Hajný Pepa vás už podruhé pobaví lidovými povídkami

Pepa for president
Prototyp zcela osobitého jedince, hajného Pepy vás znovu dostane svým smyslem pro humor. O zábavné historky zde není nouze. Povídkám, tak trochu lidovým, nic neubírá na originalitě.

Humorné povídky Pepa For President se odehrávají zejména v jihočeských Čimelicích a Písku. Svérázný hajný Pepa baví, vypráví a předvádí všelijaké kousky. O rozruch v jeho okolí je téměř vždy postaráno. „Vy jste vzácnej blázen,“ říkají mu flétnistky, se kterými cestuje do rumunského Banátu. Stejně jako v knize Dáme dvóju se i zde setkáme s Pětkou Ready, navštívíme píseckou restauraci U Reinerů a nahlédneme do zákulisí prezidetských voleb.

Pepa For President

Autor: Jiří Brandejs
Ilustrátor: Milan Starý

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 125×175 mm
ISBN: 978-80-88268-52-9
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Pepa For President vydalo nakladatelství 65. pole.

Ukázka z knihy

Doma zvoní telefon.
Je to Pepík.
„Přijeď si pro toho kance. Je pěkněj, bachyňka, úplná modelka, pěkně střelená a není drahá.“
„Počkej, pro jakýho kance?“ děsím se. „Teď? Vždyť jsem ti o něj říkal začátkem podzimu!“ kříčím do sluchátka.
„Bachyňuška se nechala střelit až teď. Mluvili s ní, prej si chtěla ještě užít pěkného podzimu a žaludů a taky šípků, ty čistí krev. Tak už to prase nechceš?“

Pepa ukazka2Pepa ukazka1

O autorovi

Jiří Brandejs vydal už druhou knihu plnou vtipných povídek. Jeho prvotina, kniha s názvem Dáme dvóju, vyšla v roce 2007 u stejného nakladatele. Aby ne, když Jiří Brandejs je otcem majitele a ředitele nakladatelství, Tomáše Brandejse.

Ohlasy na knihu

Mám rád autory a jsou mně sympatičtí ti, co píší pro radost svoji i druhých a je to primární cíl jejich tvoření. Jistě, to může tvrdit i sepisovatel kuchařky či zábavného životopisu hvězdy televizních seriálů, ale chybí tam to za bé: Jirka Brandejs tak nečiní pro peníze, ty do toho naopak investuje. A čtenář to pozná.
Poznání se mně dostalo už u jeho první knížečky Dáme dvóju. Ty povídečky si nehrají na žádnou velkou literaturu a místo ve školních čítankách, ale přesto dají vzpomenout na klasika Hrabala a jeho pábitelské postavy. U Jirky je tou stěžejní autentický hajný Němeček, který jako kdyby se narodil v takovém hrabalovském hnízdu. Jirkovou zásluhou pak je, že ho objevil, respektive mu ho život nějak přihrál, dokáže ho pozorovat, poslouchat a nám pak příjemným způsobem slovem zprostředkovat. Tak alespoň přijdeme k zážitkům, u kterých jiní byli blíže, a my jim to můžeme trochu závidět.
Už jsem uvedl, že mám takovéto čtení a autory rád. O Josefu Němečkovi, ústřední postavě knížky, platí totéž.
Jsou to pro mě lidé (a jistě i pro spoustu dalších), kteří nám ten život ochucují způsobem, jako to třeba dokážou zmiňované dvojky frankovky či nějaký ten žejdlík Plzně či Platanu. Je štěstí, když takové v blízkosti máme, je dobré, když to někdo dokáže zapsat tak jako Jirka.

– Karel Čabrádek, scénárista

Zdroj: nakladatelství 65.pole


Nakladatelství 65.pole bylo založeno v roce 2007. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje přesahující a nečekané.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePepa For President

Brandejs, Jiří

65. pole, 2021

Napsat komentář