila včelí farmu. Ale pracuje tam Nick. Její starý dobrý Nick. Takže by možná stálo za to tam zůstat, ne? Zamilujte se do Blázzznivých námluv od Robyn Neeley.

Blázzznivé námluvy

Autorka: Robyn Neeley
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-572-1
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Blázzznivé námluvy vydalo nakladatelství Alpress.

Cassie se právě o krok přiblížila vytouženému povýšení v prestižní reklamní agentuře. Nečekaně však musí odjet do městečka Honey Springs, kde jí teta odkázala včelí farmu a až nemile přítulnou kočku – fuj, bílé chlupy na černém značkovém kostýmku. Navíc farmu nevede nikdo jiný než Nick. Když ho znovu uvidí, je to, jako kdyby zabouchala na včelí úl.

 

Ukázka z knihy

Cassie rozevřela příruční zrcátko a přejela si oblíbenou, matně růžovou rtěnkou po spodním rtu. Řidič Uberu by ji měl už každou chvíli dopravit na místo.
Honey Springs.
Zavřela zrcátko a vrátila ho do kapsy černé brašny. Včera večer přiletěla do San Franciska a přespala v hotelu poblíž letiště. Během ranní jízdy na jih měla hodinu a půl času věnovat se plnění pracovních úkolů.
Měla v plánu stihnout čtení tetiny závěti, v rychlosti vyřídit tu věc se starostováním a vrátit se co nejdřív zpět na letiště, kde by v restauraci mohla opět v klidu pracovat na nové reklamní kampani, jak si přála Lorraine.
„Kde vás mám přesně vyhodit, slečno?“
U mého bytu na Upper East Side v New Yorku. Cassie vyhlédla zadním okénkem, právě když míjeli návěstí s názvem města. Musela se pousmát při pohledu na obrázek rozesmáté včelky, vedle níž stálo:

Vítejte v Honey Springs v Kalifornii! Počet obyvatel: 5000 (4000 z nich má žihadlo) plus 1 včelí královna.

Tohle tedy rozhodně nebyl Manhattan. „Támhle, prosím.“ Ukázala na žlutý altán uprostřed malého parku obklopený jasně růžovými květinami. „Děkuji.“ (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Robyn Neeley píše milé a stylové romance plné lásky a humoru. Autorka zbožňuje poznávání malých útulných městeček a večery tráví nejraději u sklenky vína a dobrého filmu.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Jestli se vám líbila Pekárna s vůní skořice od Ruth Kvarnström-Jonesové, jásejte, protože teď přichází pokračování s názvem Pekárna plná života. Projděte se znovu uličkami Halleholmu s šálkem horké čokolády v ruce.

Pekárna plná života

Uličky malebného Halleholmu znovu naplní vůně skořice.
Autorka: Ruth Kvarnström-Jonesová
Přeložil: Boleslav Ryljak

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-218-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pekárna plná života vydalo nakladatelství Metafora.

Do Halleholmu, idylického pobřežního maloměsta nedaleko Stockholmského souostroví, dorazil podzim. Život Lovisy Lindegrenové se po událostech knihy Pekárna s vůní skořice konečně ustálil. Se svou Pekárnou má velké plány a slibně se vyvíjí i její vztah s Axelem. Když však do jejich životů zasáhne nemoc, klid a pohoda jsou ty tam. Lovisu totiž přese všechno dobré, co v posledních měsících zažila, nepřestávají pronásledovat vzpomínky na sestru Cecílii, která podlehla rakovině. Jak se vypořádá s tím, že by další blízký člověk měl podobně trpět? Dokáže být svým milovaným oporou? Navíc se zdá, že nejde o jedinou krizi, která má město s blížícím se sněhem postihnout. Podaří se Algotovi, nejoblíbenějšímu halleholmskému důchodci, zdárně najít rodinu na druhé straně zeměkoule? Jak si má Lovisa vysvětlit záhadné chování své nejlepší přítelkyně Rebeccy? A dokáže se konečně vyrovnat se ztrátou Cecílie a napravit vztah s Axelem? Pekárna plná života je pokračováním vřelého rodinného příběhu, odvíjejícího se v kulisách malebného městečka Halleholm, v němž se tradice a staré křivdy setkávají s moderní romancí a intrikami – to vše nad čerstvými skořicovými šneky a šálkem horké čokolády.

 

Ukázka z knihy

Lovisa Lindegrenová pozvedla sklenici šumivé zelené tekutiny směrem k čarodějnici stojící za svíčkami osvíceným barem v Uppin Arms, oblíbeném britském podniku v srdci Halleholmu, malého pobřežního městečka zasazeného mezi dvěma poloostrovy asi čtyřicet kilometrů severně od Stockholmu. „Dokonalé,“ pronesla neslyšně.
Anglická hostinská Simone Saundersová roztáhla své začerněné zuby do zlověstného úšklebku.
Lovisa se ve svém kostýmu dýně zachvěla radostí. Zbožňovala všechny svátky: Halloween, svátek svaté Lucie, Vánoce, Silvestr, Velikonoce, filipojakubskou i svatojánskou noc. Po pravdě řečeno, byla ráda za každou příležitost, kdy se mohli lidé sejít, jíst, pít a veselit se. A přesto… Rozhlédla se po místnosti. Dokonce i teď, když ji obklopovala hřejivá známost jejího rodného města, ji přepadl tíživý pocit u srdce, jakmile si vzpomněla na Cecílii, rodinnou princeznu večírků, která žila pro tanec a pěkné baletní sukénky a jejíž blond vlasy zmizely těsně z dohledu vždy v tu chvíli, kdy se Lovisa otočila, aby se přesvědčila, zda skutečně právě zahlédla svou starší sestru, jak se žene přes halleholmské náměstí oblečená v dlouhém černém plášti a špičatých botách. Což bylo samo o sobě šílené. Pokud věděla, Cecílie nikdy žádný takový plášť neměla. (str. 17)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorce

Ruth Kvarnström-Jonesová je prostě obyčejná holka s neobyčejnou rodinou a sbírkou psů a koček, žijící v Lidingö na předměstí Stockholmu. Původem z Velké Británie, posledních 36 let žije ve Švédsku a obvykle se nachází po kolena v srsti domácích mazlíčků, knihách, časopisech, hudbě, televizi, Twitteru a… provinilém potěšení… komplikovaných stavebnicích Lego. Má také dvě dcery, dvojčata. Více informací najdete na jejím webu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbí se vám naše romantické tipy pro ženy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKaždá ráda kamaráda

Laurenová, Christina

Jota, 2022

zobrazit info o knizeBlázzznivé námluvy

Neeley, Robyn

Alpress, 2022

zobrazit info o knizePekárna plná života
Uličky malebného Halleholmu znovu naplní vůně skořice.

Kvarnström-Jonesová, Ruth

Metafora, 2022

Napsat komentář