S pejsky za zvířátky

S pejsky za zviratky
I tuto středu pro vás máme tipy na knihy pro malé i trošku starší čtenáře. Nebude chybět ani nějaký ten zábavný úkol, aby děti s rodiči mohly trénovat nejenom čtení, ale také některé další dovednosti, které se mohou hodit zejména předškolákům.

První dnešní kniha je určena čtenářům od 7 let. Milý příběh o Lucince a její lásce ke zvířatům zaujme jistě nejednoho čtenáře. Čtení jim navíc usnadní větší písmenka. Knihu doprovází jednoduché, černobílé ilustrace.

Od té doby, co Lucince do života přihopsalo štěňátko Ťapík, má o zábavu postaráno. Snaží se malému pejskovi najít domov u nějakého hodného páníčka a také mu chce nachystat úžasné Vánoce. Jednoho dne se jí však Ťapík vyvlékne z vodítka a uteče. Je tma, sněží a Lucinka s pomocí všech svých kamarádů štěňátko zoufale hledá. Najde malý Ťapík cestu domů?

Roztomilý magický příběh o lásce ke zvířátkům, Vánocích a novém přátelství.

Lucinka a ztracené štěňátko

Štěňátko tě potřebuje nejen o Vánocích
Autorka: Anne Bootheová
Ilustrátorka: Sophy Williamsová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 136×205 mm
ISBN: 978-80-271-3296-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Lucinka a ztracené štěňátko vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

LUcinka1Lucinka2

Můžete si prohlédnou celou ukázku z knihy.

O autorce

Anne Bootheová vydala již několik dalších knih pro děti. Například v sérii o Lucince knihy Lucinka a zatoulané koťátko nebo Lucinka a zraněný králíček.

Ilustrátorka

Sophy Williams prožila část dětství v exotických koutech světa, což často ovlivňuje její tvorbu. Studium ukončila v roce 1988 a od té doby se věnuje ilustraci. V oboru se pohybuje už mnoho let a spolupracovala s mnoha prestižními autory. V Česku s jejími ilustracemi vyšla například série Ema a její kouzelná zoo.

Zdroj informací: Oficiální web Sophy Williams

————————————————

Druhý příběh, rovněž o psech, je určen zejména starším čtenářům. Nejenom s ohledem na čtenářské dovednosti, ale také s ohledem na závažné téma týrání psů, které je v příběhu zpracováno. Dobrodružný příběh čtenáře strhne a zároveň také chytne za srdce.

Dobrodružný příběh o psech a věcech, které někdy raději nechceme vidět. Oblíbená slovenská autorka Gabriela Futová přichází s nelehkým tématem pro starší děti. Kniha je o lásce ke zvířatům, ale budete v ní také svědky různých způsobů týrání psů.
Když učitelka vzala třídu do útulku, aby děti pomohly s venčením psů, chlapec, o kterém je příběh, si vzal toho nejošklivějšího pejska a bral to jako jednorázovou povinnost. Tak to ale bylo jen do chvíle, než na něj pes Jety promluvil. Tím se spustila série „velkých akcí“. A často šlo skutečně o krk. Společně zachránili spoustu čivav z množírny a také psy uvázané k řetězu. Dostávali se do problémů, zasahovat musela i policie, přespávali v lese, propadali beznaději a pak znovu zmobilizovali síly…Naštěstí pochopení mámy a táty vše pomohlo vyřešit.

Nech se pozvat na strhující dobrodružství, které každého chytí za srdce: Mít psa je snem spousty dětí. Mým ale ne. Psa jsem měl a moc jsem ho miloval, ale když odešel, žádného jiného jsem už nechtěl. Jenže potom jsem potkal Jetyho. A ten se rozhodl, že chce mě. Bránil jsem se, ale Jety spustil lavinu událostí, která mě strhla s sebou. Takže tato knížka je o lavině. A o zbabělosti, špatném svědomí, odvaze i nejistotě, o nezištné lásce a hlavně o pejscích.

O chlapci, který rozuměl psům

Autorka: Gabriela Futová
Ilustrátor: Viliam Slaminka
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-2760-382-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu O chlapci, který rozuměl psům vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

O chlapci, ktery 1O chlapci, ktery 2 (1) (1)

Podívejte se na další ukázku z knihy.

O autorce

Gabriela Futová se narodila v roce 1972 v Prešově. Vystudovala žurnalistiku a pracovala také jako administrativní pracovník. Od roku 2002 je metodičkou pro práci s dětmi a mládeží v Knihovně P.O. Hviezdoslava v Prešově, kde také žije. V Česku vyšlo už několik jejích knih. Zmínit můžeme třeba knihu Psí škola kocoura Rudochlupa, Dokonalá Klára nebo knihu Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré

Zdroj informací: Litcentrum.sk

Ilustrátor

Viliam Slaminka žije a tvoří v Bratislavě. V roce 2010 ukončil studium na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Věnuje se ilustraci, komiksu, volné tvorbě ve svém ateliéru a působí jako pedagog na ZUŠ.

Zdroj informací: Asociácia ilustrátorov

————————————————

Po náročném tématu předchozí knihy by bylo dobré si oddechnout u něčeho zábavného. Co třeba hádanky a úkoly, nad kterými si mohou lámat hlavu nejenom děti, ale i rodiče? Přesně to nabízí pracovní sešit pro předškoláky.

Baví vás hádanky a úkoly pro chytré hlavičky? Jestlipak si troufnete uhodnout všechna zvířátka skrytá v našich básničkách a vyřešit správně úkoly?

Pracovní sešit pro předškoláky a nejmenší školáky pomůže dětem zábavnou formou procvičit jednoduché psaní a počty i rozšířit slovní zásobu a znalosti o zvířatech z celého světa. Kniha rovněž poslouží ke zpestření výuky na prvním stupni.

Tak tužku a pastelky do ruky a hurá luštit.

Hádankový zvěřinec

Hádanky a úkoly se zvířátky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-3148-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Hádankový zvěřinec vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Hadanky2Hadanky1(1)

Můžete se podívat na celou ukázku z knihy.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Některé pohádkové příběhy se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Ilustrátor

Drahomír Trsťan ilustroval celou řadu knih pro děti. Více o něm a jeho tvorbě se můžete dozvědět přímo na jeho oficiálních webových stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Pokud vás dnešní výběr knih zaujal, napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucinka a ztracené štěňátko
Štěňátko tě potřebuje nejen o Vánocích

Bootheová, Anne

bambook, 2022

zobrazit info o knizeO chlapci, který rozuměl psům

Futová, Gabriela

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeHádankový zvěřinec
Hádanky a úkoly se zvířátky

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2022

Napsat komentář