#BOOKLAB přináší nové vydání trilogie Pekelné stroje

Tipy_Pekelne stroje
Mezinárodně úspěšná fantasy trilogie Pekelné stroje oblíbené Cassandry Clare nově vychází v nakladatelství Slovart pod značkou #booklab. Pokud jste si tuto dobrodružnou pecku plnou upírů, démonů a čarodějnic ještě nepořídili, teď je vhodná příležitost.

Značka #booklab se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

 

Vydejte se do Londýna, jak ho neznáte – plného nadpřirozených bytostí, lovců stínů a nebezpečí. Šestnáctiletá Tessa ve viktoriánské Anglii hledá bratra, najde však mnohem víc…

Mechanický anděl

Pekelné stroje 1
Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-2760-233-9
Doporučená cena: 349 Kč

Zjistěte více o knize Mechanický anděl.

Šestnáctiletá Tessa Grayová se vydává na dlouhou zaoceánskou plavbu, aby ve viktoriánské Anglii našla bratra. V Londýně plném upírů, čarodějů a jiných nadpřirozených bytostí, ji čeká doslova hrůza. Útočiště najde u lovců stínů, kteří jí přislíbí pomoc, pokud jim na oplátku poskytne své tajemné schopnosti. Tessu okouzlí zejména dva nejlepší přátelé: Jem, za jehož pěknou tváří se skrývá temné tajemství, a modrooký Will, který od sebe všechny odhání štiplavými komentáři a nevyzpytatelnými náladami. Tessa pochopí, že si bude muset vybrat, zda zachrání bratra, nebo pomůže novým přátelům zachránit svět, a že láska je to nejnebezpečnější kouzlo ze všech.

 

Ukázka z knihy

Démon se rozprskl ve spršce krve a vnitřností. William Herondale ucukl dýkou, kterou třímal, leč pozdě. Mazlavá kyselina v démonově krvi již požírala lesklou čepel. Zaklel a zahodil zbraň. Přistála ve špinavé kaluži a začala doutnat jako uhašená zápalka. Démon samozřejmě zmizel – vrátil se do pekelného světa, odkud přišel, i když tu po něm zůstala spoušť.
„Jeme!“ zavolal Will a otočil se. „Kde jsi? Viděl jsi to? Zabil jsem ho jedinou ranou! To není tak špatné, co ty na to?“
Odpovědi se však nedočkal. Byl si jistý, že jeho lovecký partner ještě před chvílí stál za ním ve vlhké křivolaké uličce a kryl mu záda. Nyní však zůstal ve stínech sám. Podrážděně se zamračil – předvádět se bez publika nebylo zdaleka tak zábavné. Ohlédl se k místu, kde se ulice zužovala a v dálce za ní bylo vidět černé rozbouřené vody Temže a tmavé obrysy kotvících lodí, les stožárů připomínající holý sad. Jem nikde. Nejspíš se vrátil do lépe osvětlené Narrow Street. Pokrčil rameny a vydal se nazpátek, kudy přišel. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Aby Tessa odhalila tajemství minulosti i vlastního původu, musí se spolu s přáteli Willem a Jemem postavit mnohým překážkám v ulicích Londýna, strašidelném sídle i na zakletém bále.

Mechanický princ

Pekelné stroje 2
Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0234-6
Doporučená cena: 349 Kč

Přečtěte si další zajímavé informace o románu Mechanický princ.

V magickém viktoriánském Londýně našla Tessa útočiště u Lovců stínů jen nakrátko. S pomocí přitažlivého samotáře Willa a oddaného Jema totiž zjišťuje, že Magistrova válka proti nim je velmi osobní. Viní je za dávnou tragédii, která mu zničila život. Pokud chtějí odhalit tajemství minulosti, musí prozkoumat mlhavý kraj Yorkshire, hrůzostrašné sídlo plné nevyřčených tajemství, špinavé uličky Londýna i zakletý plesový sál, kde se Tessa dozví strašidelnou pravdu o svém původu. Když se nakonec setkají s mechanickým démonem, který nese varování pro Willa, uvědomí si, že Magister ví o každém jejich kroku a někdo je zradil. Hledání Magistra a pravdy přivádí trojici do nebezpečí a Tessa zjišťuje, že láska a lži dokáží otrávit i to nejčistší srdce. A jedna otázka stále visí ve vzduchu: Dozví se Tessa, kdo vlastně je a jaká je její úloha?

