Nenechte si ujít v týdnu od 27. září do 3. října 2021

nenechte_si_ujit
Po krásném babím létě si pomalu začínáme užívat podzimu. A co se hodí k tomuto ročnímu období víc než pěkná knížka? Příští týden se koná plno literárních akcí, kam si můžete zajít pro inspiraci. Slyšeli jste už například o nové knize Jakuba Szántóa nebo farářky Martiny Viktorie Kopecké?

Začneme ale besedou o poměrně ožehavé knižní novince. Do ostravského Knihcentra dorazí ve středu 29. září Jaroslav Kmenta se svými novými knihami Babišovo Palermo I + II. Investigativní novinář ve dvou titulech shrnul celou kariéru současného premiéra, popsal jeho motivace vstupu do politiky i fungování jeho politického hnutí. Pokud se tedy o aktuální dění zajímáte, tato beseda bude pro vás ideální. Začíná v 17.00.

V pražské městské knihovně se ve středu 29. září koná Večer nakladatelství CrowdPress. Jedná se o crowdfoundingové nakladatelství, které podporuje začínající spisovatele a zprostředkovává jejich kontakt se čtenáři. Jejich krédem totiž je, že svobodná kultura vzniká s podporou svého publika. První knihou, kterou vydali, je Divná knížka od Jany Baudyšové. Během středeční akce se o tomto titulu dozvíte víc, ale zjistíte také, co se chystá do budoucna či jaké další knihy hledají pomoc čtenářů. Akce začíná v 18.00 v Domě čtení.

Martina Viktorie Kopecká patří mezi nejvýraznější postavy Církve československé husitské a často inspiruje i lidi, kteří se nepovažují za věřící. Proto její nová kniha Deník farářky bude určitě zajímat mnoho čtenářů. Pokud mezi ně patříte, určitě přijďte ve čtvrtek 30. září v 18.00 do pražské Knihovny Václava Havla, kde autorka svoji knihu představí. Dozvíte se, jak vypadá život moderní farářky či jak prožívala setkání s papežem Františkem. O knize si s ní bude povídat Michael Žantovský.

Praha ještě jednou. Ve čtvrtek 30. září se od 17.00 koná v Paláci knih Luxor odložený křest knihy novináře Jakuba Szántóa. Ve své další knize Z Izrastiny s láskou autor popisuje svoji náklonnost k Izraeli i Palestině a jejich obyvatelům. V tomto regionu strávil čtvrtstoletí a může tak čerpat ze svých bohatých zkušeností, ostatně už jeho první kniha Za oponou války se stala mezi čtenáři velmi oblíbenou. Knižní novinku pokřtí Petra Procházková a Jan Urban.

A na závěr něco pro malé čtenáře. Brněnská Knihovna Jiřího Mahena si pro ně na čtvrtek 30. září připravila program v rámci projektu Noc s Andersenem. Tentokrát se ale akce jmenuje Odpoledne s Andersenem a na děti čeká plno dobrodružství. Tématem totiž jsou foglarovky, legendární Záhada hlavolamu letos slaví 80. výročí. Knihovníci dětem naživo dokáží, že knihy Jaroslava Foglara opravdu nestárnou a umí oslovit i současnou generaci. Akce začíná ve 13.00 na pobočce Lesná.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář