Vyhrajte zážitky z cest Petra Voldána

na-vlnach-s-petrem-voldanem-perex
Publicista, novinář a dlouholetý zahraniční zpravodaj Petr Voldán toho za šestadvacet let s rozhlasovým mikrofonem prožil opravdu mnoho. Na některé z jeho cest se po jeho boku můžete vydat nyní i vy.

Cestujte z pohodlí domova

„Koho jsem potkal, co jsem viděl, leccos i zkusil a mnohé zažil…“ Tak charakterizuje Petr Voldán knihu, ve které vás vyzývá – pojďte si povídat. V řádcích se zrcadlí šestadvacetiletá zkušenost s rozhlasovým mikrofonem, okouzlení zvukem a provokativní nutkání objevovat zajímavosti jak doma, tak ve světě.

Vydáte se s ním na cesty, na kterých budete společně hledat klíče k příběhům lidí neznámých i světem obdivovaných. Dozvíte se, jak se přestupuje z ledoborce na ledoborec, kde se vzal na polici autorovy knihovny Hurvínek, kterého přivezl kdysi do Moskvy profesor Josef Skupa, kolik druhů chleba po světě autor upekl, kam až vedlo setkání s Dagmar Peckovou při nákupu brambor v Londýně nebo proč se chodil učit správnou rozhlasovou řeč do Stavovského divadla v Praze.

Autor vybízí otázkami k zamyšlení, provokuje fantazii, prezentuje, ale nevnucuje názory. Řádky z pera tohoto ostříleného rozhlasáka budete nejen číst, díky zvláštní zvukové linii vyprávění je možná v duchu i uslyšíte. A nejlépe prý budou ladit u šálku dobré kávy.

 

Na vlnách s Petrem Voldánem

Ušima, očima i srdcem kolem světa.
Autor: Petr Voldán

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 191
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2020
ISBN: 978-80-7565-709-1

Přečtěte si více o knize Na vlnách s Petrem Voldánem, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Petr Voldán – dlouholetý zahraniční zpravodaj, pohodář a kliďas s koňskou krví (ale nikoli „koňák“) ředěnou perníkem (* Pardubice 1953), vkročil do rozhlasu v Praze na Vinohradské 12 už za studií na fakultě žurnalistiky. Tam ho prý „rozhlasovým“ virem nakazil především profesor Vladimír Kovářík. Z Vinohradské odešel po šestadvaceti letech, během nichž ho posluchači slyšeli nejen z domova, ale i z mnoha zemí světa. Kromě krátkodobých reportážních cest (Afghánistán, Finsko, Čína, Gruzie, Malta, Estonsko a další destinace) působil téměř 11 let jako stálý rozhlasový zahraniční zpravodaj v Moskvě, Londýně a znovu v Moskvě. Po odchodu z rozhlasu v roce 2004 se přestěhoval do Bruselu, kde byl 12 let asistentem v Evropském parlamentu. Mezitím ho oslovilo ostravské studio České televize, se kterým od roku 1999 pravidelně spolupracuje jako autor a průvodce oblíbeným pořadem Postřehy odjinud. Okouzlení zvukem ho před pár lety přivedlo znovu k mikrofonu. Pro ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice glosuje dvakrát týdně aktuální události a vysílá hodinovou talk show Na cestách s Petrem Voldánem, kam si zve zajímavé hosty. Žije střídavě v Praze a ve východních Čechách, poblíž Babiččina údolí, kde jako malý trávil prázdniny.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Na vlnách s Petrem Voldánem

Petra Voldána vždy pohánělo nutkání objevovat nové věci, sbírat další a další zážitky a cestovat po neznámých zemích. Díky tomu se setkal s řadou zajímavých lidí, viděl překrásné kraje a mnohé prožil. Pokud byste si přáli, aby se alespoň na chvíli stal vaším průvodcem a vzal vás na cesty s sebou, začtěte se do jeho biografického cestopisu, díky kterému se vám toto přání splní.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Na vlnách s Petrem Voldánem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Na vlnách s Petrem Voldánem
probíhá od 4. do 10. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Na vlnách s Petrem Voldánem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa vlnách s Petrem Voldánem
Ušima, očima i srdcem kolem světa.

Voldán, Petr

Jota, 2020

Napsat komentář