Horolezec vypráví

Truny bohu_uvodni
Horolezec Marek Novotný vám ve své knize Trůny bohů povypráví o dobrodružstvích i náročných momentech ze svých výprav na nejvyšší hory světa.

„Marka jsem poznal před léty. Prý jede na hory a chce vylézt na jeden kopec. Když jsem ho potkal znovu, zjistil jsem, že ty hory jsou Himaláje a ten kopec je Mount Everest.“ Úžasné a osobité vyprávění jednoho z předních českých horolezců o kráse velehor, úspěších a síle přátelství v mezních situacích, ale především o pudu sebezáchovy v boji o přežití na expedicích na nejvyšší hory světa. Ačkoli se řadí mezi světovou špičku, svá dobrodružství líčí očima užaslého dítěte.

 

Trůny bohů

Bolest i štěstí v jediném okamžiku
Autor: Marek Novotný

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-197-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Trůny bohů vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

I když se říká, že je Káthmándú jedno z nejšpinavějších měst na světě, tak pro mě bylo nádherné. Během jediného dne se nám podařilo navštívit pár nejznámějších památek, jako je Boudhanath, jedna z největších buddhistických stúp na světě, nebo jeden z nejsvatějších hinduistických chrámových komplexů Pašupatináth. Všechno jsem si hned zamiloval. Ale než jsem stačil vydechnout, už jsme se všichni řítili v malinkém letadle proti obří skále a dosedali na jednu z nejnebezpečnějších přistávacích ploch na světě v Lukle. A také jedno z nejvyšších (2 845 m n. m.) s extrémně krátkou přistávací dráhou (527 metrů), takže zde mohou přistávat pouze malá vrtulová letadla. Tady se po dosednutí stroje na přistávací plochu pilotům tleská. A odtud také začíná profláknutý Everest trek. (str. 8)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Marek Novotný

Marek Novotný má 43 let a narodil se v Ostravě ve znamení Býka. Byl velice živé, aktivní a zdravé dítě, jež se rodiče ve druhé třídě základní školy nezdráhali přihlásit do gymnastického oddílu Ostrava. Ve třinácti letech nastoupil na lesnickou školu, kde se dobrovolně přihlásil na praxi do skupiny odvážlivců, kteří měli za úkol sbírat šišky z vysoko rostoucích jedlí. Na špičce obrovského stromu pocítil svobodu. Během studií na střední škole pak propadl kouzlu japonského bojového umění ninjutsu a posléze kickboxu. Povoláním je policejní instruktor, věnuje se střeleckému výcviku policistů, jejich profesní sebeobraně a taktice zákroku proti nebezpečným pachatelům. Lezení ho chytlo asi před jedenácti lety, začínal na umělé lezecké stěně v Novém Jičíně.

Zdroj informací: ukázka z knihy


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrůny bohů
Bolest i štěstí v jediném okamžiku

Novotný, Marek

Alpress, 2020

Napsat komentář