Zahrajte si o román o následcích správných činů ze špatných důvodů

takovy-prima-vek-perex
Někdy můžeme mít sebelepší úmysly, a přesto vše špatně dopadne. Své o tom ví Emira i Alix. Druhá zmiňovaná totiž bude muset pochopit, že ta první není pouze oběť rasismu, ale především žena z masa a kostí.

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly

Mladá Emira to nemá lehké – nedaří se jí najít dobrou práci, má sotva na nájem a tak nějak neví, co se životem. Platit složenky jí pomáhá brigáda chůvy u rodiny Chamberlainových. Když jednou večer vyrazí se svou malou svěřenkyní do supermarketu, ochranka ji obviní z únosu. Proč? Protože dvouletá Briar je běloška, zatímco Emira je černoška.

Jakmile se o incidentu dozví Briařina matka Alix, rozhodne se, že takovou nespravedlnost musí odčinit. Tím se rozehrává novodobá komedie mravů či spíše dobrých úmyslů – které však nemusí až tak dobře dopadnout. Dokáže Alix pochopit, že Emira není jen oběť rasismu, ale především žena z masa a kostí? A co se stane, když se v Emiřině životě objeví někdo z Alixiny minulosti?

 

Takový prima věk

Autorka: Kiley Reidová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Marková Vlášková
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2021
ISBN: 978-80-275-0607-1

Přečtěte si více o knize Takový prima věk, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Kiley Reidová (nar. 1987) pochází z Arizony, studovala divadlo a tvůrčí psaní. Román Takový prima věk je inspirován jejími vlastními zkušenostmi s prací chůvy. Její debut byl v roce 2020 nominován na cenu Booker Prize a autorka podle něj momentálně píše filmový scénář. Spolu s manželem žije ve Philadelphii.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Takový prima věk

Když je mladá Emira jednoho dne obviněna z únosu dítěte pouze kvůli barvě své pleti, její zaměstnavatelka se rozhodne jednat a tuto nespravedlnost odčinit. Úmysl je to sice dobrý, ale brzy se obě ženy přesvědčí, že ani tak nemusí vše dobře dopadnout. A co teprve, když se do celé věci zamotá někdo z Alixiny minulosti. Jak to vše dopadne? To už si přečtěte sami v zábavném románu Kiley Reidové, který je inspirovaný autorčinými vlastními zkušenostmi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Takový prima věk vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Takový prima věk
probíhá od 12. do 25. srpna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Takový prima věk

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTakový prima věk

Reidová, Kiley

Host, 2021

Napsat komentář