 

Ukázka z knihy

Mlha byla hustá, tlumila všechny zvuky a bránila ve výhledu. Jen místy se rozestoupila a Will Herondale zahlédl stoupající konec mokré ulice, po dešti kluzké a černé. Slyšel hlasy mrtvých.
Ne všichni lovci stínů měli schopnost slyšet duchy, pokud se pro to duchové sami nerozhodli, ale Will patřil k těm, kteří to dovedli. Blížil se ke starému hřbitovu, odkud se ozýval sbor hlasů: nářek, prosby, výkřiky a zlostné skřeky. Nebylo to žádné mírumilovné pietní místo, ale to Will věděl, protože na Hřbitov zkřížených hnátů blízko London Bridge nezavítal poprvé. Pokusil se ty zvuky vytěsnit, nahrbil ramena, aby mu plášť pokud možno zakryl uši, a sklopil hlavu vlhkou od mrholení.
Vchod na hřbitov v podobě tepané dvoukřídlé brány zasazené do vysoké kamenné zdi se nacházel o pár domů dál. Kdokoli z obyčejných by ovšem neviděl nic než pozemek zarostlý trávou, prázdnou stavební parcelu. Když se Will blížil k bráně, zhmotnila se v mlze další věc, kterou by obyčejní neviděli – velké bronzové klepadlo ve tvaru ruky s kostnatými prsty. Will se ušklíbl, uchopil klepadlo rukou v rukavici a nechal je dopadnout. Jednou, dvakrát, třikrát, dunění rezonovalo nocí. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Příběh Pekelných strojů vrcholí v napínavém třetím díle, kde se hlavní hrdinka Tessa musí postavit armádě nepřátel. Dokáže zachránit kamarády i celý svět?

Mechanická princezna

Pekelné stroje 3
Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 488
Vazba: brožovaná
Formát: 127×210 mm
ISBN: 978-80-276-0235-3
Doporučená cena: 349 Kč

Přečtěte si více o knize Mechanická princezna.

Nad londýnským Institutem se smráká. Mortmain připravuje útok na Lovce stínů: chce je zničit pomocí Pekelných strojů. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovou. Lovci stínů se snaží objevit Mortmaina dříve, než vyšle armádu do útoku. Když však Mortmain unese Tessu, Jem a Will, kteří si oba myslí na její srdce a lásku, jsou ochotni udělat cokoli pro její záchranu. Tessa si uvědomuje, že jediný, kdo jí může pomoci, je ona sama. Ale dokáže se jedna obyčejná dívka postavit celé armádě Pekelných strojů?

 

Ukázka z knihy

„Mám strach,“ špitla dívenka sedící na posteli. „Zůstaneš u mě, dědečku?“
Aloysius Starkweather si netrpělivě odfrkl, přesto si přitáhl židli k posteli a usedl na ni. Jeho netrpělivost byla vesměs hraná, těšilo jej, že mu vnučka důvěřuje. Často ji jako jediný dokázal uklidnit. Přes své choulostivé založení si z jeho nevrlého chování nic nedělala.
„Nemáš se čeho bát, Adele,“ chlácholil ji. „Však uvidíš.“
Upřela na něj velké oči. Jindy by se obřad první runy odehrával v reprezentativních prostorách yorského Institutu, kvůli Adelině křehkému zdraví se však rozhodlo, že se tento významný rituál uskuteční v bezpečí její ložnice. Dívka seděla strnule na kraji postele. Na sobě měla červené obřadní šaty, jemné světlé vlasy si svázala červenou stužkou. Paže měla hubené, oči se v drobné tváři zdály přímo obrovské. Celá působila křehce jako z porcelánu. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce série

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínůKodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi série typu Pekelné stroje? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMechanický anděl
Pekelné stroje 1

Clareová, Cassandra

#BOOKLAB, 2021

zobrazit info o knizeMechanický princ
Pekelné stroje 2

Clareová, Cassandra

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeMechanická princezna
Pekelné stroje 3

Clareová, Cassandra

Slovart, 2021

Napsat komentář