Fantasy na dovolenou

Tipy_Piranesi_Sila smrti_Driv nez te uspi demoni
Než vyrazíte na parádní letní dovolenou, nezapomeňte si s sebou přibalit vzrušující četbu plnou dobrodružství, tajemství a nebezpečných nadpřirozených stvoření.

Fascinující dílo Piranesi od Susanny Clarkové vás možná zmate i okouzlí, rozhodně ve vás ale zanechá silný zážitek.

Piranesi

Autorka: Susanna Clarková
Přeložil: Viktor Janiš

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3450-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Piranesi vydalo nakladatelství Argo.

Piranesi vždycky žil v Domě. Ten má stovky, ne-li tisíce místností a chodeb, v nichž je uvězněný oceán. Vodní labyrint. Piranesi se čas od času vídá se svým přítelem, Tím druhým, jenž Piranesiho potřebuje pro vědecký výzkum Velkých a Tajných Vědomostí. Piranesi si své poznatky zaznamenává do deníku. Pak se začnou objevovat vzkazy; ne vše je takové, jak se zdá. A když vyjdou na světlo důkazy o existenci dalšího člověka, možná i jiného světa, mimo zdi Domu, Piranesi začne rozplétat pavučinu lží – i když je pravda všechno, jen ne příjemná. Piranesi je hlavní postava románu. Giovanni Battista Piranesi byl italský malíř z osmnáctého století, který proslul cyklem čtrnácti leptů Smyšlené představy žalářů. Svět Labyrintu a Piranesiho kresby mají hodně společného. Originální fantasy s hutnou atmosférou od autorky bestselleru Jonathan Strange a pan Norell.

 

Ukázka z knihy

Když ve Třetí severní síni vyšel Měsíc, vypravil jsem se do Deváté předsíně pozorovat spojení tří Přílivů. K něčemu takovému dojde pouze jednou za osm let.
Devátá předsíň je pozoruhodná třemi velkými Schodišti, která se v ní nacházejí. Její Zdi lemují mramorové Sochy, jsou jich stovky a stovky, jedna Úroveň za druhou, a zvedají se do vzdálených výšin.
Vyšplhal jsem po západní Zdi až k Soše Ženy nesoucí Včelí Úl, patnáct metrů nad Dlažbou. Žena je dvakrát až třikrát vyšší než já a Včelí Úl je posetý mramorovými Včelami zvíci mého palce. Jedna Včela – z toho se mi pokaždé lehce rozhoupe žaludek – jí leze přes levé Oko. Vmáčkl jsem se do Ženina Výklenku a počkal jsem si, až ze Spodních síní zaslechnu burácení Přílivů a až ucítím, jak se Zdi chvějí silou toho, co má záhy nastat. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Susanna Clarková se narodila roku 1959 v anglickém Nottinghamu. Po studiích na Oxfordu pracovala v nakladatelské branži, vyučovala angličtinu v Turíně a Bilbau a poté se opět vrátila ke knížkám jako redaktorka. Její román o anglické magii Jonathan Strange a pan Norrell byl přeložen do dvaatřiceti jazyků včetně češtiny. Povídky s obdobnou tematikou Dámy z Grace Adieu vydalo v českém překladu Argo. Autorka žije v Cambridgi.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Síla smrti je čtvrtým a závěrečným dílem populární fantasy série Sedmiříší v troskách od Cindy Williams Chimy. Vydejte se ještě jednou na moře mezi piráty a zažijte pořádné dobrodružství.

Síla smrti

Sedmiříší v troskách 4
Autorka: Cinda Williams Chima
Přeložila: Zuzana Halamíčková

Počet stran: 528
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-623-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Síla smrti vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

SEDMIŘÍŠÍ zachvátil chaos, o nadvládu se tam bijí tři znepřátelené ARMÁDY. Mladá královna z rodu Šedých vlčic bojuje o svůj TRŮN. Pomáhá ji podivuhodná směsice NEZAPADAJÍCÍCH, které spojuje jeden cíl: porazit nemilosrdnou CÍSAŘOVNU z východu. Tajemství jsou vyzrazena, dávné zrady odhaleny a přátelství i pokrevní pouta jsou podrobena zkoušce. Poslední díl série Sedmiříší v troskách pádí k dechberoucímu závěru.

