Filmové hvězdy, komunismus a demokracie

Vsem mym filmovym hvezdam
Humorný příběh s názvem Všem mým filmovým hvězdám vypráví o vyrůstání na malém městě na přelomu komunismu a demokracie a o krásných filmových hvězdách, do nichž se snad všichni muži musejí zamilovat.

Babi Vlasta se zděšeně podívala na svého muže a řekla: „No slyšel jsi to? Ten chlap se už k té naší dceři nastěhoval. Ona vůbec nemá rozum, vždyť to je úplně nevhodná partie!“ Děda Kája ji vzal okolo ramen, usmál se a řekl: „Ale prosím tě, vhodná partie nebo ne. Hlavně že to není komunista.“ Alžběta a Viktor vyrůstají v rodině tichých antikomunistů. Jejich rodiče žijí život malého člověka na ulici s poetickým jménem Topolová a manévrují mezi svým svědomím a politickým systémem, do kterého se narodili. Děda Kája býval nejlepší partie z Frýdlantu a má věčnou duši dobrodruha. Babi Vlasta má zelené oči a bojí se víc živých než mrtvých. Co mají všichni společného? Každodenní trable, komunisty a šedé pondělky přežívají jen díky pragmatické životní filozofii a velké porci humoru.

 

Všem mým filmovým hvězdám

Autorka: Lucie Addicks

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 110×201 mm
ISBN: 978-80-7650-195-9
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Všem mým filmovým hvězdám vydalo nakladatelství Pointa.

 

Ukázka z knihy

Vždycky jsem věděla, že se chci dostat pryč. Dostat se pryč z města, kde mě nic nedrželo, nic mě nelákalo a kde jediné, co stálo za to, byla moje malá rodina v třetím poschodí paneláku na sídlišti. Naše město Frýdek-Místek bylo klasické komunistické maloměsto s takzvanou moderní architekturou té doby. Nevím, který architekt naše sídliště navrhnul, ale určitě to nevyžadovalo velkou porci fantazie. Naše sídliště nezářilo rozmanitostí a barvami, bylo naopak praktické, určené pro pracující třídu komunistického Československa. Bydleli jsme v krychlích šedé barvy, všechny sestávaly z betonu, měly čtyři poschodí a v každém vchodu e schody točily okolo jámy pro plánovaný výtah, na který ale nezbyly peníze. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Lucie Addicks

Lucie Addicks vystudovala VŠCHT v Praze a má doktorát z chemie. Žije už mnoho let v Norsku a pracuje v ropném průmyslu. Během své kariéry projela kus světa a měla možnost potkat neskutečné množství zajímavých lidí. Už odmalička hltá filmy, knížky a dobrou muziku. Vždycky chtěla psát příběhy a teď, když jsou děti už docela odrostlé a víceméně nezávislé, má na psaní konečně čas.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Nová nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojujeme autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám Pointa umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem.

Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku. Spolupráce na knize jako projektu, marketplace kolegů, financování skrze předprodej, tisk, distribuce i samotný prodej – to všechno je Pointa. Ve zkratce, jsme služba, díky které lidi vytvoří, vytisknou i prodají svou novou knihu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšem mým filmovým hvězdám

Addicks, Lucie

Pointa, 2020

Napsat komentář