Získejte knihu, díky které si pobyt v přírodě užijete

mala-lesni-skola
Chodíte rádi do přírody? A jste si jistí, že víte, jak se tam správně chovat? I malé děti ví, že odhazovat kolem sebe odpadky se nemá, ale to není to jediné, co se hodí znát a vědět předtím, než se vydáte do lesa.

Co můžete udělat pro přírodu

Když známý německý dokumentarista, spisovatel a dobrodruh Andreas Kieling procestoval celý svět, začal se na přírodu ve své rodné zemi dívat úplně jinak. Všímal si, že zatímco určité druhy hmyzu a obojživelníků vymírají, výr, sokol stěhovavý, čáp černý, rys nebo vlk se zase vracejí. Ve svém úspěšném videoblogu „Malá lesní škola“ (Kleine Waldschule), který je předlohou této knihy, poutavě vyzrazuje tajemství lesa, díky nimž si pobyt venku opravdu užijete. Dozvíte se, jak si poradit při bouřce či při setkání s divočákem, jak pozorovat zvířata, abyste je nevyplašili, a co všechno se dá zažít v lese při procházkách s dětmi.

Ve svém úspěšném facebookovém videoblogu „Malá lesní škola“ (Kleine Waldschule) Andreas Kieling vášnivě diskutuje o aktuálních otázkách: třeba jak se chovat k divokým zvířatům, která se vracejí do naší krajiny, například k vlkům, a jak fatální důsledky pro ekosystém může mít vymírání hmyzu.

Nejzajímavější témata a svoje mnohaleté zkušenosti – coby dokumentarista, jako milovník zvířat a rostlin i jako otec, který svoje syny bral odmalička do přírody – shrnul v této knize. Vypráví o tažných ptácích, které přešla chuť cestovat, varuje před světelným znečištěním a nebezpečím větrných turbín. Vysvětluje, co může každý z nás udělat pro ochranu srnčat, dává tipy, jak na zahradu přilákat čmeláky a motýly, radí, kdy má smysl krmit ptáky, a popisuje, co nám prozrazují ptačí pera, skořápky vajíček či stopy zvířat.

 

Malá lesní škola

Autor: Andreas Kieling

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Magdalena Havlová
Počet stran: 208
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-7670-020-8

Přečtěte si více o knize Malá lesní škola, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek a prohlédnout si několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Andreas Kieling už jako dítě s nadšením fascinovaně pozoroval mravence, roháče a jiný hmyz a žasl nad tím, co všechno lze v lese objevit a zažít. V roce 1976 dobrodružně emigroval přes tehdejší Československo do Západního Německa a od roku 1990 cestoval po světě. Autor bestsellerů, vítěz ankety časopisu Spiegel a nositel několika cen za filmy o zvířatech je známý i díky svým přednáškám a televizním pořadům (mj. seriál Kielings wilde Welt, tedy Kielingův divoký svět, v rámci úspěšné dokumentární série Terra X pro německou televizi ZDF). V roce 2016 začal na Facebooku zveřejňovat svoji „Malou lesní školu“ (Kleine Waldschule), které se podařilo získat přes 300 000 příznivců a jejich počet s každým novým příspěvkem roste. Nejzajímavější témata a svoje mnohaleté zkušenosti dokumentaristy a milovníka zvířat a rostlin shrnul v knize Malá lesní škola. V současnosti žije v kraji Eifel na rozhraní spolkových zemí Severní Porýní-Vestfálsko a Porýní-Falc.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Malá lesní škola

Objevte kouzlo přírody, které jste možná dosud nevnímali. Vydat se na výlet totiž nemusí nutně znamenat jen to, že dojdete do cíle, pokocháte se výhledem z rozhledny a absolvujete jednotvárnou cestu zpět. Stačí se umět rozhlížet kolem sebe, správně se chovat a uvidíte toho mnohem víc. Publikace dokumentaristy a dobrodruha Andrease Kielinga vás naučí, jak na to, a poskytne také řadu tipů, které oceníte například při setkání s divočákem nebo nenadálé bouřce.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Malá lesní škola vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malá lesní škola
probíhá od 11. do 17. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Malá lesní škola

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá lesní škola
O životě v přírodě

Kieling, Andreas

Kazda, 2021

Napsat komentář