 

Ukázka z knihy

Adrian sul’Han se zachvěl a ohrnul si límec domorodého teplého a nepromokavého kabátu až pod bradu. V Sedmiříší, které nechal za zády, už sice bylo jaro, ale hladina zátoky byla ještě pořád plná mořského ledu a ledovců. Za sebou slyšel kapitánku Hadley DeVilliersovou, jak ze zadní paluby haleká rozkazy na jejich smíšenou fellsko-carthiskou posádku, zatímco se Mořská vlčice proplétá mezi ledovci na otevřené moře.
A míří za Lyss, tedy pokud je v tomhle hroutícím se světě ještě vůbec nějaká spravedlnost. Což je sportné.
Vyrazit na záchrannou výpravu z Ledového moře severně od mysu Wizard Head byl Hadleyin nápad. Chalk Cliffs, jediný hlubokomořský přístav, kterým jejich království disponovalo, teď totiž ovládala císařovna Celestine. A kromě toho závisel úspěch jejich mise na naprostém utajení. Nebylo příliš pravděpodobné, že by touhle roční dobou tak daleko na severu potkali nějaké další lodě. Koneckonců nikdo, kdo má všech pět pohromadě, by se tam dobrovolně nevydával. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Cinda Williams Chima (*1952) začala psát poezii a příběhy ve třetí třídě a romány pak na střední škole. V současnosti píše hlavně fantasy pro dospívající čtenáře. Velkého úspěchu dosáhla se sériemi Heir Chronicles a Seven Realms, obě se staly bestsellery New York Times. V češtině vyšly romány Síla OhněSíla stínů, Síla bouře i Síla smrti, jež jsou součástí řady Sedmiříší v troskách. Autorka bydlí v Ohiu se svou rodinou a neustále pracuje na nových románech.

Zdroj informací: autorčiny oficiální stránky

————————————————

Hororový příběh pro mládež Dřív, než tě uspí démoni od Heather L. Reid vypráví o dívce, kterou ve snech pronásledují zlé bytosti. Jejím nočním můrám dokáže zabránit pouze spolužák Aaron.

Dřív, než tě uspí démoni

Autorka: Heather L. Reid
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-363-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Dřív, než tě uspí démoni vydalo nakladatelství Alpress.

Každou noc budí Quinn ze spánku démoni. Pronásledují ji a šeptají ji o smrti. Že se s dívkou děje něco zlého, si všimne až spolužák Aaron, který má schopnost jejím ošklivým snům zabránit. Stane se jejím ochráncem, ale démoni se je snaží rozdělit. A taky zničit.

 

Ukázka z knihy

Aaron Collier si narovnal batoh na zádech a rozhlédl se chodbou, přitom hbitě nastavoval kombinaci zámku své skříňky a mezi jednotlivým čísly zvedal hlavu, aby se ujistil, že Quinn ještě nevyklouzla do jídelny. O pouhých čtrnáct řad dál se objevovala a zase mu mizela z očí, jak přicházely a odcházely skupinky hladových studentů.
Na hodině anglické literatury se ocitli ve stejné diskusní skupině, aby debatovali o tom, jestli Hamlet opravdu miloval Ofélii. Quinn si omotávala vlasy kolem prstu, podivně tichá, když argumentoval, že Hamletova láska k Ofélii byla upřímná, ale touha po pomstě přehlušila všechny ostatní emoce.
„Co si o tom myslíš, Quinn?“ zeptal se.
Trhla sebou. Její oči se upřely do jeho: byly zarudlé, unavené a make-up nemohl zakrýt tmavé kruhy a pytle pod očima. Zjevně se mnoho nocí pořádně nevyspala. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Heather L. Reid je zároveň Američanka i Britka a svým domovem nazývá šest různých měst ve třech různých zemích. Silný smysl pro toulky a touha po dobrodružstvích ji zavádějí na rašeliniště jejího milovaného Skotska, s radostí také objevuje strašidelné hrady nebo se prochází lesem a hledá víly či skřítky. Kromě toho se také s oblibou ztrácí ve světě videoher nebo se schoulí u ohně s dobrým příběhem. Prozatím je zpátky v Texasu, kde se usadila se svým skotským manželem a píše příběhy.

Zdroj informací: autorčin web


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše dnešní fantasy tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePiranesi

Clarková, Susanna

Argo, 2021

zobrazit info o knizeSíla smrti
Sedmiříší v troskách 4

Williams Chima, Cinda

#BOOKLAB, 2021

zobrazit info o knizeDřív, než tě uspí démoni

Reid, Heather L.

Alpress, 2021

Napsat komentář