Milý Ježíšku…

Dopisy Jeziskovi_uvodni
Herečka Marie Doležalová a blogerka Míša Záleská daly dohromady 26 dopisů pro Ježíška, které napsaly známé české osobnosti, např. Bolek Polívka nebo Dagmar Havlová. Nákupem knihy zároveň přispějete na fond Pomozte dětem.

Z každé prodané knihy jde 100 Kč na sbírku Pomozte dětem! Předvánoční knížka, která přináší hned několikerou radost. Přečtete si dopisy, které Ježíškovi napsaly známé osobnosti jako Eliška Balzerová, Ewa Farna, Robert Fulghum, Dagmar Havlová, Bolek Polívka a řada dalších. Jsou to dopisy plné humoru, moudrosti, bilancování, sarkasmu i laskavosti a stanou se krásným vánočním dárkem. Navíc přispějete jasnými 100 Kč sbírce Pomozte dětem. Dejte knižní dárek, který potěší a obohatí vás, vaše blízké i ty, kteří to skutečně potřebují.

Do knihy přispěli: Marie Doležalová, Eliška Balzerová, Ludmila Molínová, Aňa Geislerová, Petr Vaněk, Ewa Farna, Arnošt Goldflam, Marika Šoposká, Petra Nesvačilová, Michaela Záleská, Martin Hofmann, Klára Trojanová, Dagmar Havlová, Petr Horáček, Kristína Tormová, Ivan Lupták, Petr Vydra, Karel Janák, Hana Gécová, Angelika Pintířová, Sandra Silná, Halina Pawlowská, Pavel Šimák, Lukáš Pavlásek, Bolek Polívka, Robert Fulghum.

 

Dopisy Ježíškovi

Autoři: kolektiv
Uspořádaly: Marie Doležalová a Michaela Záleská

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 172×190 mm
ISBN: 978-80-262-1849-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dopisy Ježíškovi vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázky z knihy

Můj milej, zlatej Ježíšku. Dětství není nic jinýho než jedna sladká, nikde nekončící nezodpovědnost. A to bylo krásný a do toho bych se chtěla vrátit. Do těch nádherně rozvleklejch dnů adventu, kdy mě v břiše zašimralo pokaždý, když někde zahrála koleda nebo se ve výloze zatřpytila nějaká levná ilustrace…

Marie Doležalová

Ale nejraději, milý Ježíšku, jsem měla vůni přemrzlého sněhu, když jsme s mojí babičkou chodívaly na „roráty“. Bývalo to brzičko ráno v čase adventním, sníh nám křupal pod nohama a my se ubíraly do kostelíka na náměstí, kde vonělo kadidlo a hořící vysoké bílé voskové svíce, ale hlavně se sborově zpívalo. Držely jsme v rukou lístečky papíru se slovy písní, abychom se mohly k tomu chóru svými hlasy připojit…

Eliška Balzerová

Já jsem Ewa, těší mě. Nikdy jsem Ti nepsala, protože můj adresát byl spíš Tvůj kámoš z Polska, možná se znáte… Nevím, co úplně řešíte spolu na pivu, teda u svařáku…, no jakože u čaje samozřejmě, ale co jsem si jako dítě přála, to se mi tady v Čechách – ve tvým rajonu – splnilo. Takže posílám pusu Tobě i kámošovi do Polska.

Ewa Farna

My, Židé, na svého Spasitele a Utěšitele teprve čekáme, a já trochu závidím všem věřícím křesťanům, že se na Tebe spoléhají. Jsi jim blíž, položils za ně život a to je cena, která je nade vše.

Arnošt Goldflam

Už mnoho let jsem ti o nic nenapsala, ale teď mi Máňa říkala, že si můžu přát, co chci, a když to říkala Máňa, tak je to směroplatný a já toho využiju. Tak tedy. Přeju si:
Aby mi máma zase ušila ručník s monogramem. Aby mi nahřívala jégrovky nad kamnama, když vstáváme na první vlek. Aby mi upletla svetr.

Klára Trojanová

Více informací o knize najdete na webu nakladatelství.


Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDopisy Ježíškovi

Kolektiv autorů

Portál, 2021

Napsat komentář