Hry, úkoly, cvičení

Deti knihovna
Tentokrát to nebude o příbězích a čtení jako takovém. Naopak se mohou mladší i starší děti těšit na pestrá cvičení a hry. Začínající čtenáři vyřeší zajímavé úkoly, zatímco ti pokročilejší si užijí spojovačky a únikovou hru. Nechybí ani tipy na pohybové aktivity.

Autorka s bohatými zkušenostmi získanými při práci s dětmi a ilustrátor spojili své síly, aby vytvořili knihu určenou čtyřletým dětem. Obsahuje pracovní listy, díky kterým si malí čtenáři procvičí nejen smysly.

Přemýšlíte o tom, jak nejlépe rozvíjet dítě ve věku 4 až 5 let? Hledáte materiál, který by děti bavil a u kterého by zároveň musely přemýšlet? Pak je Úkolníček ta správná volba.
Úkolníček je určen dětem od čtyř let, které se do školy ještě nechystají, ale rády by zkou­šely a objevovaly nové výzvy. Obsahuje dvacet šest pracovních listů se cvičeními, která zábavnou formou rozvíjejí grafomotoriku, jemnou motoriku, zrakové i slu­chové vnímání, časovou i prostorovou orientaci a pozornost. Předškolní stimulace se netýká jen posledního roku, kdy jde dítě k zápisu, ale začíná okamžikem, kdy dítě projeví zájem o kresbu, prohlížení knížek, časopisů, začíná manipulovat s předměty, třídit, porovnávat, zkrátka poznává a zapojuje svoji jedinečnou imaginaci.
Autorka shrnuje své poznatky posbírané během 20leté praxe s dětmi v rámci per­cepčně-motorického přípravného kurzu, který provozuje ve dvanácti mateřských školách. Pracovní listy obsažené v tomto sešitě slouží k nácviku činností, na něž je potřeba se u dětí zaměřovat. Jedná se o úlohy, se kterými mají děti před nástupem školní docházky ještě potíž, a je tedy potřeba více času na jejich stimulaci, a to i v domácím prostředí.
Sešit doplňují hravé ilustrace Libora Drobného, známého českého výtvarníka, malíře a ilustrátora dětské literatury.

Ukázka z knihy

Ukolnicek 1

Úkolníček 1

Autorka: Ivana Vlková
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 36
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-88290-82-7
Doporučená cena: 120 Kč

 

Knihu Úkolníček 1 vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky.

————————————————

Následující knihu ocení jak rodiče, tak učitelé pracující s předškolními dětmi a začínajícími školáky. Obsahuje totiž ukázky cvičení a pohybových her. Nechybí jednotlivé popisky, obrázky a fotografie.

Publikace, určená především cvičitelům dětí předškolního a mladšího školního věku, učitelkám v mateřských školách a rodičům, se zabývá všestrannou pohybovou průpravou dětí. Autorky se zaměřily na praktické ukázky cvičebních jednotek a pohybových her. Jako motivaci využívají zvířátka, která jsou prostředkem pro jednodušší pochopení a větší zájem dětí. Součástí knihy je i metodika pohybové průpravy pro tuto specifickou věkovou kategorii, včetně popisu struktury cvičební jednotky. Text je doplněn více než stovkou obrázků a fotografií.

Ukázka z knihy

Realizace pohybových činností by měla probíhat v dobře větraném prostoru tělocvičny, herny či třídy (po úklidů židlí, stolků apod.). V letním období a za příznivého počasí je možné využít venkovní prostor – zahrady mateřských škol, teras, neprašní hřiště atd. (str. 8)

Můžete se podívat, jak ukázka pokračuje.

Předškoláci v pohybu

Cvičíme jako myška, kočka a pejsek
Autorky: Ilona Kolovská, Hana Wolfová

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-2317-4
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Předškoláci v pohybu vydalo nakladatelství Grada.

O autorkách

Ilona Kolovská je akademická pracovnice na katedře tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Ve svém didaktickém zaměření se mimo jiné věnuje věkové kategorii předškolních dětí. Dlouhodobě organizuje a vede všestrannou pohybovou průpravu předškolních dětí a připravuje sportovní akce pro mateřské školy v Plzni. Je spoluautorkou publikace Jak dokonale zvládnout carving vydané nakladatelstvím Grada.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Hana Wolfová je původním povoláním učitelka mateřské školy, v současné době provozuje soukromou Pohybovou školičku Želva, kde se věnuje pohybovým aktivitám dětí a dospělých, ale převážně třídním kolektivům mateřských škol. Od roku 2004 je cvičitelkou 1. třídy ČASPV předškolních dětí a rodičů s dětmi a od roku 2005 je cvičitelkou jógy 2. třídy ČASPV. Zároveň od roku 2001 lektoruje semináře pro učitele mateřských a základních škol na celém území ČR.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Tužku do ruky a zábava může začít! Díky spojování teček podle čísel vznikne obrázek, který čeká na své vybarvení. Odhalíte, co se ukrývá mezi tečkami?

Baví tě objevovat skryté obrázky? Spojování teček podle čísel je skvělá zábava.
Obrázek si pak můžeš vybarvit a pochlubit se rodičům nebo věnovat kamarádům. A při tom si ještě hravou formou uvolníš ruku a procvičíš pozornost, soustředění i trpělivost.

Tak pojď na to a objev, kdo nebo co se skrývá pod tečkami!

Ukázka z knihy

Zabavne spojovacky zvirata

Zábavné spojovačky pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-271-0159-7
Doporučená cena: 149 Kč

 

 

Knihu Zábavné spojovačky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.

O autorovi

Václav Ráž je kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen. Mezi jeho knihy patří např. Zábavné luštění a spojovačky pro šikovné děti,  Zábavná bludiště pro šikovné děti či Jednorožci a lamy.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Pokud máte srdce dobrodruha a milujete napětí, vrhněte se do únikové hry. Čeká vás záhada tajemného drahokamu. Váš neúspěch by byl pro svět velkou katastrofou! Troufnete si?

Kdo by neměl rád trochu toho tajemství a napětí. V této únikové hře stanete uprostřed aztécké říše a budete mít za úkol vyřešit záhadu drahokamu. Pokud to nezvládnete, stane se strašlivá katastrofa, jejíž důsledky přetrvají až do naší doby. Součástí knížky je i mapa, a dokonce i soundtrack, který si můžete pustit online v aplikaci Spotify pro dokreslení atmosféry k vašemu hraní.

Ukázka z knihy

Unikove hry o mytech a azteckem zlate

Únikové hry – O mýtech a aztéckém zlatě

Autoři: Sebastian Frenzel, Simon Zimpfer
Přeložila: Lucie Navrátilová

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 168×220 mm
ISBN: 978-80-7639-107-9
Doporučená cena: 129 Kč

 

Knihu Únikové hry – O mýtech a aztéckém zlatě vydalo nakladatelství Bookmedia.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚkolníček 1

Vlková, Ivana

Pasparta, 2021

zobrazit info o knizePředškoláci v pohybu
Cvičíme jako myška, kočka a pejsek

Kolovská, Ilona – Volfová, Hana – , Volfová

Grada, 2008

zobrazit info o knizeZábavné spojovačky pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2016

zobrazit info o knizeÚnikové hry – O mýtech a aztéckém zlatě

Frenzel, Sebastian - Zimpfer, Simon

Bookmedia, 2021

Napsat komentář